Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Familia Manole din Darabani, premiată la Gala Star of Hope de la Iași GALERIE FOTO

 
Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași a fost gazda unui eveniment extraordinar, joi 13 decembrie. Sute de oameni, din toate colțurile țării, voluntari, antreprenori, terapeuți, părinți și copii au răspuns invitației de a lua parte la Gala Star of Hope, în cadrul campaniei „Dăruiește Speranță”. Primăria Darabani a fost reprezentată prin Orlando Zvorișteanu, funcționar în cadrul Serviciului de Asistență Socială.

Fundația Star of Hope România a organizat, joi 13 decembrie, la Iași, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, Gala Star of Hope și un concert caritabil pentru susținerea centrelor fundației care oferă asistență copiilor cu dizabilități. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și TVR Iași. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de susținearea a numeroși sponsori, care au oferit premii părinților și copiilor ce au arătat voință, curaj și perseverență. Evenimentul a avut o serie de parteneri media printre care TVR Iași, Radio Iași, Ziarul de Iași, Radio Armonia, Evenimentul de Iași, dar și publicația locală Darabaneni.ro, a fost transmis live pe Radio Armonia și va fi difuzat pe TVR Iași și TVR3.Gala a fost una de excepție și a inclus recitalurile extraordinare a trei artiști, deja foarte cunoscuți. Laura Bretan, tânăra care a uimit America, a urcat pe scena teatrului ieșean, aducând speranță, cu vocea sa, copiiilor aflați în nevoie. Tânăra este Ambasador al Star of Hope și a organizat deja în Statele Unite o serie de concerte caritabile, fondurile strânse ajungând la Iași. Costel Busuioc i-a încântat, la rândul său, pe cei prezenți cu colindele și ariile de operă interpretate pe scena naționalului ieșean. Pe lângă cei doi, a mai urcat pe scenă un pianist suedez, care la 23 de ani a cântat alături de Elvis Presley. Per-Erik Hallin  se află la prima vizită în România și a afirmat că acum le dă dreptate vecinilor săi români care i-au spus mereu că Iașul este un oraș foarte frumos. A mai încântat asistența un grup de dansuri format din copii cu disabilități și corul Liceului Filadelfia din Suceava.

Însă, dincolo de partea festivă, evenimentul s-a dorit a fi unul în care munca celor implicați direct în proiectele Star of Hope să fie răsplătite într-un anume fel. O serie de companii au oferit daruri unor părinți și copiii care de-a lungul anilor au fost alturi de Star of Hope, au fost ajutați de vountarii fundației și au devenit la rândul lor voluntari, ajutând pe alții mai departe. De asemenea, au fost premiate mamele care au căutat și au implementat soluții pentru ca acești copiii să se integreze în societate, cum ar fi un atelier de lucru manual. Printre laureați s-a aflat și familia Mihai și Nelica Manole la categoria ”Părinte implicat”, părinții unui copil cu nevoi speciale, care au depus eforturi susținute pentru a deschide un centru de terapie Star of Hope la Darabani. Efortul lor, datorită căruia 15 copii din nordul județului vor avea parte de terapie și ajutor, a fost răsplătit pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din Iași. Premiul și trofeul Star of Hope le-a fost înmânat de Adrian Netedu profesor universitar în cadrul Departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Mesajul transmis de familia Manole a fost acela de a continua să ajutăm și să dăruim speranță pentru că acești copii au nevoie de noi.Evenimentul a avut ca scop și strângerea de fonduri pentru susținerea centrelor Star of Hope, dintre care cel mai recent deschis este cel de la Darabani. În aceste centre, 254 de copii beneficiază de terapie și fac progrese susținute pentru a se integra în societate. Participanții la eveniment au avut ocazia să se alăture eforturilor Fundației prin donații, achiziția unor haine sau tablori licitate în pauza spectacolului sau cumpărând decorațiuni realizate de copiii cu disabilități în ateliere speciale. Seara s-a încheiat cu un duet de excepție Costel Busuioc și Laura Bretan, care au interpretat melodia Con Te Partiro, a cunoscutului artist italian Andrea Bocelli. (Alexandru D. AIOANEI)

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
 
 Te-ar mai putea interesa si:  PERGala Star of HopeCostel BusuiocLaura Bretan
12:42 am Sambata, 15 Decembrie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare