Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Apa cu ora, datorita unei pompe defecte de mai bine de un an

Teoretic, oraşul Darabani are în prezent apă după programul 6-10, 16-20. Practic, mai ales pentru locatarii de la etajele superioare, apa picură doar câteva ore pe zi. Furnizorul local de apă (SC Nova Apaserv, după ce Apa Grup a intrat în insolvenţă) consideră că acest fapt se datorează defectării unei pompe în luna  aprilie a anului trecut. Părţile implicate afirmă că nu deţin temeiul legal de a suporta costurile reparaţiei acestei pompe. Este vorba de „astronomica” sumă de 754 euro(plusTVA).  Mai mult, pompa este încă în perioada de garanţie. SC Nova Apaserv a trimis pompa producătorului danez care a stabilit că a defecţiunea s-a datorat unui conţinut ridicat al apei în calcar şi oxizi şi a anulat astfel garanţia. „Din punctul meu de vedere este un viciu de construcţie al pompei. Alte pompe au funcţionat ani de zile, în aceleaşi condiţii. Noi nu avem această pompă pe inventar. S-a facut doar o prerecepţie a ei”,  ne-a declarat Petrică Bejenariu, şef sector SC Nova Apaserv Darabani. Conducerea Primăriei Darabani respinge categoric ideea de a achita reparaţiile acestei pompe, arătând cu degetul către operatorul SC Nova Apaserv. „Primăria nu poate plăti costurile reparaţiei pompei. Chiar dacă este în garanţie, acea pompă a fost exploatată necorespunzător. Am sunat la Botoşani şi am transmis conducerii societăţii că trebuie să repare ei pompa, pentru ca oraşul să aibă apă”, a spus primarul Ghiorghi Burlacu.Pompa cu pricina a fost achiziţionată şi montată de către SC Transghe Construct, societatea care a finalizat reabilitarea infrastructurii de apă începută de turcii de la Eser Empedos. „Am consultat producătorul pompei, care a anulat garanţia datorită apei cu un conţinut ridicat de calcar. Primăria trebuie să monteze o altă pompă mai performantă sau să instaleze nişte filtre de apă, pentru că viitoarea pompă va avea aceeaşi soartă”, ne-a declarat Ionel Gheorghiciuc, manager Transghe. Şeful sectorului SC Nova Apaserv Darabani, Petrică Bejenariu, spune că a făcut demersurile necesare pentru ca pompa să fie reparată de către societatea de la Botoşani, chiar dacă nu i se pare corect acest lucru. Bejenariu promite că la începutul săptămânii viitoare oraşul va avea apă 24/24. Mai mult, spune că un specialist UE a stabilit că această apă este de foarte bună calitate. Paradoxal, vara trecută nu exista apă în puţul colector datorită secetei, ori era prea multă datorită inundaţiilor, iar acum nu este cu ce pompa apa.  
8:50 pm Miercuri, 25 Mai, 2011

5 Comentarii la “Apa cu ora, datorita unei pompe defecte de mai bine de un an”

 1. un alt specialist spune:

  Da, măi nea Petrică da nu ţi-a zis specialistul ăla şi de ce are apa noastră de la robinet culoarea aia maro? Nu de alta, dar să nu murim proşti, aşa cum ne crezi matale de când conduci acest serviciu ordinar...Ruşine să-i fie că nu eşti în stare de atâta timp să rezolvi o pompă. Hal de manager avem noi...VAI DE CAPUL NOSTRU CU AŞA MANAGER! Mai bine îţi iei specialistul şi vă duceţi puţin cu barca să mai vedeţi şi alte meleaguri... Nu ţi-ar fi ruşine să mai ieşi din casă...Noroc cu dl primar că rezolvă dumnealui...Cum a rezolvat şi spitalul...Auzi pe cine au găsit ei să pună pompa...Dar de când a ajuns ăla mic şi negru specialist în pompe? Aaaaa, oamenii lui d eîncredere care dau ţepe peste ţepe...Am înţeles. Mulţumim.

 2. ser spune:

  PETRICA,pentru 1000eu,te IUBESTI ,de un an de zile cu Gheorghiciuc si primarasu Burlacu,sa fie reparata o ,,,pompa ,,,de care depinde populatia orasului,,,,,,este o mare NEGLIGENTA,,,Petrica ia primarasu si dute cat vezi ,sunteti in afara ,,,MESERIEI,,,dar salariii aveti ffffff, MARI NEJUSTIFICATE,puse de voi,,,,,,,,,sunteti ,,,PLEAVA,,,acestei societati de care va bateti joc,RUSINE, RUSINE,,,,,,,,,,,,,,,,,RUSINE,,,,,,,,

 3. x spune:

  16-20 :O nici gand..

 4. flo spune:

  daca tot exista acest site pentru informarea darabanenilor,cei de la Nova Apa Grup ar trebui sa anunte prin intermediul lui ori de cite ori se opreste apa.ex.:simbata nu a fost apa toata ziua.oare nu ar trebui sa fim informati?

 5. cute camelia spune:

  rusine

 6. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare