Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Colinde, colinde, căiuţi, capre, urşi şi…primari la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO


Dărăbănenii au trecut peste vremea mohorâtă de afară, întârzierea spectacolului şi unele inadvertenţe de ordin tehnic şi au încălzit temperatura din Sala Casei de Cultură „Theodor Balş” cu colinde şi urături. Edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie,  a invitat mai mulţi primari în marea lor majoritate social-democraţi, lui Lucian Trufin fiindu-i înmânat, ca semn al ospitalităţii un colac, de către Galia Hrimiuc, consilier local.

Spectacolul din Sala Casei de Cultură „Theodor Balş” a început cu mare întârziere, pentru care primarul şi-a cerut scuze, fiind prezentat de către elevii Smărăndiţa David şi Alexandru Beţianu. Dacă la orele 10:00, prin sală bătea vântul, două ore mai târziu nu aveai unde să arunci un ac. Cadrele didactice s-au străduit cât au putut, iar rezultatele discipolilor lor nu au întârziat să apară. Preşcolarii Grădiniţei nr. 2, coordonaţi de educatoarea Doiniţa Cute, i-au întâmpinat pe dărăbăneni cu pluguşorul şi un recital de colinde plus dansuri populare.Zîna Andronic, cadru didactic coordonator al Grădiniţei nr. 2, şi-a dirijat pe scenă elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, educatoarea adresându-le, în final, spectatorilor calde urări pentru Sărbători. Mirel Dascălu a pus şi el mult suflet pentru Copiii de la Club, iar prof. Constantin Florea a dirijat un impresionant cor de fete. Un grup de studenţi de la Facultatea de Teologie din Iaşi a încheiat spectacolul de datini şi obiceiuri din Sala Casei de Cultură, unde au fost prezenţi şi câţiva primari, printre care şi independentul Marcel Chelariu, dar aceştia nu au zăbovit prea mult în sala de spectacol. Primarul Aroşoaie a avut grijă ca fiecare copil să primească un bănuţ şi un mic cadou.Ulterior, o parte dintre dărăbăneni s-au mutat în faţa Casei de Cultură pentru a asista la spectacolul oferit de Ansamblul Folcloric „Hora” din comuna Vlăsineşti şi „Dor de Horă” din Văculeşti, cel de-al doilea fiind coordonat de primarul Sorin Gîngă, care i-a impresionat pe dărăbăneni cu urătura sa. Ieşise soarele, dar era un „soare cu dinţi”. „Domnule Cornel, nu te supăra, că avem acelaşi nume, la cum arăţi, ce vrei, să dansezi cu Claudia Schiffer? Asta-i urătura, sunt anumite momente când trebuie să ne destindem” i-a transmis primarul unui membru al Ansamblului folcloric „Hora” din Văculeşti, căruia i-a mai spus că i-a pus în plic bani de 1 leu ca să pară plicul mai gros.

Urarea primarului dărăbănean a fost mult mai pompoasă pentru omologul dău din Vlăsineşti, Lucian Trufin: „Să aveţi parte de un an cât mai bogat, cât mai frumos, cât mai plăcut, cu sănătate multă, bucurii şi iubire” a spus Corneliu Aroşoaie, iar consilierul local Galia Hrimiuc i-a dăruit un colac lui Trufin, din partea Primăriei şi Consiliului Local Darabani. Cu toate că edilul şef a anunţat că vor fi prezenţi la Darabani şi urătorii din Conceşti, aceştia nu ne-au mai onorat cu prezenţa, ca în ceilalţi ani, dar Costel Nazare a fost totuşi alături de colegul său de partid, Corneliu Aroşoaie, ca şi Ioan Bucătaru, primarul comunei Avrămeni. (foto şi video: Cristian RĂCNEA, Lucian BĂLĂUCĂ

Click pe prima fotografie pentru a viziona peste 40 de imagini

GALERIE VIDEOTe-ar mai putea interesa si:  Casa de Cultura „Theodor Bals”Smarandita Daviddatini si obiceiuri de iarnaLucian Trufindetini si obiceiuri de iarna la DarabaniAlexandru BetianuDoinita CuteSorin Gingacomuna Vaculesticomuna VlasinestiAnsamblul Folcloric „Hora”Ansamblul Folcloric „Dor de Horă”
10:06 pm , 21 Decembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare