Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
UNA CALDĂ, ALTA RECE „Cu cutia milei nu mai putem continua” VEZI cine a spus asta

Fără doar și poate, sportul dărăbănean, în speță fotbalul, trece prin cea mai fastă perioadă de după Revoluție. Echipa de liga a IV-a este aproape de calificarea în Liga a III-a, iar cea de futsal a jucat pentru a doua oară consecutiv la Turneul final al Campionatului național de tineret U’ 19, performanțe posibile după ce frâiele fotbalului dărăbănean au fost preluate de omul de afaceri Dumitru Dănilă. Cu toate acestea, antrenorii de la futsal nu mai doresc să continuie în condițiile de până acum.
Se pare că motivele pentru care profesorii care au antrenat Sănătatea la Turneul Final de la Vaslui sunt subfinanțarea secției de futsal, lipsa transferurilor și faptul că jucătorii nu au fost suficient motivați. Președintele ASC Sănătatea nu a fost împreună cu echipa de futsal la Turneul Final de la Vaslui, în aceeaşi zi având loc la Darabani partida cu Tudora, care a decis campioana judeţului. Mai mult, Sebastian Gucianu, unul dintre jucătorii de bază, și-ar fi uitat buletinul acasă, și a realizat acest lucru doar la intrarea în Iași, suspectându-se că ar fi ceva necurat la mijloc. Profesorul Mihai Rusu a trimis redacţiei Darabaneni.ro punctul său de vedere vizavi de acest subiect, pe care vi-l prezentăm integral:

<<Cu cutia milei nu mai putem continua!
În sport caracterul reprezintă scheletul viitorului sportiv. În marile competiții câștigă doar unii ca aceștia. Antrenorul are obligația să promoveze jucători cu integritate morală, care sunt atașați de emblema și culorile clubului.
La Vaslui de pildă am avut un jucător care plângea întins pe jos acesta fiind Bogdan Dumitrașcu, ceilalți fiind dezamăgiți pe bună dreptate, că nu au putut da mai mult, dar am avut și un jucător, dărăbănean, transportat la urgență de directorul unei școli (pe care nu de mult a absolvit-o) și antrenorul secund al echipei de futsal (tot director… ghinion!), care abia la intrarea în Iași și-a amintit că nu are buletinul la el, asistând la chinul colegilor și al profesorilor în a face față unei echipe, probabil cu un buget la care mi-e teamă să mă gândesc.
Țin să precizez că Bogdan Dumitrașcu este din Havârna (RESPECT COMUNEI ȘI COMUNITĂȚII SALE FOTBALISTICE!), iar Lupu Ionuț, Capraru Cristian, Horeanu Alexandru din Hudești (RESPECT COMUNEI PENTRU CONDIȚIIILE OFERITE!), acești sportivi au jucat pe lângă cei din Darabani pe care deja îi cunoașteți, fără să uite vreodată buletinul timp de două campionate.
Rezultatele sunt peste măsură: 2015-2016 calificare la turneul final de la Iași în primele 4 din două serii, 2016-2017 calificare la turneul final la Vaslui, în primele 8 din 20 de echipe din România.
La Vaslui pentru acest deziderat am plecat!

… revenind la tabloul precedent cu Dumitrașcu din HAVÂRNA plângând pe dușumea și colegul său din Darabani, fără buletin, în tribună (nici la hotel nu te primește fără buletin), vă întreb, dacă ați fi selecționer, pe cine ați promova? Mai interesant este faptul că la transportul documentului devenit deja celebru „a dat o mână de ajutor” și DL. PREȘEDINTE DĂNILĂ DUMITRU și că nici acum buletinul nu a ajuns… parcă ar fi fost o „coală de tablă de două tone!” și ar fi necesitat un transport special. Mai așteptăm?… competiția s-a terminat!
Păcat poate aveam șanse la un loc mai bun…, sau nu ar fi contat?
Nu știu când vom mai avea șansa aceasta!
Copiilor li s-a promis o premiere pentru rezultatele de anul trecut, care nici acum nu a avut loc. Ce să mai sper anul acesta pentru elevii noștri?…
Campionatul acesta copiii nu au fost stimulați niciodată. Jucăm cu maiouri din 1998, copetele s-au stricat!. Am avut jucători accidentați de care tot noi ne-am îngrijit… și sunt elevi! Umblăm cu niște sacoșe din rafie de două campionate…
Societatea în ansamblu așteaptă mult de la profesori. Iată că am făcut, deși fiecare în parte, în doi ani a produs efectiv ceva pentru casa și familia sa. Noi am… „dat ceva”!...
Trebuie să înțelegem că nu putem fi acolo fără o finanțare corespunzătoare și că este păcat, pentru că s-a muncit!
Toate acestea mă determină să iau decizia anunțată. Mulți ar spune „atâta pagubă…” alții: „păcat…”
Cert este că în 2 ani, noi profesorii am sacrificat multe pentru aceste rezultate, în timp ce la alții se învârte pe bună dreptate… „contorul profitului”>> a spus prof. Rusu.

”Dacă ar fi fost așa ceva, eu personal nu am știut, dar mă îndoiesc că a fost un plan pus la cale. Singurul meci de la care am lipsit a fost cel de la Vaslui. De câte ori a fost nevoie, am fost cu ei. Cu echipa mare nu am fost. Cred că era normal să rămân la Darabani la meciul cu Tudora.
Au un echipament roșu nou pe care nu l-au folosit. De fiecare dată când a fost nevoie de ceva, acolo au mers și jambiere și geluri și kelen și ciocolată la fiecare meci, energizante. La fiecare antrenament am participat. La echipa mare cred că am fost la două antrenamente într-un an, iar la futsal am fost la 20, pe puțin”.
Preşedintele ACS Sănătatea a afirmat că va miza în continuare pe fotbalişti autohtoni, cel puţin la echipa de futsal. ”Futsalul este ca să crească copii, nu să facem transferuri din județ. Sănătatea e Darabani, nu e Botoșani” a mai spus Dănilă.
Ovidiu Ștefănucă: ”Că va fi punct sau punct și virgulă, nu știm”

Dacă Mihai Rusu este hotărât să reununţe la banca tehnică a echipei de futsal, Ovidiu Ştefănucă lasă să se înţeleagă ar mai putea exista o portiţă deschisă, în cazul în care vor fi unele schimbări la echipă.
”Deocamdată s-a încheiat acest sezon cu rezultate excepționale. Din 20 de echipe am ajuns în primele 8 la Turneul Final. Eu cred că este un rezultat foarte mare pentru oraș și pentru copii. Nu știm dacă ne mai întâlnim cu această performanță. S-a tras linie, nu știu ce va fi din toamnă. S-a pus punct, deocamdată. Că va fi punct sau punct și virgulă, nu știm. E greu, în condițiile care au fost până acum, nu cred. Fără a fi stimulați copiii, și constrânși în același timp, e foarte greu să realizezi ceva” a spus Ovidiu Ștefănucă. Directorul adjunct al Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă” a obținut de curând și licența C-UEFA de antrenor.
Președintele AJF Vaslui: ”Se vede pasiunea…o echipă dragă mie…Cimpoeșu fabulos”

Adversarii noştri vorbesc la superlativ despre echipa de futsal: conducere, antrenori şi jucători. Preşedintele AJF Vaslui, Bogdan Gheorghiță cel care manageriază Internazionale Traian Vaslui şi o echipă de minifotbal, intenţionează chiar să-l transfere la Vaslui pe goalgeterul dărăbănean Cristian Cimpoeşu.
”Echipa de futsal Sănătatea mi-a lăsat o impresie foarte bună. Au avut o prestație excelentă în sferturi în fața KSE Tg. Secuiesc, una dintre favoritele la titlu. Scorul pare sever 8-4, dar dărăbănenii au jucat foarte, foarte bine. Se vede pasiunea, se vede organizarea foarte bună la Darabani. Știu că acolo nu e ușor cu selecția, majoritatea jucătorilor fiind din zonă. Cu toate acestea, au ajuns la Turneul Național, de aceea tot respectul pentru ei. Comportarea lor a fost extraordinară. Darabaniul, ca și organizare îmi este o echipă dragă. Știu cât este de greu să clădești o echipă și am văzut pasiune la d-voastră. Îl respect foarte mult pe d-l Dănilă, d-l Rusu, o muncă foarte bună, sper să nu fi uitat pe nimeni. Au fost foarte decenți, o echipă dragă mie, iar Cimpoeșu e un super-jucător, unul dintre cei mai buni de la turneul final. Ar face față cu brio în Liga a II-a la futsal și cu un pic de pregătire chiar în Liga I. Dacă o să putem, o să încercăm să-l aducem aici, la Vaslui. Un jucător fabulos” a declarat pentru Darabaneni.ro, Bogdan Gheorghiță.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

„Planurile de viitor sunt destul de mari. Vrem să ne menținem sus în Liga a 3-a, să nu dezamăgim cum a fost data trecută. Îmi pare bine că băieții au ajuns la nivelul acesta, eu o să mă ocup mai departe, sper să am și ajutorul Primăriei și al altor sponsori. De unul singur este foarte greu, dar Primăria a promis că ne va fi alături. Dar acum o să tragem linie, o să facem o analiză a meciului de astăzi pentru că nu mi-a plăcut. O să mai aducem jucători, ... continuare »

În repriza a doua, Iustin Tucaliuc și Andrei Ilaș le iau locul în teren fraților Bosînceanu, dar tot gazdele sunt la conducerea jocului. Și totuși, Ghiorghiciuc îl întinde pe Anton, apoi pierde un tempo pentru a finaliza, iar oaspeții echilibrează balanța partidei. Dărăbănenii din tribune conduc încă din startul partidei: ”Darabani! Darabani!”. Dar pe teren, gazdele obțin o nouă lovitură de la 11 m în minutul 66, transformată de același Bogdan ... continuare »

”Felicitări băieților și felicitări celor care au pus umărul la acest rezultat. Cred că o să fie un meci greu la Iași, dar e clar că șansa este de partea noastră. Ar fi deja a doua promovare în Liga a 3-a și îmi doresc din tot sufletul ca echipă să joace în Liga a 3-a și poate chiar mai sus. Vom face tot posibilul să susținem financiar echipa alături de cel care investește acum (n.r.-Marian Grădinaru). Îi mulțumesc că duce numele orașului mai departe. ... continuare »

Conform BotoșaniOnline Dărăbănenii au făcut o primă repriză perfectă și au reușit să marcheze de patru ori în poarta ieșenilor. Încurajați de un număr mare de suporteri, dărăbănenii au început bine meciul și au reușit să deschidă scorul prin Bogdan Melinte care a scăpat pe contratac, a driblat portarul și a marcat pentru 1-0. Oaspeții au încercat să egaleze dar cei care au marcat au fost tot dărăbănenii. În minutul 31, Melinte a fost faultat în ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”