Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

VEZI procesiunile religioase la care vor lua parte darabanenii in VINEREA MAREVinerea Mare este zi de mare doliu pentru creştini, deoarece astăzi a fost răstignit şi a murit pe cruce Mântuitorul Iisus Hristos. După orele 9:00, la bisericile din Protopopiatul Darabani are loc slujba Vecerniei, care în celelalte zile se oficiază seara, iar de la orele 18:00 credincioşii vor lua parte la Slujba Prohodului care se încheie cu înconjurarea lăcaşului sfânt.

Ieri seară, în Joia Mare, a fost oficiată Denia celor 12 Evanghelii, în timpul cinei pe care Iisus a luat-o cu apostolii. Preotul protopop Costică Pînzariu (foto stânga) ne-a mărturisit că în această zi sfântă a fost scos Sf. Agneţ, pâinea care prin sfinţire se preface în Sf. Trup al Domnului şi va fi folosit până la Paştele următor ca împărtăşanie la botezul pruncilor şi al celor bolnavi. Tot joi seară a fost scos Sf. Epitaf (Sf. Aer) care astăzi se aşează în mijlocul bisericii şi pe sub care va trece lumea. Se spune că aceia care vor trece de trei ori pe sub masa pe care este aşezată această icoană sfântă nu vor avea dureri de cap, mijloc şi spate pe tot parcursul anului, iar dacă îşi şterg ochii cu marginea epitafului nu vor suferi de dureri de ochi.

Vineri seară, începând cu orele 18:00, credincioşii vor lua parte la Slujba Prohodului Domnului care reconstituie ceremonia de înmormântare a Mântuitorului. În jurul orelor 20:15, dărăbănenii vor ieşi şi vor intra în biserică pe sub. Sf. Aer şi vor înconjura lăcaşul sfânt cu lumânările aprinse. Pr. Costică Pînzariu a precizat că se vor face eforturi pentru ca dărăbănenii să ducă cu ei acasă după Slujba Învierii Lumină de la Mormântul Sfânt. „Vom încerca să aducem şi Lumina Sfântă la Darabani, dar noi suntem destul de departe şi vom încerca să preluăm Lumina de la Dorohoi sau Suceava” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. Pînzariu.

Citiţi pe aceeaşi temă:
Darabanenii la Sfantul Aer in Vinerea Patimilor
Te-ar mai putea interesa si:  Sf. AerSf. EpitafDenia celor 12 EvangheliiSf. AgnetCostica Pinzariu
11:48 am Vineri, 18 Aprilie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Imagini de seară din Darabani în timpul pandemiei de coronavirus. Este trist Darabaniul fără dărăbăneni, dar aceasta este principala condiție ca să ne putem bucura, din nou, împreună cu cei dragi. Fiți responsabili, stați acasă! Click pe fotomontaj pentru a viziona integral imaginile

Sondaj
Sunteți de acord ca ședințele Consiliului Local Darabani să fie transmise live de către televiziunea locală sau online?

   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare