Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Părinţi nemulţumiţi. <<Şi-au bătut joc de noi…Eu mi-am înscris copilul la „Dimitrie Cantemir”, nu la Şcoala „Leon Dănăilă”>>

Un grup de 26 de părinţi ai copiilor care au început clasa 0 la Liceul „Dimitrie Cantemir” şi au încheiat, fără voia lor, anul şcolar la Şcoala „Leon Dănăilă” şi-au exprimat nemulţumirea prin vocea profesoarei Otilia David, care este dispusă să-şi retragă copilul de la şcoală, dacă acesta va păşi în clasa I într-o clădire a Şcolii Gimnaziale fără toaletă în interior. De cealaltă parte, Lucian Florea, directorul Şcolii „Leon Dănăilă” afirmă că mutarea celor 4 clase de copii de la liceu la şcoala gimnazială reprezintă o decizie a Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar învăţăceii vor beneficia de cele mai bune condiţii pe care le poate oferi unitatea de învăţământ.
Părinţii nemulţumiţi vor participa la şedinţa ordinară a Consiliului Local de joi, 25 iunie, pentru a le prezenta aleşilor dărăbăneni această stare de fapt. „Am făcut memoriu către Primăria Darabani pentru a fi lăsaţi în aceiaşi clădire în care au învăţat copiii şi până acum, dar încă nu ni s-a răspuns. Este treaba d-lui primar să ne ajute” a precizat Otilia David, mama care afirmă că nu-şi va lăsa copilul în clasa I la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” deoarece corpul de clădire repartizat fostelor clase I-IV de la liceu nu are nici măcar toaletă.
„Urmează să ne mute undeva unde au ei chef…Copiii noştri ar trebui să iasă afară din clădire, să meargă prin ploaie, zăpadă şi vânt în partea cealaltă, la toaletă. Nu este normal ca, copiii noştri să treacă pe lângă două şcoli ca să ajungă la a treia. Nici nu ştim ai cui elevi sunt acum. Am aflat la sfârşitul lunii februarie că ei învaţă sub titulatura Şcolii „Leon Dănăilă”. Nimeni nu ne-a informat oficial. Eu mi-am înscris copilul la Liceul „Dimitrie Cantemir”, nu la Şcoala „Leon Dănăilă” a declarat pentru Darabaneni.ro, prof. Otilia David.
„Dacă tot au făcut ei ce-au făcut cum au vrut, să ne lase în aceiaşi locaţie în care am funcţionat până acum, lângă Biblioteca Orăşenească. Altfel, îmi iau copilul cu mine la şcoală la Hudeşti sau home-school şi am terminat, dacă altfel nu se poate. Şi-au bătut joc de noi şi credeau că vom tăcea din gură aşa cum s-a întâmplat când au închis şcolile de la Corneşti, Lişmăniţa. Eşanca şi Teioasa şi i-au adus pe toţi acolo ca să aibă ei elevi şi acum închid şi la liceu ca să nu mai existe concurenţă. Dorim să avem libertatea de a alege, nu să ne supunem tuturor regulilor pe care le face d-l Florea. Nu suntem de acord. D-lui dacă are chef să dea materiale diadactice la un învăţător le dă, dacă nu, nu” a mai afirmat cadrul didactic al şcolii din Hudeşti.

„Le-am promis mămicilor că se va face un grup sanitar, am reorganizat acolo, am renunţat la cabinetele profesorilor. Este un lucru bun pentru că nu mai e multă forfotă. Noi asigurăm condiţiile cele mai bune pe care le avem. Este exclus să exilăm copiii la Grădiniţa 6 din Suseni. Eu consider că acestea sunt nişte asperităţi care pot fi corectate. Se poate ajunge la un numitor comun prin dialog” a conchis directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”.
Revenim cu detalii legate de acest subiect după şedinţa de Consiliu Local de joi, 25.06, orele 15:00
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »

Asociația Nord și-a propus în 2019 derularea unui proiect care prevedea reconstrucția primei școli sătești din Moldova, înființată de hatmanul Theodor C. Balș la 1841. Clădirea, astăzi dispărută, a fost un monument de o valoare extraordinară pentru Darabani și în general pentru nordul județului Botoșani. S-au alăturat acestui demers mai multe organizații, instituții și personalități locale, printre care amintim Ordinului Arhitecților din România, ... continuare »

La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor ... continuare »

Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ... continuare »

La nivelul Primăriei orașului Darabani s-a constituit un grup de lucru a cărui activitate este elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a localității în perioada 2021-2027. În vederea realizării strategiei, Consiliul Local și Primăria Orașului Darabani trebuie să dezvolte un dialog susținut cu comunitatea. Dezvoltarea viitoare a orașului depinde în mod hotărâtor de adoptarea unei atitudini pro-active, inovative de către administrația publică locală, se ... continuare »
SĂRBĂTORI FERICITE! (Click pe imagine pentru a viziona fotografiile integrale realizate de MD Studio Art)