Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Nimeni nu mai este imun la cătuşe

Cine ar fi crezut cu 5-6 ani în urmă că vom sta în fața televizorului și vom privi cât de bine le stă lui Mitrea, Fenechiu, Videanu, Udrea sau alţii, cu mâinile împreunate de fierul rece al cătușelor și plimbați cu duba de jandarmi? Cine și-ar fi imaginat în anii guvernelor Năstase și Boc faptul că vom trăi să vedem miniștri condamnați definitiv pentru furnizare de secrete de stat, sau cine s-ar fi gândit că președinți de consilii județene, adevărați satrapi locali precum Mischie (de la Gorj) sau Nicolescu (de la Argeș) vor ajunge tot după gratii? Nimeni nu a crezut că acești oameni mai pot fi detronați din fotoliile lor de atotstăpânitori. Însă, dacă în rândul populației mai existau speranțe că cei care au subminat economia, care au ridicat corupția la nivel de lege a supraviețuirii sau au lăsat dintr-o semnătură mii de oameni fără locuri de muncă, vor ajunge să răspundă pentru ce au făcut, nu același lucru s-a întâmplat și cu cei în cauză.

Au condus ministere și județe câteva mandate la rând, erau în politică din 1990 și cunoșteau bine relațiile mafiote transpartinice. Ei au creat acest sistem politic și au fost ferm convinși că-l vor stăpâni vreme îndelungată și că nimeni nu le va cere socoteală. Credeți că Adrian Năstase a crezut vreun moment  că va ieși din politică și va intra la Jilava? Credeți că Miron Mitrea s-a gândit un moment că va fi nevoit să-și facă buletin de Constanța pentru a sta doi ani în condiții, spun ei mai bune, la Balta Albă? Au crezut ei, cei pe care-i votăm o dată la patru ani, că vor trăi suprema umilință de a-și da colegii pe mâna procurorilor? Evident că nu. S-au purtat și au acționat, au furat după cum spun ultimele sentințe definitive, de  parcă ar fi fost primii și ultimii politicieni ai României. Nu le-a păsat de nimic, probabil nici probele nu le-au ascuns prea bine, cine avea să-i judece atunci decât tot unul de-al lor?Astăzi nu ne îmbătăm cu apă rece, evident că după tot acest pelerinaj la DNA vor urma procese lungi, termene amânate, anchete refăcute, probabil chiar sentințe de achitare, dar oricum este un pas înainte. Faptul că oameni pe care îi credeai de neatins au ajuns să răspundă pentru faptele lor, ne dă speranța că vor mai fi și alții. Ceea ce se întâmplă la nivel înalt ar trebui să dea de gândit și celor mai mici, primarilor de orășele și comune. Nimeni nu mai este imun la cătușe, iar după cum au mers lucrurile în România după 1989 foarte mulți au fost implicați într-un fel sau altul în astfel de mașinării. Cred în generația tânără de magistrați și mai cred că aceste evenimente, chiar dacă citite doar în presă au o doză de exotism, sunt începutul formării unei noi mentalități. Nu a celeia care pune accent pe respectarea omului, toți cei crescuți în sistemul de CAP nu vor gândi niciodată așa, ci măcar în cultivarea unei frici față de lege. Se pare că, la noi, funcționarii și edilii își fac treaba doar sub amenințarea procurorilor și mascaților. (Alexandru D. AIOANEI)
3:47 pm , 15 Februarie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

La fiecare patru ani nu punem speranța în politicieni că le va fi mai bine copiilor noștri. Să fie zâmbetul acestui copil un semn bun, de data aceasta?

Sondaj
Credeți că dărăbănenii vor trăi mai bine cu Mihai-Alin Gîrbaci la conducerea Primăriei Darabani?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare