Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sărbătoare cu triplă semnificaţie la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO


Ziua de 21 mai a fost anul acesta pentru dărăbăneni una deosebit de importantă. Trei sărbători mari au fost celebrate în aceiași zi. Pentru prima dată, de când s-a stabilit ca jumătate de oraș să sărbătorească hramul localității în aceiași zi cu prăznuirea Sfinților Împărați Constantin și Elena, Sărbătoarea „Înălțării Domnului” a căzut pe data de 21 mai, fiind una dintre sărbătorile a căror dată se schimbă în funcție de Paște. După foarte mulți ani, toți locuitorii orașului au sărbătorit hramul localității în aceiași zi. Spiritul de sărbătoare a fost evident de la primele ore ale zilei, foarte mulți oameni de prin satele din împrejurimi invadând orașul.Sărbătoarea „Înălțării Domnului” reprezintă pentru români o zi de comemorare a eroilor naționali. În toată țara se organizează diferite manifestări prilejuite de această dată importantă. Şi în acest an, după slujba Liturghiei, un sobor format din preoţii Constantin Pînzariu și Dumitru Avîrvărei, împreună cu câteva zeci de dărăbăneni au oficiat o rugăciune pentru odihna sufletelor eroilor locali, la Monumentul Eroilor din imediata apropiere a clădirii Primăriei.La slujba de pomenire au participat şi oficialități locale, profesori şi elevi. În alocuțiunile lor preotul protopop Constantin Pînzariu, primarul Corneliu Aroșoaie și profesorul Lucian Florea au subliniat importanța păstrării unei vii amintiri celor care s-au jertifit pentru libertatea și credința noastră. Momentul a fost încheiat prin depuneri de coroane din partea Poliţiei oraşului Darabani, Poliției Locale, Poliției de Frontieră, Liceului „Dimitrie Cantemir” şi Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din localitate. (Alexandru D. AIOANEI)

VIDEO
 
Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieLucian Floreapr. Dumitru Avîrvăreipr. Constantin PînzariuDarabanidarabaneniBiserica Sf. Constantin si ElenaInaltarea Domnului
1:41 pm , 24 Mai, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare