Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

SOC…DE CURENT in Esanca Aproximativ 50 de familii au ramas fara aparatura electrocasnica VEZI Comunicatul E.ON În noaptea de 1 spre 2 februarie, aproximativ 50 de familii din Eşanca au rămas fără aparatele electrocasnice, în marea lor majoritate televizoare, după o avarie produsă la transformatorul din centrul satului. Consumatorii au cinci zile lucrătoare la dispoziţie pentru a depune cereri de despăgubire la Dorohoi sau Botoşani.

Oamenii s-au speriat în miez de noapte, când din televizoarele lor a început să iasă fum, iar becurile aprinse în locuinţe au pocnit. „Am auzit o bubuitură, toate becurile s-au spart. S-a ars pompa de la centrală şi ceva aparatură electrocasnică. În sat e grozav, s-au întâmplat mai multe nenorociri” a spus preotul Vartolomeu Bordei de la Mănăstirea Sf. Treime din Eşanca. „Am fost la Uzină, dar angajaţii E.ON erau plecaţi la o vizită medicală. Am înţeles că ar fi fost o tensiune prea mare în reţea. Am reuşit să scot mai repede un televizor din priză, dar până să ajung la al doilea a ieşit din el un nor gros de fum” ne-a mărturisit şi Ciprian Ştefănică. Familia Păduraru a fost inspirată şi a scos televizorul din priză, în schimb receiverul TV şi combina frigorifică din locuinţa lor nu au scăpat.

Consilierul local Dorin Stredie, originar din Eşanca, a contactat un avocat pentru ca sătenii să fie despăgubiţi. „Eu le-am bătut oamenilor în uşă, ei au venit acum la mine. Avocatul ne-a sfătuit că trebuie sesizată Protecţia Consumatorului, să vină cineva să facă o constatare aici. M-am întâlnit cu persoanele păgubite şi încercăm să rezolvăm această situaţie neplăcută, deoarece unii oamenii au discutat cu angajaţi E.ON care le-au transmis că ei nu au treabă decât până la contorul electric. Aproximativ 50 de familii au suferit pierderi în acest caz” a declarat pentru Darabaneni.ro, Stredie. Conform părerii specialiştilor, „s-a retezat nulul din transformator spre cutia de distribuţie, generând o tensiune mai mare în reţea” fapt care a dus la arderea electrocasnicelor.Contactaţi de Darabaneni.ro, reprezentanţii E.ON Moldova Distribuţie S.A. au emis următorul comunicat de presă, trimis publicaţiei online a oraşului Darabani de Corneliu Zaiţ, specialist senior Comunicare Externă din cadrul companiei de electricitate:

În dimineaţa zilei de 2 februarie a.c., în jurul orei 01.00 a avut loc o avarie în reţeaua de joasă tensiune din localitatea Eşanca, judeţul Botoşani, avarie ce a fost remediată câteva ore mai târziu. Despăgubirile pentru aparatura electrocasnică deteriorată se acordă în condiţiile stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Aceste condiţii se regăsesc şi în contractele de furnizare a energiei electrice.

Astfel, potrivit prevederilor legale, consumatorii casnici vor fi despăgubiţi pentru cazurile de deteriorare a receptoarelor electrocasnice doar dacă acestea au fost cauzate de funcţionarea necorespunzătoare a reţelei electrice de distribuţie, iar aceste cauze pot fi atribuite exclusiv distribuitorului de energie electrică. Excepţie fac receptoarele electrocasnice de tipul lămpilor electrice şi receptoarelor electrotermice, care nu fac obiectul acestor despăgubiri. Consumatorii care consideră că au fost afectaţi în urma unor incidente în reţelele electrice de distribuţie prin defectarea aparaturii electrocasnice, trebuie să anunţe în scris furnizorul de energie electrică în termen de 5 zile lucrătoare de la data producerii incidentului sau de la data luării la cunoştinţă a incidentului


Din păcate, locuitorii din Eşanca trebuie să parcurgă cel puţin 40 de km pentru a depune cererile de despăgubire la Dorohoi, a doua variantă fiind Botoşani, deoarece la punctul de lucru E.ON din Darabani nu există un serviciu specializat în acest sens.  
  
Te-ar mai putea interesa si:  E.ON MoldovaDorin StredieEsancasoc de curent
9:35 pm Luni, 04 Februarie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare