Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Contrabandisti retinuti de politistii de frontiera cu focuri de arma

 

Poliţiştii de frontieră dărăbăneni au depistat doi cetăţeni români care transportau peste frontiera de stat 2.000 pachete de ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au executat, cu armamentul din dotare, două focuri de avertisment în plan vertical. Ţigările, în valoare de aproximativ 18.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă şi evaziune fiscală.

În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă, poliţiştii de frontieră au luat măsuri specifice pentru intensificarea supravegherii frontierei de stat. Astfel, în dimineaţa zilei de joi, în jurul orelor 01.30, pe timpul executării unei misiuni specifice, politiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea graniţei din Teioasa, două persoane care transportau mai multe colete voluminoase. Persoanele în cauză au fost somate verbal de politiştii de frontieră, însă acestea au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă, profitând de întuneric şi terenul împădurit. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să foloseasca armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea celor doi cetăţeni români, Constantin H, în vârstă de 41 ani, domiciliat în Botoşani şi Romică Ţ., în vârstă de 50 ani, domiciliat în Darabani.
În zona respectivă s-au descoperit 4 colete ce conţineau 2.000 pachete de ţigări marca Monte Carlo, cu timbru R. Ucraina în valoare de 18.000 lei, care au fost reţinute în vederea confiscării, precum şi o barcă pneumatică, folosită la transportul ţigărilor peste râul Prut.
Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă şi evaziune fiscală, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului. În această dimineaţă a avut loc o întrevedere cu grănicerii ucraineni în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră şi depistării tuturor persoanelor implicate pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, ne-a comunicat inspector de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul IJPF Botoşani. 

 8:59 pm Joi, 07 Aprilie, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare