Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

10.000 lei alocaţi de la bugetul local pentru Zilele Nordului „Unde merg? La cei cu ţambalul?” FOTO

Aleşii locali dărăbăneni au aprobat în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local un nou acord de parteneriat cu Asociaţia Nord, după cel votat la începutul anului, alocând şi 10.000 lei pentru organizarea Festivalului Zilele Nordului, cel mai important eveniment cultural-artistic organizat în nordul Moldovei, care anul acesta va trece şi Prutul, până la Cernăuţi.

Zîna Andronic a întrebat de ce se încheie acest acord de parteneriat aşa târziu, ţinând să precizeze că nu este împotriva proiectului. Festivalul Zilele Nordului va avea loc în perioada 25-28 august 2016.

„Acest acord de parteneriat a început de la an la an să fie mai mult în beneficiul primăriei decât al Asociaţiei Nord. Suntem la a treia ediţie şi festivalul ăsta creşte de la an la an. Vreau să vă spun că bugetul acestui festival care se desfăşoară timp de trei zile este mai mare decât bugetul oraşului Darabani pe tot anul privind acţiunile culturale. Ei au anul acesta un buget de 150.000 lei şi ne-au cerut şi nouă 10.000 lei. Deci mai puţin de 10% din aportul lor. Cred că ar merita şi mai mult. O să-i sprijin cu toate resursele noastre” a afirmat viceprimarul Alin Gîrbaci, preşedintele de şedinţă, care s-a încâlcit puţin în explicaţii afirmând apoi că bugetul festivalului nu e încă stabilit, dându-i „apă la moară” consilierului Tîrniceru, care a spus că a „moştenit” obiceiul vechii legislaturi, de a introduce proiecte de hotărâre „pe sub uşă” în ziua şedinţei de Consiliu Local.

„Eu am o vorbă: Dumnezeu are şi el duşmanii lui. Dar dacă îmi aduc bine aminte, în martie (n.r.-ianuarie), d-l vicepreşedinte al Asociaţiei Nord a fost prezent în şedinţă şi i-a spus d-lui primar că este ultima zi pentru acordul de parteneriat. Nu mai reţin exact data, îmbătrânesc şi eu. De ce trebuie să mă dăm noi votul acum pentru acordul de parteneriat, dacă s-a aprobat deja?” a afirmat consilierul independent, care a avut şi o reacţie mai răutăcioasă: „O parte pozitivă a festivalului a fost că a fugărit porcii din şes, cel mai câştigat fiind d-l Caba” „Au un proiect, un plan ceva cu ce va fi, în ce locaţie va avea loc evenimentul? Aceşti 10.000 unde merg? La cei cu ţambalul?” a întrebat şi Marin Cimpoi.  Viceprimarul a spus că programul festivalului a fost transmis Primăriei şi urmează să fie făcut public de vicepreşedintele Asociaţiei Nord, Alexandru Teioşanu. Alin Gîrbaci le-a mai transmis aleşilor dărăbăneni că organizatorii festivalului vor prezenta facturile cu banii publici cheltuiţi. În final, consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre. 

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini de la şedinţă

Citiţi şi: CHINURILE FACERII Festivalului Zilele Nordului. VEZI când va avea loc „E greu să faci lucruri pro bono” VIDEO

CHINURILE FACERII Festivalului Zilele Nordului. VEZI când va avea loc „E greu să faci lucruri pro bono” VIDEO


Te-ar mai putea interesa si:  Dan Tîrniceru IfrimConsiliul Local DarabaniAsociatia NordAlin GirbaciZilele Nordului
9:02 pm Joi, 11 August, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare