Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Alin Gîrbaci despre reînființarea Poliției Locale: ”Îmi asum proiectul de hotărâre propus în fața Consiliului Local”Darabaniul a dat în clocot după hotărârea de Consiliu Local, adoptată în cadrul ultimei ședințe ordinare, privind înființarea Poliției Locale a orașului, la nivel de birou, fără personalitate juridică, în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Contactat de Darabaneni.ro, Alin Gîrbaci, edilul șef al orașului, își asumă  actualul proiect de hotărâre. Primarul orașului a precizat că în cadrul noului serviciu vor lucra 4-5 persoane competente care vor face muncă de teren, iar Primăria nu va depune un efort financiar suplimentar în acest sens.

Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani, recunoaște că: ”Am fost unul dintre inițiatorii proiectului de hotărâre care a dus în 2019 la desființarea Poliției Locale la Darabani. Eu nu sunt împotriva Poliției Locale ca și instituție ci am fost împotriva formei de atunci. Nu vreau să comentez calitatea oamenilor care erau angajați în trecut. Eu am propus proiectul de hotărâre, Consiliul Local a votat noua organigramă”.
Reorganizarea aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani a inclus și înființarea mai multor compartimente, câteva exemple fiind: Compartiment Bibliotecă, Casa de Cultură, Bază sportivă, Muzeul de istorie și Etnografie sau Compartimentul Piață Bazar, Obor, dar și cel de Administrare cimitire. De asemenea, au fost reorganizate alte compartimente. Suplimentar a fost înființat și un Serviciu Local de Utilitate Publică cu rol în salubrizarea orașului. ”Sunt niște modificări radicale, care nu cred că au fost în ultimii 10-15 ani la Primăria Darabani, atât de adânci în structură” a precizat Alin Gîrbaci.

În ceea ce privește nemulțumirea oamenilor care consideră o cheltuială inutilă dublarea  numărului de polițiști locali din noua structură, așa cum se precizează în proiectul de hotărăre ”un post pentru fiecare 1000 de locuitori”, Darabaniul fiind în prezent în evidența Institutului Național de Statistică cu 13099 de locuitori, o cifră mult mai mare decât numărul real al dărăbănenilor care locuiesc în prezent în orașul de pe malul Prutului, primarul a explicat: ”Ca să înființăm această structură, suntem obligați să o înființăm după parametrii legali. Asta nu înseamnă că vor activa la Primăria Darabani 13 angajați. Sub nicio formă. În funcție de banii de care dispunem, vom bugeta un anumit număr de posturi. Îmi doresc o Poliție Locală aplicată cu 4-5 persoane angajate care să facă muncă de teren, nu de birou.


Nu am înființat Poliția Locală pe structura veche. Cei care nu și-au făcut treaba nu se vor mai întoarce. Pentru asta eu sunt garantul. Eu îmi doresc operativitate pe teren, îmi doresc ca cele 4-5 persoane angajate, una dintre ele cu capacitate de coordonare, nu neapărat un șef care să stea la birou. Vreau muncă de teren. Ordinea și disciplina în oraș se păstrează și cu ajutorul Poliției Locale, mai ales că legat de deșeuri sunt foarte multe probleme. Vor mai fi 2 sau 3 angajări maxim, dar nu venim cu un efort bugetar suplimentar”.Primarul spune că a discutat deja cu 2 persoane din Primărie care să lucreze ca polițiști locali, iar noii polițiști vor avea un salariu net de aproximativ 2500 de lei, cu mult mai mic față de vechile lefuri ale oamenilor legii din cadrul Primăriei. De asemenea, edilul șef își dorește o nouă imagine pentru Poliția Locală a orașului, care ar urma să crească gradul de civilizație, și să impună respect. ”Doresc oameni operativi pe teren, cu un salariu mediu de 2500 de lei. Înainte aveau peste 4000 de lei în mână. Tot respectul pentru cei care aveau studii superioare, dar cu acei bani angajăm doi, două persoane cu studii medii dar destoinice, care să impună respect față de uniforma lor, și față de instituția Primăriei, până la urmă. Vom avea o structură cu oameni competenți, oameni care să impună respect în oraș, care să-și facă treaba așa cum trebuie, așa cum îi stă bine unui funcționar public sau unui polițist local. Înainte, din 6 polițiști locali, 5 erau prin baruri. Și aici, dărăbănenii au dreptate să fie nemulțumiți, dar garantez eu că nu se va mai întâmpla treaba asta. Noua structură a Poliției Locale își va face treaba. Punând în balanță avantajele și dezavantajele, în final vom fi pe plus” a conchis Alin Gîrbaci.

 
Citiți pe aceeași temă: Poliția Locală Darabani a fost desființată ”Nu-și pierde nimeni postul”
 
 
 

Te-ar mai putea interesa si:  Alin GirbaciPolitia Locala DarabaniMihai Alin Girbaci
11:36 am Luni, 22 Martie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare