Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Aroganța se plătește

De doi ani, de când a început asaltul masiv asupra justiției, ca reacție la protestele masive din țară, alianța de la guvernare ne tot repeta obsesiv: „Democrația se face la vot, nu în stradă”. Cu o aroganță specifică celor care dețin puterea totală, politrucii de la putere și-au văzut de programul lor real de guvernare, scăparea lui Liviu Dragnea. Nu puține au fost cazurile în care au spus, atunci când li s-a atras atenția că țara merge în derivă, că fac ce vor, că alegerile din 2016 i-au mandatat, că au legitimitate să schimbe orice lege, oricum.

A venit ziua de 26 mai, când românii au fost chemați la urne pentru alegerile europarlamentare și pentru un referendum consultativ. Românii, mai ales cei tineri și-au însușit îndemnul PSD din ultimii ani și au mers la urne, mai mulți ca niciodată. Au venit ca să dea o palmă aroganței și imposturii, au venit pentru a arăta că le pasă, că nu vor ca borfașii să schimbe legile peste noapte, au venit pentru că își doresc ca cei care fură din banul public să plătească aspru. Democrația înseamnă să participi la vot și românii asta au făcut duminică.

Votul de duminică a sancționat alianța PSD-ALDE într-o manieră cum nu s-a văzut după 1990. Rezultatele arată că nu poți sfida o țară la infinit. PSD a reușit să-și ostilizeze inclusiv bazinele electorale tradiționale. Au repetat la infinit că au băgat bani în buzunarele oamenilor, dar oamenii au plătit mai mult pe mâncare, au mers pe aceleași drumuri și au stat în aceleași spitale. În Nordul Moldovei, social-democrații au ieșit pe primul loc, dar este o victorie amară. Procentele obținute sunt mici, ceea ce arată că și aici populația a dat un vot de blam.Rezultatele alegerilor și încarcerarea lui Liviu Dragnea au bulversat viața politică. Pesediștii au ieșit din bula lor de sticlă și au dat în sfârșit piept cu realitatea. Tinerii educați din mediul urban le-au dat o palmă așa cum nu s-a văzut. Cea mai ignorată categorie socială de către guvernare a mers la urne și a schimbat modul în care se va face politică în România. Deja în PSD se acut cuțitele, la Botoșani se cer demisii. La Darabani, probabil domnește aceeași tristețe, liderii social-democrați locali au rămas fără idol, nu mai au cui sluji, nu mai au cui se închina. Sunt bulversați. Ttinerii, cei pe care îi trimiteau la vot în ultimii ani, i-au lăsat fără părintele grijuliu de la București. Arongața se plătește, iar când acest lucru se întâmplă la urne, usutură rău de tot. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  PSDalegeri europarlamentare
8:11 pm Marti, 28 Mai, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare