Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

INTERVIU Liviu Hrimiuc: „Am recomandat ca respectul şi interesul faţă de cetăţeni să primeze”



La mai bine de două luni de la preluarea mandatului noul primar al orașului Darabani, Liviu Hrimiuc face o scurtă radiografie asupra situației urbei și vorbește despre proiectele sale imediate. Fără a intra prea mult în detalii, argumentând că nu are încă un control total al cifrelor și datelor cu care se confruntă administrația locală, Liviu Hrimiuc a transmis totuși câteva lucruri importante dărăbănenilor. De subliniat este faptul că instituţia pe care o conduce nu va ezita, dacă va fi cazul, să se contituie parte într-un proces pentru recuperarea daunelor descoperite de Curtea de Conturi. Care sunt prioritățile noului edil şef și cum vede el evoluția orașului, vă lăsăm să descoperiți în interviul ce urmează.

1. Ce înseamnă funcția de primar pentru d-voastră? Există o diferență între ceea ce vă imaginați înainte și cum a fost după?

Pentru mine funcția de primar implica dinainte o responsabilitate foarte mare şi presupunea multă dedicare. Mă aşteptam ca solicitările să abunde în prima perioadă, iar acum, după ce am preluat mandatul pot confirma că este aşa. Foarte multe persoane vin la mine în audiență cu probleme care nu şi-au găsit o soluţie în 27 de ani şi speră că tocmai acum a venit momentul pentru o rezolvare favorabilă. Pe cât îmi stă în putinţă, eu îmi dau silinţa ca cele mai multe dintre ele să primească rezolvarea potrivită, dar trebuie să recunosc că de foarte multe ori ele fie depăşesc atribuţiile mele, fie nu mai pot primi rezolvarea solicitată.           

2. La trei luni de la preluarea mandatului puteți face o evaluare a administrației locale, resurse, performanță, potențial de dezvoltare?

Vă reamintesc că pe data de 29 iunie am intrat în Primărie, deci sunt două luni şi câteva zile. Perioada asta a cuprins lunile iulie și august, când ştiţi bine cât de mulţi compatrioţi revin din străinătate şi vor să rezolve diverse probleme care implică administraţia locală. Vi le enumăr pe cele mai comune: tranzacții auto, terenuri, schimb C.I. , pașapoarte, locuințe, etc. Toate acestea solicită mobilizarea maximă a personalului din Primărie. Constaţi, însă, că deşi avem oameni competenţi, ei trebuie puşi la treabă, fiecare în domeniul lui și la ce se pricepe mai bine. Numai aşa putem eficientiza şi, dacă va fi cazul, chiar dezvolta administraţia locală.

3. Care sunt principalele trei probleme ale orașului?

Despre problemele orașului sunt foarte multe de spus. Eu le-aș împărţi în probleme principale și probleme urgente. Spre exemplu apa este o problemă importantă, iar problema gunoiului este o problemă urgentă. Drumurile proaste sunt o altă problemă principală.


4. Enumerați trei măsuri pe care trebuie să le luați obligatoriu pentru a crește performanțele administrației locale.

Într-adevăr, modul de funcţionare a administraţiei locale la preluarea mandatului nu era unul care să satisfacă pe deplin nevoile dărăbănenilor. De aceea, am insistat ca în primul rând toţi funcţionarii să îşi respecte programul de lucru în Primărie. Volumul de muncă e oricum foarte mare şi fără să respectăm strict programul zilnic nu putem să facem faţă numărului mare de solicitări care ne aşteaptă. Legat de atitudinea funcţionarilor publici, am recomandat ca respectul şi interesul faţă de cetăţeni să primeze. De asemenea, consider că este foarte important, şi încerc să lucrez la acest aspect, ca pe fiecare poziţie să fie „omul potrivit la locul potrivit”,  adică o persoană specializată pe postul şi pe atribuţiile pentru care a fost angajată.

5. Cum comentați raportul Curții de Conturi, vor exista controale și pe alți ani? Într-un eventual proces, Primăria se va constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciilor?



Raportul Curții de Conturi mi se pare unul corect şi profesionist. Primăria a luat deja unele măsuri pentru recuperarea prejudiciilor. Curtea de Conturi a controlat și anii 2012 și 2013 la momentul respectiv, în acest sens existând chiar şi un raport. Într-un eventual proces, desigur că primăria se va constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciilor.

6. Ce rezolvare găsiți în problema gunoiului?

Problema gunoiului nu depinde de Primăria Darabani ci mai degrabă de Consiliul Judeţean. Știți foarte bine că de la 1 septembrie s-a deschis groapa de gunoi de la Stăuceni, de altfel singura groapă din județ, iar noi, la fel ca toate localităţile botoşănene, trebuie să-l ducem acolo. Dată fiind distanţa, costurile pentru transport sunt exagerat de mari, iar mulţi bani trebuie cheltuiţi şi pentru depozitarea gunoiului. Fac apel pe această cale la toți cetățenii orașului să ducă la tomberoane numai gunoiul menajer.

7. Cum vedeți viața economică a orașului și dacă aveți soluții pentru creșterea numărului locurilor de muncă?

Mă interesează foarte mult ca în oraşul nostru să sporească numărul locurilor de muncă. Știm cu toții că mulţi dărăbăneni au lucrat și lucrează încă în domeniul confecțiilor şi de aceea sunt în discuţii în momentul de față cu o firmă de confecţii din Focșani pentru a înfiinţa și la noi un punct de lucru. De asemenea, merg pe ideea că ar trebui să fie ajutaţi micii întreprinzători. De exemplu, ne-ar ajuta construirea unui incubator de afaceri, prin care firmele mici, aflate la început de drum, ar avea suport financiar, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri. Chiar dacă sprijinul acordat e limitat la o perioadă de 3-5 ani, ele vor avea timp suficient ca să adune capital, pe care îl pot reinvesti în spaţiul propriu etc.


8. Sperați să inaugurați rețeaua de distribuție a gazelor naturale în acest mandat?

Un lucru bun este că şansele sunt mari ca în viitor să avem și la Darabani gaze naturale. Cei de la Romgaz ne-au recomandat să ne constituim în Asociații de Dezvoltare Intercomunitare și să mergem într-un proiect comun cu încă 18 localitati pentru  realizarea acestei rețele de distribuție.


9. Aveți și alte proiecte zonale pe care doriți să le implementați alături de primarii comunelor din jur?

Un alt proiect în desfășurare cu cei din comunele vecine este constituirea unui punct militarizat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la Darabani. Vreau să mulțumesc pe această cale și conducerii ISU Botoșani, la care am găsit multă înțelegere și care ne-a sprijinit concret pentru acest proiect. Această unitate va avea în dotare inclusiv maşină pentru descarcerare. Alte discuţii am avut și cu conducerea Spitalului „Mavromati” din Botoşani în legătura cu înființarea unei linii de gardă permanentă care sa deservească, la fel, toată zona Darabaniului şi a localităţilor limitrofe.

10. Sunt sportul şi cultura priorităţi ale d-voastră?

Avem în vedere, ca în perioada următoare să venim în sprijinul iubitorilor de sport cu câteva investiţii privind reabilitarea şi modernizarea unor terenuri de sport, dar şi construcţia unei noi săli în zona oborului. Dacă discutăm despre stadion, vă pot spune că vara aceasta am intervenit  deja, pentru ca echipa de fotbal care ne reprezinză să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Dorim să obţinem fonduri pentru a reabilita Casa Balş, clădire cu o reputaţie istorică pentru oraşul nostru. Scopul nostru este să creem condiţii minime pentru un trai civilizat, care lipsesc cu desăvârşire. (interviu realizat de Alexandru D. AIOANEI)




Te-ar mai putea interesa si:  Liviu Hrimiucprimarul orasului Darabaniprimaria orasului DarabaniCurtea de Conturi
8:16 pm Sambata, 10 Septembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare