Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
ALEGE să fii ”cantemir”! VEZI oferta educațională a Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Darabani

În ciuda pandemiei de coronavirus, viața merge mai departe, iar conducerea Liceului ”Dimitrie Cantemir” se gândește deja la viitoarea generație de elevi care va călca pragul unității de învățământ din toamnă. Cadrele didactice și șefa liceenilor dărăbăneni ne transmit motivele pentru care absolvenții ciclului gimnazial ar trebui să opteze pentru învățământul liceal și profesional din orașul de pe malul Prutului.

- spaţii de învăţământ moderne şi dotate corespunzător (75% din sălile de clasă au videopriector+calculator)
- resursă umană de calitate şi înaltă pregătire profesională
- posibilitatea obţinerii burselor şcolare (în anul şcolar 2019-2020 au fost acordate: 1 bursă de performanţă, 42 burse de merit, 3 burse de studiu şi 8 burse sociale)
- posibilitatea obţinerii bursei "bani de liceu" (în anul şcolar 2019-2020 au fost acordate 137 de burse)
- acordarea "bursei profesionale" (în anul şcolar 2019-2020 au fost acordate 186 de burse)
- transport cu microbuzul propriu
- transport gratuit la competiţii sportive şi concursuri şcolare
- atingerea performanţei şcolare (peste 50 de premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile şcolare judeţene, regionale şi naţionale)
- participare la redactarea revistei şcolii

- laboratoare bine dotate: fizică, chimie, biologie, industrie alimentară
- cabinete de istorie, geografie, mecanică
- ateliere moderne de mecanică auto, confecţii textile, lăcătuşerie şi industrie alimentară
- practică efectuată şi la agenţi economici
- şcoală de şoferi gratuită pentru elevii de la domeniul "mecanică auto" - pe autoturism Skoda Octavia sau Daewoo Matiz
- 2 laboratoare de informatică
- grupuri sanitare moderne
- activităţi complexe extraşcolare şi extracurriculare
- cabinet medical

”Te invităm să găseşti şi tu alte motive de a fi "cantemir".Pentru că "Viitorul îţi aparţine" (PROIECTUL PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR ROSE - finanţare nerambursabilă)” a conchis prof. Prisăcariu.
”Liceul nostru este printre cele mai bune din județ. În fiecare an ne remarcăm cu rezultate deosebite la olimpiade, concursuri, competiții sportive și multe altele. Se întâmplă ca, stând de vorbă cu o persoană străină de liceul nostru, aceasta să reacționeze pozitiv la auzirea numelui liceului "Dimitrie Cantemir". Acest lucru va adăuga un strop în oceanul orgoliului vostru de elev, ceea ce, sper eu, vă va motiva să învățați mai cu drag.

2. Echipele sportive ale școlii (handbal, fotbal, baschet ș.m.d.) unde va puteți menține forma fizica, câștigând competiții;
3. Consiliul elevilor (despre care voi vorbi in paragraful următor) unde vă puteți pune mintea la contribuție în scopuri utile liceului.Consiliul școlar al elevilor se prezintă ca o grupare nonpolitică, dar care funcționează pe principiul democrației, menită să protejeze, ajute, indrume elevii. Scopul nostru este unul tare frumos, dar și greu. Pentru elevii ce fac parte din consiliu, abilitățile de comunicare, exprimare si gândire se vor îmbunătăți considerabil. Vă invit pe voi, bobocii, să intrați în consiliu din clasa a 9-a pentru a vă familiariza cu această parte a liceului. Vă vând un secret! Noi suntem cei care fac cele mai șmechere lucruri și activități din liceu. În concluzie, Liceul "Dimitrie Cantemir" este cea mai bună alegere pentru voi. E aproape de casă, iar rezultatele în județ își spun cuvântul când vine vorba de educație” a transmis și Raluca Elena Bejinariu, președinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din cadrul liceului.


Liceul "Dimitrie Cantemir" vă prezintă oferta educaţională pentru anul şcolar 2020 - 2021:
- filiera teoretică - profil real - specializările matematică informatică (1 clasă - 28 elevi) şi ştiinţe ale naturii (1 clasă - 28 elevi)
- profil umanist - specializarea ştiinţe sociale (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
- filiera tehnologică - profil tehnic - mecanică - (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
- profil resurse naturale şi protecţia mediului - industrie alimentară (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
- învăţământ profesional - Mecanică – Lăcătuş mecanic prestări servicii (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
- Mecanică – Mecanic auto (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
- Turism şi alimentaţie – Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
- Industrie textilă şi pielărie – Confecţioner produse textile (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi).
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”