Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Alexandru Aioanei

Concerte ON/OFF…Și alte surprize ale ediției de anul acesta la… Zilele Nordului

Miercuri, 07 August, 2019

”Va fi o experiență specială: patru trupe importante din rock-ul românesc petrec un week-end întreg la Darabani și prezintă câte un proiect în fiecare seară. Sâmbătă concertele vor fi în forță, iar duminică atmosfera va fi mai relaxată, melancolică” a declarat pentru Darabaneni.ro, Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, care ne-a dezvăluit și alte surprize de care vor avea parte cei prezenți anul acesta la Darabani, în perioada 15-18 august. ...  continuare »

Fara comentarii »

MEMORIE, IDENTITATE, COMUNITATE... Un proiect inedit de cercetare pe Valea Prutului FOTO&VIDEO

Duminica, 29 Iulie, 2018

Asociația Est-Democrația, un ONG format din cercetători, profesori, doctoranzi și studenți din Iași a avut inițiativa derulării unui proiect de istorie orală, derulat de-a lungul Prutului. Proiectul, intitulat „Memorie, identitate și comunitate. Studii de istorie orală pe Valea Prutului în România și Republica Moldova”, este finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, fiind derulat în parteneriat cu Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănenii care scriu istorie GALERIE FOTO

Sambata, 16 Iunie, 2018

În general persoane avizate, profesori universitari, doctori în istorie, cercetători, studenți, dar și prieteni ai editorilor cărții, chiar și din Darabani, sau alți pasionați de istorie, într-un mediu cu adevărat academic, au asistat la prezentarea celor 3 volume de carte care tratează tema colectivizării agriculturii din România. Evenimentul a fost prezidat de Vasile Ișan, prof. univ. dr., fost rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, dr. Florin ...  continuare »

Fara comentarii »

INVITAȚIE Dorin Dobrincu și Alexandru Aioanei, lansare de carte la Iași

Vineri, 08 Iunie, 2018

Dorin Dobrincu și Alexandru D. Aioanei, doi istorici dărăbăneni din generații diferite, vă invită marți, 12 iunie, începând cu orele 17:00, la lansarea a trei volume privind colectivizarea agriculturii în România. Evenimentul se va desfășura la Librăria ”Orest Tafrali” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Cele trei cărți: „Edificarea orânduirii socialiste: Violența politică și lupta de clasă în colectivizarea agriculturii din ...  continuare »

Fara comentarii »

Tânăr educat caut post...în Guvern

Duminica, 05 Februarie, 2017

Un dărăbănean prezent la protestele din Piaţa Unirii (Iaşi).  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII vine din...Republica. De ce ideea a două Românii este falsă

Sambata, 04 Februarie, 2017

Când protestele au luat amploare și a devenit clar că românii nu vor ceda, o serie întreagă de politicieni, precum și ziariștii sau formatorii de opinie apropiați lor, au început să promoveze prin media, ideea că există două Românii. Una chipurile majoritară, profundă, curată, adevărată, umilă care stă acasă și se bucură de ultimele creșteri ale veniturilor și o altă Românie, a tinerilor ușor de manipulat, rupți de națiune, certați cu pietatea ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Politicienii care îşi iubesc ţara doar pe facebook

Duminica, 15 Ianuarie, 2017

Zilele cu încărcătură simbolică din calendarul laic scot mereu la iveală o specie de politician, care ia pauză de la gândirea lui obscură și emite discursuri patetice despre valori, cultură, patrimoniu, salvarea identității, amenințarea acesteia, etc. Sunt câteva zile în care, cei ocupați în primul rând cu integritatea regnului lor, se transformă în mari învățați, luminători ai poporului, oameni chemați să tragă un semnal de alarmă în al 12-lea ceas ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Apel către NOI: Dacă nu ieşim la vot, nu vom mai avea dreptul să ne plângem

Miercuri, 07 Decembrie, 2016

Duminică, 11 decembrie, românii sunt chemați la urne să-și aleagă reprezentanții în Parlament, instituție simbol a democrației pentru unii, cel mai înalt for decizional al țării pentru alții sau doar o apărătoare împotriva justiției pentru resturi. Această campanie electorală a fost, poate, cea mai anostă de până acum. La fel ca la alegerile locale, au lipsit spectacolele faraonice, mesele întinse, micii semicruzi și apa cu aromă de vin menite a aduce ...  continuare »

Fara comentarii »

LEON DĂNĂILĂ: „La facultate m-am dus cu o traistă legată în trei colţuri” I

Marti, 21 Iunie, 2016

Numele lui Leon Dănăilă, aparent, nu are nevoie de nici o prezentare. Cele peste 30000 de intervenții chirurgicale, 36 de cărți, sutele de articole, participările la manifestări științifice în afara țării, premiile internaționale, am putea crede că spun totul despre neurochirurgul originar din Darabani. Dar poate oare statistica să cuprindă întreaga dimensiune a unei asemenea personalități? În spatele acestor realizări remarcabile este o viață de om, cu ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabanenii isi afla istoria in Archiva Moldaviae, proiectul istoricului Dorin Dobrincu

Vineri, 14 Noiembrie, 2014

Este deja al șaselea an în care, la Iași, apare o nouă revistă academică de istorie. Inaugurat ca un proiect menit a revigora istoriografia regională, revista Archiva Moldaviae s-a impus deja în plan național ca o platformă a dezbaterii științifice riguroase. Editorii revistei și-au propus să aducă în circuitul științific studii savante și surse inedite, în special documente de arhivă, referitoare în principal la trecutul Moldovei, precum și la România ...  continuare »

Fara comentarii »

EXCLUSIV Adrian Despot: „Sigur voi veni si la anul...vreau sa ne vedem si la a zecea editie”

Sambata, 09 August, 2014

„Sigur voi veni și la anul, aveți un loc superb aici, am înțeles că este primul eveniment de acest fel din zonă și cred că ideea organizatorilor a fost genială. Localitatea nu este atât de izolată, poate e mai departe de București, dar de centrul țării nu este atât de departe. De la București până la Arad (n.r.-oraşul natal al muzicianului) sunt mai mulți kilometri. Am mai cântat în locuri îndepărtate, dar nu credeam că o să ajung şi în cel mai nordic ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare