Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Și te-ai dus, dulce minune...

România trăiește astăzi o mare dramă, este pe punctul de a rupe „lanțul de iubire” cu un guvern care a promis luna de pe cer, dar lasă în urmă doar „lacrimi și suspin”.

În 2016, Alianța PSD-ALDE s-a comportat ca un Don Juan ce curtează intens o domniță, pe numele ei România, dornică de afecțiune din partea oamenilor de stat. Acest Don Juan a câștigat încrederea domniței, după care au urmat ani în care o invita des în oraș, la restaurant, îi cumpăra rochii, parfumuri ieftine dar care miroseau bine pentru 5 minute, încălțăminte, toate acestea pentru a crea impresia unui trai fericit. Problema este că pentru a acoperi sumele necesare acestor cheltuieli, Don Juan a umblat cu șiretlicuri și ba i-a furat bani din geantă domniței, ba i-a clonat cardul, ori i-a făcut un card de credit pe numele ei. Cu alte cuvinte, s-a împrumutat în numele iubirii pentru a alimenta fericirea.

România, la un moment dat, a început să-și pună întrebări în legătură cu atenția pe care i-o arăta Don Juan, mai ales că acesta nu prea făcea nimic în gospodărie, nu avea bani să toarne alei, nu vopsea gardul, nu repara casa. Mai mult, PSD-ALDE și-ar fi dorit ca România să se rupă de lume, pentru că străinii au început să întrebe de ce merge așa des la restaurat dar nu are alei în curte. Cu timpul au început să apară mici conflicte între România și PSD-ALDE, mai ales că domnița a început să miroase că Don Juan e cam sărac și că de fapt se împrumută pentru a-i aduce mai multe pe masă. Iar cum femeile sunt mai capricioase, au apărut și reproșurile: că nu sunt suficienți bani pentru a trimite copiii la școală, că s-a săturat să schimbe butelia și vrea și ea gaz metan cum are vecinul din vest, că vrea alei ca să ajungă repede dintr-un colț în altul al gospodăriei, că în nord-estul curții este prea mult glod și anexele se dărâmă, că nu a mai bătut un cui acolo și că se ocupă doar de zona de sud și de vest. Tot mai multe reproșuri se adunau de la o zi la alta, mai ales că a început să devină tot mai evident contrastul dintre lipsa spiritului gospodăresc din curte și opulența traiului pe care o impunea PSD-ALDE. Mai mult, acesta avea și un obicei care la un moment dat a devenit cam supărător, cem des să-i cânte ba Lăutarii lui Botgros ba Fuego cu Irina Loghin, artiști mari, doar că erau cam costisitori și mai făceau și playback.În ultima lună, se pare că povestea de iubire a ajuns la sfârșit. Se apropie scadența datoriilor, iar Don Juan știe că nu prea are de unde să plătească. Să facă alte datorii e greu, prin gospodărie nu prea are mare lucru, iar creditorii s-au săturat să-i dea bani doar pentru a mânca la restaurante și a se îmbrăca frumos. Prin urmare, acest Don Juan caută soluții să se lepede de această frumoasă pe nume România și să o lase pe ea să deconteze anii îmbuibării. Cu alte cuvinte, minunea a dispărut, iar realitatea ne arată un peisaj nu foarte optimist. După mai bine de opt ani de guvernare, România rămâne cu datorii mari, cu mulți infractori pe străzi, cu aceleași drumuri proaste, cu aceleași școli cu toalete în curte, cu același aparat administrativ ineficient.

Astăzi, când tragem linie, după 8 ani de guvernare cu PSD în frunte, vedem că suntem tot acolo de unde am plecat, din multe puncte de vedere. Infrastructura este la fel, procentul copiilor care trăiesc în sărăcie nu a scăzut deloc, rata emigrației de asemenea, ne împrumutăm pentru a plăti salarii și pensii, regiuni întregi ale țării sunt abandonate. În nord-estul județului Botoșani nu se mai vorbește deloc despre gaz metan, pe DN 24 C, între Santa Mare și Ștefănești au turnat 5 km de asfalt și au luat utilajele, deși se băteau cu pumnul în piept că vor asfalta până la Manoleasa, de drumul Botoșani-Tg. Frumos nu mai are rost să vorbim. În schimb ei se plimbă cu elicopterul, în haine scumpe (de ce să riște să moară pe drumurile patriei cum fac proștii) și ne explică cât de lipsiți de recunoștință suntem noi, ce suflet împietrit de ură putem avea ca să nu apreciem pe gospodina gospodinelor, mama mamelor, președinta președintelor. „Și te-ai dus dulce minune...” și ai lăsat în urmă o țară, rai al infractorilor, în care partidele își pot lua din buget câte milioane de euro vor. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  PSDALDE
10:40 pm Sambata, 31 August, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare