Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DIALOG crestin-ortodox intre tinerii din Ivancauti si Strahova organizat in comuna Paltinis FOTOÎn 16 martie a.c., biserica parohiei Adormirea Maicii Domnului din Ivancăuți (comuna Păltiniș) a găzduit întâlnirea dintre tinerii acestei parohii aflați sub îndrumarea pr. Lucian Plugaru și cei din parohia Strahova (comuna Șendriceni) coordonaţi de pr. Marius Onofrei. Timp de aproape două ore, tinerii au vizionat câteva filmulețe cu scop educativ, încercând a extrage câteva învățături care să le fie de folos duhovnicesc.

La această întâlnire au participat și membrii Asociației Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din Darabani cu scopul creării unui liant între educaţia formală şi cea non-formală a elevilor din învăţământul preuniversitar bazat pe conştientizarea valorilor dar şi a problemelor vârstei adolescenţilor. Discuţiile şi dezbaterile libere s-au desfăşurat într-o atmosferă relaxantă. La finalul întâlnirii, preotul Lucian Plugaru, împreună cu câțiva tineri din parohie, au pregătit și o mică agapă pentru prietenii lor.

Aceasta este prima activitate din cadrul unui proiect mai amplu numit "Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine" care are loc la nivel de protopopiat, apoi de eparhie și în final, de Patriarhie. Scopul este de a cultiva dragostea față de Biserică şi Liturghie, de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase în contextul unei lumi seculare şi secularizante şi a diluării semnificative a identităţilor de orice fel într-un proces de globalizare alert şi derutant” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. Marius Onofrei.

Te-ar mai putea interesa si:  ATOR Darabanipr. Lucian Plugarupr. Marius OnofreiParohia StrahovaParohia Adormirii Maicii DomnuluiIvancauti
10:45 pm Luni, 17 Martie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare