Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

MEA CULPA Corneliu Aroşoaie: „Am intrat într-un joc necinstit, recunosc” VIDEOPrimarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie, a recunoscut că nu a gestionat foarte bine situaţia ingrată apărută în învăţământul dărăbănean. Mai mult, edilul şef al urbei a spus că a intrat într-un joc necinstit, dar că va rezolva problema. Cu toate acestea, el nu i-a transmis Otiliei David, reprezentant al părinţilor, un termen până când toată lumea va fi mulţumită. Prof. David a ameninţat că se va adresa Ministerului Educaţiei, dacă speţa nu va fi soluţionată favorabil pentru părinţi, elevi şi dascălii lor.

„Mergeţi la nivel local şi vă spălaţi pe cap cu tot ce se întâmplă acolo”

Momente dramatice s-au consumat  în ultima şedinţă de Consiliu Local. Otilia David, cu un copilaş în braţe şi cu fetiţa care nu ştie încă la ce şcoală va învăţa de luna viitoare, ar fi avut toate motivele să-şi piardă cumpătul, dar cadrul didactic le-a vorbit cu calm aleşilor, în ciuda sfatului primit de la Inspectoratul Şcolar: „Mergeţi la nivel local şi vă spălaţi pe cap cu tot ce se întâmplă acolo”. „Noi nu vrem să plecăm cu copiii noştri din clădirea de la Dimitrie Cantemir. Este treaba d-voastră dacă vă certaţi, nu mă interesează până la urmă ce faceţi şi cum faceţi, nu ştiu, dar nu ne luaţi copiii de acolo şi-i mutaţi dintr-o parte în alta pentru că nu sunt nişte obiecte…Dacă nu se rezolvă aşa, tacit, aici la nivel local, şi nu se ajunge la o înţelegere astfel că părinţii şi copiii lor să fie mulţumiţi împreună cu învăţătorii, noi vom merge mai departe. Se va sări peste Inspectorat…şi vom ajunge la Minister” a spus Otilia David. Prof. Mihai Rusu a fost mult mai intransigent şi a cerut ca vinovaţii să plătească în acest caz.

„Nu rezolvăm o problemă a comunităţii locale pe nişte criterii sau nişte ambiţii politice”

Primarul Corneliu Aroşoaie a luat cuvântul, în final, şi şi-a cam turnat cenuşă în cap, moment foarte rar întâlnit la actualul edil şef al urbei. A recunoscut că a greşit şi şi-a cerut scuze faţă de consilierii care au iniţiat proiectul de HCL prin care parterul corpului B al liceului urma să fie dat în administrarea Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”. „S-a ajuns unde s-a ajuns şi nu este bine deloc…Nu vreau să fiu părtinitor şi nici nu vreau să acuz…Recunosc că, eu, ca şi reprezentant al comunităţii locale, nu am fost mai ferm, gândindu-mă că discuţiile pe care le vor avea vor duce la bun sfârşit, ştiind că, colaborarea mea cu foştii directori a fost cu totul altfel, în sensul că nu au fost discuţii contradictorii, şi acum vreau să eliminăm politicul din această discuţie. Nu rezolvăm o problemă a comunităţii locale pe nişte criterii sau nişte ambiţii politice. Suntem cei care suntem…Cred că şi eu am fost dus un pic în eroare.

Analizând acum situaţia, cred că discuţiile pe care le-am avut au fost benefice, cred că directorii de şcoli nu au fost până la urmă destul de convingători ca să nu se ajungă la acest conflict…Vedeţi că începe anul şcolar şi practic, eu, o dată ca persoană şi ca reprezentant al comunităţii locale, am intrat într-un joc necinstit, recunosc. Dacă am intrat în acest joc necinstit, garantez în faţa d-voastră că voi juca în aşa fel încât, toţi cei care ne găsim aici să le putem spune părinţilor şi elevilor că situaţia din învăţământul dărăbănean s-a rezolvat în consiţii amiabile…E o pată pentru oraşul nostru că nu putem rezolva această problemă” a afirmat Aroşoaie, care şi-a „revenit” în momentul în care Otilia David l-a întrebat la final: „Ce le spun părinţilor?”, răspunsul edilului şef fiind: „Ce-aţi auzit până acum, aici, doamnă”, ulterior adăugând că problema trebuie rezolvată până la 1 septembrie. „Am intrat într-un conflict între două instituţii şi atunci unde este interesul copiilor?” a afirmat şi consilierul Alin Gîrbaci.

VEZI şi: Mihai Rusu: „Oamenii nu sunt cuie, şuruburi, cărămizi”. Lucian Florea: „Nu a fost vorba de nici o lucrătură” VIDEO
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieConsiliul Local DarabaniMihai RusuAlin GirbaciOtilia David
1:12 am , 02 August, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare