Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Prima celebrare a 50 de ani de la absolvirea liceului din Darabani FOTO

Sămbătă, 30 mai, a fost o zi de mare sărbătoare pentru promoția 1965 a liceului dărăbănean, care a sărbătorit jumătate de veac de la absolvirea școlii. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât, generația profesoarei Lucia Mihai este prima care celebrează 50 de ani de la finalizarea liceului.

Cei care au orchestrat evenimentul, și fără de care, cel mai probabil această revedere nu ar fi fost posibilă sunt: Radu Rumega, Lucia Mihai, Rodica Ciobanu, Alexandrina Măciucă, Emil Florea. Din cei 84 de liceeni care absolveau acum 50 de ani, au participat la întâlnire 22, din păcate, 23 trecând deja în lumea celor drepți. Au participat și două profesoare, care i-au înlocuit pe foștii dirigiți, este vorba de Gabriela Anisie și Ecaterina Petrescu cât şi actualul director al Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Lucian Florea.

După ce au asistat la o oră de diriginție, susținută în vechiul local al liceului, unde funcționează astăzi Școala Gimnazială „Leon Dănăilă”, foștii liceeni au vizitat Muzeul Nordului și Casa Memorială Leon Dănăilă. Emoția a fost mult mai mare atunci când au pășit pragul conacului Balș, dat fiind faptul că în 1965 în această clădire funcționa căminul liceului. Printre cei mai reprezentativi membri ai generației au participat la întâlnirea de după jumătate de veac mr. (r) Radu Rumega, col. (r) Paul Crăciun, medicul Antonina Muraru (Grădinaru), profesorii Veronica Asofiei, Viorel Gavril, Elena Jităreanu, Gheorghe Lazăr, înv. Georgeta Focşa, ec. Gheorghe Aghiniţei sau ing. Emil Nicorici. „Ne-a ajutat şi vremea şi am putut parcurge principalele puncte de atracţie ale urbei”, ne-a mărturisit Radu Rumega.„Timpul este irebersibil și nu ne iartă”Discursul profesoarei Lucia Mihai, în fața foștilor colegi a trădat atât un sentiment de nostalgie, dar mai ales o stare de bucurie, marcată de această revedere: „Timpul este ireversibil și nu ne iartă. Au trecut 50 de ani de la vârsta aceia miraculoasă, plină de candoare și frumusețe. Tinerii de atunci, unii mai îndrăzneți, alții mai sfioși, ne-am trezit acoperiți de ninsoarea blândă ori mai agitată a cinci decenii, cu dorința de a ne revedea”. Pentru a marca evenimentul, unii participanți au compus și versuri care i-au impresionat până la lacrimi pe cei prezenţi.

„Neîndurător e timpul,/ Nici cum nu-l poți opri/ Și de-i trecută clipa,/ N-o vei mai întâlni.
Pășești cu timpul în viață,/ Prin primăvara vie,/ Prin vara luminoasă,/ Și toamna cea târzie.
Să ne uităm spre ceruri,/ Și toți să mulțumim,/ Că am avut puterea./ Din nou să ne întâlnim”
a  recitat Alexandrina Măciucă. (A.D.A., foto: Cristian RĂCNEA)

Click pe prima fotografie pentru a viziona şi alte imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Lucian FloreaLucia MihaiRadu RumegaPromotia 1965 a Liceului din Darabani
10:39 am , 07 Iunie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare