Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Gradinita cu program prelungit, „un vis implinit” pentru darabaneni GALERIE FOTO


Duminică, 16 decembrie, Grădiniţa nr. 2 din Darabani ar fi trebuit să devină neîncăpătoare pentru invitaţi. „Tot Inspectoratul Şcolar ar fi trebuit să fie aici” ne-a mărturisit cu câteva ore înainte de prânz, Zîna Andronic, amfitrionul manifestării. Zăpada şi viscolul au împiedicat să se întâmple asta, la inaugurarea oficială a noului serviciu oferit de unitatea de învăţământ preşcolar, şi anume programul prelungit. La acest eveniment au participat oficialităţile locale în frunte cu edilul şef, Corneliu Aroşoaie.

Un sobor format din preoţii Constantin Pînzariu, Dumitru Avîrvărei şi Lucian Plugaru au săvârşit slujba de sfinţire a noii instituţii de învăţământ. La sfârşitul slujbei de sfinţire, pr. protopop Pînzariu a propus edililor locali botezarea grădiniţei cu numele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor. În acest sens, o icoană cu chipul sfântului a fost dăruită de feţele bisericeşti Grădiniţei. În alocuţiunea sa, coordonatorul unităţii de învăţământ, prof. înv. preşcolar Zîna Andronic a trecut în revistă cele mai importante etape în realizarea acestui proiect, ţinând să mulţumească celor care au sprijinit-o, moral sau material în toată această perioadă de acţiuni intense, menite să transforme în realitate ceea ce cu câţiva ani în urmă părea doar o utopie, menţionându-l aici şi pe soţul său, Liviu Andronic, manager al Şcolii Populare de Arte din Botoşani.

Paşii s-au făcut, visul s-a împlinit, la Darabani. A fost nu numai visul meu sau al colegelor, cred că a fost al multor părinţi dărăbăneni. Din dugheană în dugheană, am ajuns la această locaţie. Demersurile care s-au făcut pentru a reuşi să ajungem proprietari ai acestui local, au declanşat dorinţa puternică de a-l transforma după nevoile copiilor şi părinţilor”, a spus vizibil emoţionată, Zîna Andronic. Directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, prof. Lucian Florea, a evidenţiat sprijinul primit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean condus de inspectorul general Mihaela Huncă şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. Consilierul judeţean, Silviu Barbacariu, care a fost implicat în modernizarea amplasamentului, a fost şi el prezent la inaugurare.Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului Darabani, şi-a cerut scuze în numele oficialităţilor judeţene care nu au putut participa la acest eveniment din cauza vremii nefavorabile, menţionând faptul că unitatea de învăţământ respectă toate normele europene, iar pe unele chiar le depăşeşte. Localul proaspăt inaugurat deţine la demisol săli de mese, bucătărie, camere de păstrare a alimentelor, la parter şi etajul I săli de clasă, respectiv cabinetul medical, iar la mansarda amenajată în locul vechiului pod al clădirii, dormitoare pentru cei mici şi o mini-sală de sport. În prezent, la Grădiniţa nr. 2 sunt două grupe cu program prelungit şi trei cu program normal. Costul zilnic suportat de părinţi pentru un preşcolar din grupele cu program prelungit este de 7 lei. (Ionel David)

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto

Citiţi pe aceeaşi temă:
Demersuri pentru Gradinita nr. 2 cu PROGRAM PRELUNGIT
C.R.E.D. Avem în Darabani o grădiniţă la standarde europene?Te-ar mai putea interesa si:  Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”Lucian Floreapr. Lucian Plugarupr. Dumitru Avîrvăreipr. Constantin PînzariuGradinita nr. 2Zina Andronic
10:08 am Luni, 17 Decembrie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare