Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMUNICAT Alianta PSD-UNPR-PC ar urma sa obtina 50% din voturi la alegerile europarlamentare, conform unui sondaj IRES„Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, Alianța PSD-UNPR-PC ar obține jumătate din voturile exprimate de botoșăneni, estimează un sondaj de opinie realizat de Institutul Național pentru Evaluare și Strategie (IRES). Social-democrații ar fi urmați la mare distanță de PNL, care ar obține 22% din voturi” se precizează într-un comunicat emis de social-democraţii botoşăneni, pe care vi-l prezentăm în continuare:

De remarcat însă că sondajul a fost realizat înainte de clarificarea candidaturii maestrului Mircea Diaconu, acesta nefiind inclus în variantele prezentate alegătorilor, pentru Parlamentul European. PDL s-ar situa pe locul al treilea cu doar 10% din opțiunile alegătorilor botoșăneni care s-ar prezenta la urne la alegerile pentru Parlamentul European. În afara podiumului, pe locul patru, s-ar afla Partidul Poporului-Dan Diaconescu, cu 4% dintre opțiunile exprimate de
respondenții sondajului IRES. Partidul Mișcarea Populară, susținut de președintele Traian Băsescu, s-ar afla abia pe locul al cincilea, cu doar 3% dintre opțiuni, adică foarte puțin peste marja de eroare a sondajului și la egalitate cu Forța Civică - partidul reprezentat de fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu.

PSD votat de cei interesați de politică

Sondajul IRES a analizat intenția de vot pentru partidele politice și prin raportare la gradul de interes pe care îl manifestă alegătorii. Alianța PSD- UNPR-PC ar obține 62% din voturi, în timp ce intenția de vot pentru PNL ar fi de doar 14%, iar pentru PDL de doar 4%. De asemenea, social-democrații ar obține un rezultat mai mare și la nivelul alegătorilor care declară că sunt interesați sau foarte interesați de alegerile pentru Parlamentul European. Raportat la acest grup de persoane, Alianța PSD-UNPR-PC ar obține rezultate cuprinse între 55 și 56%, în timp ce PNL ar avea același rezultat obținut la nivel general, respectiv 22%.Social-democrații votați preponderent în mediul urban

În pofida percepției că electoratul PSD s-ar afla preponderent în zona rurală, sondajul IRES arată că, dimpotrivă, social-democrații ar obține un scor ceva mai bun în mediul urban, comparativ cu rezultatele obținute la nivelul întregului județ. Astfel, în rândul alegătorilor care locuiesc la oraș, Alianța PSD- UNPR-PC ar obține 52% din voturi, respectiv cu două puncte procentuale mai mult decât scorul general, obținut la nivel de județ. Și PNL ar obține un rezultat ușor mai bun în mediul urban, respectiv 23% față de 22% pe întreg județul. În schimb, PDL ar întruni un scor mai mic în orașe, de numai 8%, față de 10% pe județ.

Sondajul a fost realizat de Institutul Național pentru Evaluare și Strategie (IRES) în perioada 27-29 aprilie 2014, pe un eșantion de 1.511 persoane cu vârsta de peste 18 ani și cu domiciliul în județul Botoșani. Marja de eroare este de ±2,6%. Aplicarea chestionarelor s-a făcut prin metoda CATI (Computer Assited Telephone Interviewing).


Te-ar mai putea interesa si:  PSDPSD BotosaniIRES
11:14 am Luni, 12 Mai, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare