Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Proiecte europene accesate de Liceul ”Dimitrie Cantemir” DarabaniDebutul noului an școlar 2020-2021 este marcat la Liceul „Dimitrie Cantemir“ Darabani de o veste bună, atât în ceea ce privește personalul didactic, cât și pe elevii acestora. Eforturile de scriere a aplicațiilor de către comisia de proiecte europene și-au strâns roadele, fiind aprobate două proiecte, depuse în cadrul  Acțiunii cheie 1, proiecte de mobilitate, la termenul limită 5 februarie 2020, unul pe domeniul formare profesională VET  și unul pe domeniul educație școlară, ne-a comunicat conducerea instituției de învățământ.

Primul proiect, denumit „Noi oportunități de învățare și formare profesională“ este coordonat de prof. Mirela Străjeriu. Acesta are o finanțare impresionantă, de 148.246 de euro, oferind stagii de practică elevilor de la profilul tehnologic, dându-le ocazia de a munci timp de 21 de zile la cele mai înalte standarde profesionale, în cadrul unor societăți din Spania și Portugalia, cu care liceul va încheia parteneriate. Astfel, în anul școlar care urmează, pregătirea acestora va fi una excepțională, determinând o experiență de lucru în spațiul european unde vor învăța să utilizeze cele  mai noi tehnologii în diverse domenii: pregătire profesională mecanică, calificarea tehnician mecanic pentru întrețineri și reparații, industrie textilă și pielărie, calificarea tehnician design vestimentar, industrie alimentară,calificarea tehnician în industria alimentară.

Obiectivele proiectului urmăresc dezvoltarea competențelor, abilităților și deprinderilor practice în vederea creșterii calității formării inițiale, dezvoltarea unor parteneriate transnaționale, motivarea elevilor de a finaliza studiile, prin oferirea unor noi oportunități de dezvoltare profesională. Mobilitățile se vor derula în trei fluxuri, cei 46 de elevi vor fi selectați după o procedură specifică afișată pe site-ul școlii. Profesorii însoțitori vor coordona activitățile și vor pregăti diverse dovezi ale activităților, cu scopul de a îmbunătăți demersurile următoare, la nivel managerial, al activității didactice și în formarea profesională a tuturor elevilor.Al doilea proiect aprobat,  coordonat de prof. Ionela Aionesă, cu titlul „Metode moderne, non-formal și digital pentru învățarea pe tot parcursul vieții“ are un grant de 29250 de euro, mobilitatea adresându-se cadrelor didactice. Scopul acestuia este de a prelua și a adapta cele mai evoluate metode de învățare modernă, folosind resurse digitale, fapt ce va determina o revizuire a documentației școlii, planuri de învățământ, planuri manageriale, cursuri opționale, în acord cu cele mai bune standarde de calitate. La cele două fluxuri ale mobilităților vor participa 10 profesori, selectați riguros după proceduri specifice; ele se vor desfășura în Finlanda și Estonia, țări ce sunt cotate ca cele mai bune din Europa în domeniul educației, și în Spania, unde se vor învăța metode specifice educației digitale și incluzive. Produsele intelectuale, ghidul de bune practici, lecțiile, cursurile opționale, noile proiecte în care ne vom implica pentru a duce experiența de învățare mai departe, vor reprezenta tot atâtea oportunități de dezvoltare a relației profesor-elev, determinând competențe sporite din partea tuturor actanților în educație.

Ambele proiecte urmăresc educația incluzivă, combaterea absenteismului și abandonului școlar, conferirea unei  dimensiuni europene educației din liceul nostru.  Fără îndoială, noile experiențe de învățare vor determina o interacțiune sporită între profesori și elevi, bazată pe comunicare, autodepășire și motivație pentru învățarea pe termen lung, racordate la cele mai bune exemple de bună practică din mediul european. Proiectele vor îmbunătăți viziunea asupra mediului școlar la nivelul comunității, arătând că oamenii, elevi și profesori deopotrivă, sunt capabili mereu să se reinventeze, să acumuleze experiențe noi pentru a se adapta  unui mediu profesional în continuă evoluție.

”Ne dorim ca aceste proiecte să aducă un plus valoare calității educației pe care elevii Liceului “Dimitrie Cantemir” o primesc” a precizat Alin Prisăcariu, directorul unității de învățământ.


Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Alin PrisacariuMirela StrajeriuIonela Aionesa
10:33 pm Miercuri, 08 Iulie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare