Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Primaria amenintata cu executarea silita de Gheorghe IavorenciucÎn anul electoral 2008, chiar după ce valul de frământări prilejuite de alegerile parlamentare a  trecut, Primăria Darabani a primit din fondul de rezervă bugetară al Guvernului României, prin HG nr. 1155/2008 suma de 800.000 lei pentru realizarea obiectivului „Modernizarea iluminatului arhitectural şi peisagistic”. În data de 2 decembrie 2008 a fost încheiat contractul nr. 19280 între Primăria oraşului Darabani şi SC Ecoenergy Engineering SRL Botoşani, care urma să execute lucrările conform prevederilor contractului, în valoare totală de 1.508.636,07 lei plus TVA. Pentru anul 2008 s-a precizat într-o specificaţie la contract că suma disponibilă pentru executarea lucrărilor este de 628.571,42 lei cu TVA. În aceeaşi specificaţie au fost prevăzute şi lucrările care urmau să fie executate în perioada aferentă (3 decembrie 2008 – 3 februarie 2009). Contractul prevedea ca în această perioadă să fie executat iluminatul arhitectural şi peisagistic în zona centrală a oraşului Darabani (iluminatul arhitectural al Pietonalului, bisericilor, şcolilor, terenurilor de sport, montarea de panouri publicitare etc).

Prin art. 4 al OUG nr. 223/2008 s-a dispus restituirea la buget a sumelor acordate pentru acest proiect, Primăria restituind Trezoreriei Statului suma de 762.158 lei, rămânând astfel fără finanţare. O parte din lucrările prevăzute în contract fiind deja executate, firma botoşăneană patronată de omul de afaceri Gheorghe Iavorenciuc  a acţionat în instanţă administraţia publică a oraşului solicitând daune contractuale în sumă de 725.201,36 lei şi penalităţi de întârziere de 0,05% pe zi. Între timp s-a majorat şi TVA-ul de la 19 la 24%, de aici rezultând şi mărirea sumei daunelor cerute de executantul lucrărilor. Prin sentinţa nr. 238 din 18 ianuarie 2012 a Tribunalului Botoşani, rămasă definitivă şi irevocabilă prin decizia nr. 3335/8.06.2012 a Curţii de Apel Suceava, Primăria este obligată să achite daunele solicitate de SC Ecoenergy Engineering SRL Botoşani, care se ridică în prezent la suma de 1.200.000 lei.

În acest sens administratorul firmei, consilierul local botoşănean Gheorghe Iavorenciuc şi fostul candidat PNL la Camera Deputaţilor pe Colegiul Darabani, a notificat Primăria în data de 10.07.2012 ca în termen de 20 de zile să achite contravaloarea daunelor solicitate. În caz de neexecutare a prevederilor hotărârii judecătoreşti care îi conferă acest drept, acesta urmând să execute silit bunurile care aparţin Primăriei. Edilii locali s-au trezit marţi, 14.08. 2012, cu noaptea-n cap pentru a participa la şedinţa extraordinară programată la orele 7:30 pentru a dezbate acest subiect. Consilierii au votat ca Primăria din localitate să angajeze o firmă de consultanţă juridică sau un avocat pentru a soluţiona această problemă.
6:21 pm Miercuri, 15 August, 2012

5 Comentarii la “Primaria amenintata cu executarea silita de Gheorghe Iavorenciuc”

 1. BatMan spune:

  VINOVATI : 1. campanu liviu 2. burlacu gheorghe 3. sefa contabila 4. secretar . Ei sunt pricipalii vinovati .

 2. dangerous spune:

  sa plateasca pentru asta campanu si burlacu doar ei si-au batut joc de banii orasului si au facut jocurile lui iavorenciuc,doar aveau nevoie de bani pentru campania electorala,sa vedem ce gauri a mai lasat burlacu incompetentul,a si nu e corect sa uitam pe contabila,secretar si paiatza aia de viceprimar care au mancat la masa lui iavorenciuc si au dat cu pixul unde a vrut el

 3. Haha spune:

  Din aceşti bani cred că are de primit şi distinsul profesor-poet-scriitor-ziarist-bibliotecar etc. Victor Teişanu, cu care Iavorenciuc se saruta prin Primăria Darabani, cu ocazia lansării unui plagiat !!! APROPO: Cât a plătit Iavorenciuc Primăriei pentru folosirea sălii de festivităţi ? Nu se pot compensa sumele?

 4. parere spune:

  mandatul lui burlacu a inceput cu achitarea unei datorii lasate de Arosoaie de 6 miliarde,acum mandatul lui Arosoaie incepe cu achitarea unei datorii de 12 miliarde--ROATA SE INTOARCE! -DAR OALELE SE SPARG IN CAPUL NOSTRU AL DARABANENILOR!---SPITALUL,DRUMURILE,APA UNDE-S?????!!!NE LUATI CU DATORIILE!?

 5. taur spune:

  clica care a facut datorii au inchis si spitalul a rama saveniul si a plecat darabaniul stiti voi ce ati facut va da degol tarziorul voi ati vrut azil nenorocitilor

 6. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare