Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Cristina Ceica

Veteranii, sărbătoriți și la Viișoara ”Sunt gesturi mici, dar cu o încărcătură emoțională deosebită” FOTO

Luni, 02 Mai, 2022

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ...  continuare »

Fara comentarii »

CULOARE ȘI VOIE BUNĂ la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” din Viișoara GALERIE FOTO

Sambata, 09 Aprilie, 2022

În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ...  continuare »

Fara comentarii »

Ion Pillat și Grigore Vieru, comemorați de către elevii din Rădăuți-Prut în cadrul proiectului ”Cartea unește inimi”FOTO

Miercuri, 02 Mai, 2018

Rădăuţi –Prut, ne-au comunicat  cadrele didactice implicate în proiectul transfrontalier ,,Cartea uneşte inimi”, prof. de limba română Covaş Simona şi consilierul educativ, prof. Ceică Cristina Luminiţa, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Rădăuţi –Prut, au ţinut să amintească elevilor, părinţilor şi membrilor comunităţii locale, că, pe cele două maluri ale Prutului au ”luminat” două importante stele ale liricii româneşti: Ion Pillat şi ...  continuare »

Fara comentarii »

SEG „Cartea, cu adevărat, uneşte inimi la Rădăuţi-Prut” GALERIE FOTO

Luni, 20 Noiembrie, 2017

Având ca motto spusele lui AlbertEinstein ,,Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”, elevii şi cadrele didactice au desfăşurat activităţi frumoase şi interesante, din care, sperăm că toţi participanţii au avut de învăţat: “Iubirea aproapelui pentru o lumemai bună” - prof. de religie Postolachi Vasile – activitate desfăşurată împreună cu elevii clasei a VII – a A de la Şcoala Miorcani; , ...  continuare »

Fara comentarii »

ȘTIȚI cine a fost Artur Silvestri? Elevii și cadrele didactice din Rădăuți-Prut și Lipcani ne învață FOTO

Duminica, 05 Noiembrie, 2017

Activitatea a fost însoțită de o consistentă donație de opere ale scriitorului Artur Silvestri,primite din partea Asociației Române pentru Patrimoniu și a Editurii Carpathia, reprezentate de sociolog Teodora Mîndru, directorul Editurii Carpathia și partener în viitorul nostru proiect. Cărțile au fost donate atât elevilor din clasele a VII-a, a VIII a și a IX a, cât și cadrelor didactice și bibliotecilor din cele două școli. Acțiunea a fost prezidată de ...  continuare »

Fara comentarii »

CARTEA UNEŞTE INIMI Proiect transfrontalier derulat de profesorii şcolii din Rădăuţi-Prut FOTO

Luni, 30 Octombrie, 2017

Sâmbăta trecută, la primele ore ale dimineții, coordonatorii proiectului transfrontalier “Cartea uneşte inimi” drd. Postolachi Vasile, profesor de religie ortodoxă, Ceică Cristina, profesor de istorie şi consilier educativ, împreună cu Neamțu Valentina, profesor de educație tehnologică în cadrul Școlii Gimnazială nr. 1din Rădăuți–Prut, au pornit la drum spre a cunoaște viitorii colaboratori din Ucraina. “Ploaia și vremea rece nu au reușit să ne ...  continuare »

Fara comentarii »

Întâlnire emoționantă între frații de pe ambele maluri ale Prutului, la Lipcani FOTO

Marti, 26 Septembrie, 2017

Basarabia– pământ românesc – răpită de la patria mamă în 1940, tragicul an al istoriei românilor, trăieşte şi simte încă româneşte. Am simţit şi noi acest lucru” ne-a transmis profesoara de istorie a Școlii Gimnaziale din Rădăuți-Prut,  Cristina Luminița Ceică, care împreună cu alte cadre didactice precum prof. Valentina Neamțu și directoarea Mirela Luchian, dar și Postolachi Vasile, profesor de religie şi doctorand în cadrul Facultăţilor ...  continuare »

Fara comentarii »

„Copiii-agenţi ai păcii” la şcolile din Rădăuţi-Prut şi Miorcani în Săptămâna Educaţiei Globale FOTO

Marti, 15 Noiembrie, 2016

Profesoara de istorie de la Şcoala Rădăuţi-Prut a abordat tema propusă din punct de vedere istoric, dar şi civic. Elevii claselor V-VIII au realizat o serie de desene sugestive şi un „arbore al păcii”. La Şcoala Miorcani, eleva Căruceriu Emanuela a compus două poezii pe această temă, iar Capra Raluca, Căruceriu Denisa, Baltă Ana-Maria, Apărăştei Elena Denisa şi Nichiteanu Raul au realizat compuneri şi reguli de comportament în şcoală şi societate care ...  continuare »

Fara comentarii »

MasterChef de Miorcani, in Saptamana Educatiei Globale GALERIE FOTO

Sambata, 22 Noiembrie, 2014

Acesta a fost preambulul activităţii coordonate de profesoara Cristina Ceică, în care elevii clasei a VIII-a au realizat diferite preparate lacto-vegetariene. Elevii, împărţiţi în trei echipe: albii, roşii şi albaştrii, s-au simţit ca la un adevărat concurs MasterChef, având la dispoziţie ingredientele necesare, vesela, un mixer şi prăjitor de pâine. Elevii au pregătit preparatele cerute şi le-au aşezat pe masa juriului format din Chef Grosu Maria, ...  continuare »

Fara comentarii »

Saptamana Educatiei Globale la scoala din Radauti-Prut FOTO

Marti, 18 Noiembrie, 2014

O nouă zi, o nouă activitate în cadrul proiectului „Arta de a fi sănătos” la Şcoala Gimnazială Rădăuţi-Prut. De data aceasta, autorii activităţii au fost „piticii" clasei a V-a de la şcoala din cea mai nordică comună, îndrumaţi de profesoara din Darabani, Cristina Ceică. „Entuziasmaţi, cu legumele şi fructele pregătite, elevii şi-au început ziua cu gândul să le transforme în prieteni şi parteneri de joacă. Astfel, copi ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare