Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Încep înscrierile la Seminarul Teologic din Dorohoi. VEZI condițiile și calendarul admiteriiLa Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, încep înscrierile în vederea admiterii în clasa a IX-a. La nivelul unității de învățământ sunt disponibile 56 de locuri, la cele două profile: Teologic, cu specializarea Teologie Ortodoxă(28 locuri/băieți) și Umanist cu specializarea Filologie Bilingv(28 locuri/băieți și fete).

La admiterea în clasa a IX-a la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, la Profilul Teologic, se pot înscrie absolvenţii de gimnaziu având minimum media 9 la purtare pentru fiecare clasă V-VIII.
În cadrul examenului de admitere la profilul teologic, candidații vor susține, la nivelul probelor de aptitudini, următoarele probe:
A) o probă orală, evaluată cu calificativ admis/respins, care constă în:
•    verificarea dicției prin: rostirea unei rugăciuni/poezii, la alegerea candidatului;
•    motivarea alegerii unei unități de învățământ vocațional teologic;
•    verificarea aptitudinilor muzicale, prin intonarea unei cântări religioase, la alegerea candidatului.

Proba orală, se desfășoară on-line, cu respectarea/asigurarea unor condiții egale de participare pentru toți candidații înscriși. Sunt valabile și înregistrări cu subiectele menționate, care pot fi trimise la adresa seminardorohoi@gmail.com în perioada 9-11 iunie 2020.
B) o probă de verificare a cunoștințelor religioase, echivalată cu media aritmetică a mediilor anuale la disciplina religie din clasele V-VIII.
Pentru toate specializările de la profilul teologic, media minimă la proba de verificare a cunoștințelor la disciplina religie trebuie să fie minimum 7 (șapte).

Dosarul de înscriere a candidaților se va putea depune la sediul Seminarului din Dorohoi, str. Poștei nr. 14, sau on-line, prin transmiterea documentelor pe adresa de e-mail a unității de învățământ(www.semdorohoi@yahoo.com), cu condiția depunerii documentelor în format letric până la data de 31 august 2020.
 
CALENDARUL ADMITERII:
•    2-5 iunie 2020 – Înscrierea pentru probele de aptitudini
•    9-12 iunie 2020 – Desfăşurarea probelor de aptitudini
•    12 iunie 2020 – Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini.DOSARUL DE ÎNSCRIERE va cuprinde următoarele acte:
1. anexa la fișa de înscriere
2. certificat de naştere – copie
3. fişa medicală în original/adeverinţă medicală de la medicul şcolar sau de familie – „clinic sănătos” şi fişa cu vaccinările 0-14 ani
4. declaraţie din partea candidatului şi a părinţilor acestuia că au luat cunoştinţă de Regulamentul intern al unității școlare şi că sunt de acord să-l respecte
5. adeverință/certificat de botez - copie
6. recomandarea consiliului parohial/preotului paroh
7. binecuvântarea chiriarhului locului
 
În vederea înscrierii în clasa a IX-a profil filologie-bilingv/limba engleză, testul de competențe lingvistice pentru admiterea în liceu se echivalează, după cum urmează:
Părintele/tutorele/reprezentantul legal al elevului transmite pe adresa de e-mail/adresa poștală a unității de învățământ GIMNAZIAL (cu confirmare de primire) sau prin depunerea LA unitatea de învățământ GIMNAZIAL (şcoala de provenienţă) din care provine candidatul, în perioada 2-5 iunie 2020, în format scanat/fotocopiat cererea de echivalare aprobei de admitere cu media mediilor anuale aferente celor patru ani de studiu din învățământul gimnazial lalimba engleză.

*** Se poate solicita echivalarea probei cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelorlingvisticeînlimbimoderne SAU recunoașterea distincțiilor (premiul I, al II-lea, al III-lea sau menţiune) obținute, pe parcursul învățământului gimnazial, la etapa națională a olimpiadei de limbaengleză.
În perioada 2-5 iunie 2020 se va depune la secretariatul Seminarului SAU pe adresa de email semdorohoi@yahoo.com dosarul de înscriere cu următoarele documente:
1.    Cererea de înscriere
2.    Certificatul de naştere şi cartea de identitate (dacă este cazul)
3.    Anexa la fişa de înscriere
4.    Adeverinţă medicală de la medicul şcolar sau de familie – „clinic sănătos” şi fişa cu vaccinările 0-14 ani
5.    Documentul cu rezultatul echivalării pentru proba de admitere

Relații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0231611961 sau 0744624918.

Te-ar mai putea interesa si:  Seminarul Teologic Dorohoiadmitere seminar
6:18 pm , 31 Mai, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare