Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Avem echipe, n-avem valoareUn succes, de orice natură ar fi el, nu poate fi obţinut decât cu ajutorul unei echipe. Marile realizări devin realitate atunci când echipa care le-a proiectat trece peste piedici, îşi întăreşte coeziunea de grup şi caută soluţii pentru ieşirea din impas, fără a arunca responsabilitatea unui eşec de moment pe spatele liderului. Marile succese sunt obţinute de grupurile conştiente de responsabilitatea lor, care cred în probitatea valorilor promovate şi în forţa unităţii de grup. În viaţa politică de la noi unitatea grupului, aderenţa necondiţionată la o anumită ideologie, la anumite percepte sunt evidente doar în campaniile electorale. Din păcate, credinţa în principiile clamate înainte de alegeri se diluează atunci când ajungi în jocul puterii, cât despre unitatea de grup, nici nu mai poate fi vorba, când  interesul personal devine normă de conduită.

Unii politicieni de la noi, cred că dacă au câştigat alegerile alături de o echipă competentă în campania electorală, aceiaşi formulă va da roade şi în actul guvernării sau administraţiei publice. Toţi cei care ajută la câştigarea unui fotoliu de primar trebuie cumva răsplătiţi cu funcţii, cu încredere, cu misiuni din care poate, poate mai curge câte ceva. Dar ce te faci ca lider politic atunci când cei care te-au sprijinit să ajungi sus, atunci când se iveşte o criză importantă îţi pasează în propriile mâini întreaga responsabilitate? Este greu să găseşti şi să aplici soluţii, mai ales atunci când proprii colaboratori te acuză, îşi retrag sprijinul politic, deoarece aşteaptă un alt vânt mai favorabil. Din păcate pentru ei nu orice adiere de sus te duce mereu în direcţia cea bună.Este o boală în politica românească ca în momentele de criză toată răspunderea să fie pasată unei singure persoane. De multe ori avem tendinţa de a acuza doar persoanele care ies în faţă, cei care se ipostaziază sau au fost promovaţi ca lideri, uităm însă de cei care mişună prin birouri, care umblă din poartă în poartă cerşind voturi. Aceştia au o la fel de mare răspundere ca acel care are putere de decizie. Un eşec se asumă sau se corectează. Dar de cele mai multe ori principala grijă este adjudecarea succeselor şi pasarea responsabilităţilor. Când o guvernare începe să aibă trăsăturile unui eşec politic cred că vina aparţine echipei care a lucrat în campania electorală, care a construit proiectul politic respectiv. Dacă proiectul a dat greş, dacă omul ales să-l pună în practică nu a fost cel mai potrivit este şi vina celor care au muncit ca respectivul să ocupe fotoliul de conducere. Dacă un mandat de primar nu a fost marcat de realizări remarcabile, acest lucru nu se datorează doar lipsei de valoare a edilului ci şi a echipei de partid şi a celei din instituţia administrativă. (Alexandru D. Aioanei)
10:26 am , 17 Iulie, 2011

5 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII Avem echipe, n-avem valoare”

 1. adinuzza spune:

  sut si gol alex..un articol cu subinteles

 2. spune:

  Draga Alexandru, dupa ce s-a vazut în fruntea comunitatii, primarul în speta, nu a vrut sa mai faca echipa nici cu cei care l-au adus aici nici cu cei din institutie care îl putea sprijini în a realiza ceva pentru comunitate.

 3. lucian spune:

  E uşor a scrie versuri Când nimic nu ai a spune, Înşirând cuvinte goale Ce din coadă au să sune.

 4. Alexandru spune:

  Toate micile mizerii unui suflet chinuit/ Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit.

 5. super mario bros spune:

  Se spune ca,in general,romanul se pricepe la doua lucruri:politica si fotbal.Eu nu o sa-l recit pe Eminescu insa articolele tale mi se par bune,de calitate.Bafta in continuare intregii echipe si sa continuati cu acest proiect,era nevoie de asa ceva.

 6. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare