Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Rareș Mandache, premiantul țării la istorie: ”Tata nu a realizat pe moment ce s-a întâmplat, mama era în culmea fericirii”Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric.

De când te pasionează istoria? De unde acest ”microb”?

Istoria mă pasionează de mic. M-au fascinat armele și luptele. Urmăream filme și documentare cu părinții și puneam întrebări constant. Cred că de aici a plecat curiozitatea și dorința de a cunoaște tainele trecutului.

Ți s-au părut dificile subiectele?

Subiectele au fost destul de grele. Au fost câteva elemente noi precum hărțile. În ciuda acestui fapt, nu au fost imposibile.

De cât timp te pregătești pentru acest concurs?

Mă pregătesc de când am aflat rezultatelede la faza județeană, adică din martie.

Care a fost atmosfera la Târgu Mureș în săptămâna olimpiadei?Atmosfera a fost incredibilă. M-am simțit extraordinar și mi-am făcut prieteni noi, un lucru mai rar. De asemenea, mi s-a părut că întreg orașul era mândru, toți cetățenii ne tratau cu respect la vederea ecusoanelor.

Cum au reactionat părinții tăi când au aflat că ai obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie?

Tata nu a realizat pe moment ce s-a întâmplat. I-a luat cam o oră să proceseze vestea. Mama era în culmea fericirii, nici nu avea cuvinte. Și rudele mai îndepărtate m-au contactat să mă felicite chiar după aflarea rezultatelor.

La ce liceu dorești să-ți continui studiile din clasa a IX-a? Ce profil?

Am câteva licee în minte, dar nu sunt decis încă, iar profilul la care vreau să dau este științe sociale.

Te felicităm încă o dată! Ai un mesaj, în final, pentru colegii și profesorii tăi?

În final, țin să le mulțumesc unor persoane foarte importante. În primul rând, domului profesor (n.r.-Lucian Florea) fără de care nu aș fi reușit această performanță. Mai apoi părinților care m-au susținut constant și nu în ultimul rând prietenilor și tuturor celor ce m-au susținut și au avut încredere necondiționată în mine.

Mulțumesc din tot sufletul!
Te-ar mai putea interesa si:  Lucian FloreaRares MandacheOlimpiada Nationala de Istorie
10:05 pm Joi, 21 Aprilie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare