Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Şedinţă de CL cu „Eu apăr drepturile cetăţeanului” şi „Ori bem amândoi, ori bem numai unul şi unul vorbeşte” VIDEOAleşii locali dărăbăneni au purtat la ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local discuţii aprinse pe baza unui proiect de hotărâre privind concesionarea a trei spaţii, în clădirea Policlinicii Darabani, medicilor dărăbăneni Viorica Nor, Larisa Teioşanu şi Tania Aroşoaie. Liberalul Florin Ignat a contestat legalitatea proiectului de hotărâre, care a fost aprobat, în final, de majoritatea consilierilor.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, medicii Nor Viorica, Larisa Teioşanu şi Tania Aroşoaie vor concesiona 3 spaţii cu suprafaţa de 44,16 mp, 22,12 mp, respectiv 62,87 mp în vederea funcţionării unor cabinete medicale individuale. Concesionarea se va face în mod direct pe o perioadă de 15 ani cu preţul de 1 euro/mp/an pentru primii 5 ani şi preţul pieţei stabilit de către Consiliul Local prin negociere pentru următorii 10 ani. „În baza căror acte puteţi dovedi că se poate da concesiunea directă? Se poate concesiunea directă sau indirectă, prin licitaţie sau fără licitaţie. Vreu să văd şi eu exact cum se desfăşoară actul legislativ în Primărie…Vreau să văd şi eu ce este acolo?...Nu sunt de acord cu acest proiect de hotărâre” a spus Florin Ignat, care a întrebat dacă medicii respectivi au contract de comodat, contract cu CAS şi autorizaţie sanitară de funcţionare. Doctorii în cauză au avut încheiate contracte de comodat când unitatea spitalicească avea personalitate juridică.

Gheorghe Dragotă, arhitectul şef al oraşului, a citit două articole de lege care au stat la baza întocmirii acestui proiect de hotărâre, iar apoi a luat cuvântul primarul Corneliu Aroşoaie. „Nu vreau să se interpreteze greşit pentru că este implicat şi un membru al familiei mele. D-le Ignat, soţia d-voastră în baza cărei legi a funcţionat în spaţiul respectiv?” a spus Aroşoaie, ştiut fiind faptul că în clădirea Policlinicii funcţionează şi cabinetul stomatologic al soţiei consilierului liberal, dr. Letiţia Ignat. „De ce mă implicaţi pe mine? Eu apăr drepturile cetăţeanului” a replicat Florin Ignat. „Legislaţia în vigoare prevede următoarele: medicii care-şi desfăşoară activitatea la spital, în speţă la Spitalul Mavromati, secţia Darabani, beneficiază prin efectul legii de spaţii…” a mai dat să spună Aroşoaie, fiind întrerupt de Ignat, dar primarul nu i-a rămas „dator”: „D-l Ignat, ori bem amândoi, ori bem numai unul şi unul vorbeşte. Hai să luăm şi noi câte 200 g să fim la acelaşi nivel…Ori cu un vot, ori fără un vot, credeţi că stă Consiliul Local într-un vot?” a afirmat Aroşoaie.

Edilul şef al urbei a mai precizat că i-a solicitat ministrului Sănătăţii ca unitatea sanitară din Darabani să-şi redobândească personalitatea juridică şi a readus în discuţie necesitatea imperioasă ca spitalul din Darabani să aibă linie de gardă. Aroşoaie a spus că medicii specialişti care vor efectua gărzile trebuie să aibă la dispoziţie un spaţiu unde să-şi desfăşoară activitatea după ce se termină programul normal de 8 ore. Cu toate acestea, doctorului Cătălin Munteanu, care a făcut şi va mai face gărzi la spitalul din Darabani, nu se află în această schemă. Primarul a anunţat că la baza nemulţumirii lui Ignat stă o solicitare de consesionare a unui spaţiu în clădirea Policlinicii, care nu a fost onorată, iar Aroşoaie a transmis un ultim mesaj consilierilor: „Rămâne la latitudinea d-voastră dacă consideraţi că medicii care au lucrat o viaţă întreagă la Spitalul Darabani merită sau nu merită să aibă acel spaţiu pentru a-şi desfăşura activitatea, în continuare, în folosul cetăţeanului…”. Ignat a votat împotrivă, Dan Tîrniceru s-a abţinut, iar ceilalţi consilieri au votat pentru.

VIDEO


Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieFlorin IgnatDan Tîrniceru IfrimConsiliul Local DarabaniViorica NorTania ArosoaieLetitia IgnatLarisa Teiosanu
3:16 pm , 14 Decembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare