Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ciprian Gălușcă: ”Iubesc marea, uniforma și tradiția marină” VIDEO


    
Dărăbăneanul Ciprian Gălușcă a terminat studiile la Academia Forțelor Navale ca șef de promoție și este proaspăt ofițer al Marinei Române. Acesta a fost visul său cel mai mare și a luptat pentru el. Acum privește spre viitor, vrea să devină un ofițer respectat și un om care, peste ani, să-i învețe pe alții tainele navigației pe mare. Am aflat povestea acestuia în cadrul unui interviu acordat ziarului Botoșăneanul.


Ciprian Gălușcă spune că apropierea de Marină s-a petrecut în copilărie. Dintotdeauna și-a dorit să fie ofițer în armată. Iar atunci când în perioada studiilor gimnaziale a studiat  câțiva ani al Constanța, a fost atras de această armă. A fost foarte aproape să urmeze studiile liceale la Câmpulung Moldovenesc, la liceul militar, însă acest lucru nu s-a realizat. Hotărârea de a fi militar a rămas, astfel că după ce a terminat liceul în Darabani, a dat admitere la Academia Forțelor Navale.  Dacă nu devenea ofițer de armată și-ar fi dorit să ajungă pompier, pentru că iubește să ajute oamenii.

Instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării asigură studenților militari cazare, masă, uniforma și o mică soldă, astfel că, spune Ciprian Gălușcă, acomodarea din acest punct de vedere nu este foarte dificilă. Dat fiind că Academia Forțelor Navale este o instituție de învățământ militar, programul este unul specific. Trezirea se face la 5:30, stingerea la 23:00, iar ziua întreagă este încărcată cu ore de studiu, de instrucție, pregătire militară, de front.


Ofițerul inginer este cel care la bordul navei coordonează activitatea maiștrilor militari, care au în subordine soldații gradați. Ofițerii sunt cei responsabili de conducerea navei și de organizarea activităților la bord.

Ciprian Gălușcă urmează să fie membru al echipajului de pe Fregata „Regele Ferdinand”. Visul său este să devină cel mai bun ofițer mecanic din marina română. Însă își dorește să continue și cu studiile de master și doctorat, urmând ca după ce va acumula experiența necesară, să se întoarcă la catedră pentru a pregăti la rândul lui alți ofițeri.

Ciprian a avut noroc să fie student la marină într-un moment aniversar pentru Nava școală „Mircea”. Marșul istoric făcut de această navă prin marile porturi ale Europei, în mai 2019 a rămas întipărit în sufletul tânărului ofițer ca cel mai frumos moment din anii de studenție. Tinerilor care se gândesc să urmeze o carieră în marină Ciprian Gălușcă le spune că acest lucru le oferă o multitudine de oportunități. Nu este obligatoriu ca toți să urmeze o carieră militară, pot deveni marinari civili, comandanți de navă, ingineri, piloți pe elicoptere marine.


Te-ar mai putea interesa si:  DarabanidarabaneniCiprian Galusca
3:59 pm Luni, 16 August, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare