Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 7 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai puterea ș... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Social

SĂNĂTATEA sperie Moldova la futsal. „Victoriile aduc victorii” GALERIE FOTO

Duminica, 12 Martie, 2017

„S-a schimbat mentalitatea în echipă, am tacticizat jocul, nu ne-am bazat pe oportunisme. Victoriile aduc victorii” ne-a declarat antrenorul Mihai Rusu. Cosmin Curtean a deschis scorul numai după două minute de joc, dar şi-a dislocat umărul după o contră cu un adversar, fiind transportat cu ambulanţa la spital. Cristian Cimpoeşu a fost din nou providenţial pentru echipă, dublând avantajul gazdelor. Teodor Hirceag a redus din handicap pentru ieşeni în min. 15, ...  continuare »

Fara comentarii »

Panică în noapte la Hudeşti. Pompierii s-au luptat mai mult de 5 ore cu flăcările

Duminica, 12 Martie, 2017

12 pompieri militari din cadrul Detașamentului Dorohoi şi a Punctului de lucru Darabani au intervenit, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință din satul Baranca, comuna Hudeşti.  Evenimentul s-a produs la primele ore ale dimineţii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judetului Botoșani a fost solicitat să intervină puțin după orele 03:00. La sosirea ...  continuare »

Fara comentarii »

Senator liberal: „Încercând să scoată corupţii din închisori, PSD continuă să batjocorească românii!”

Vineri, 10 Martie, 2017

În această categorie se înscriu şi amendamentele iniţiate de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, la proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Opinia publică şi societatea civilă s-au declarat public oripilate la vederea acestor amendamente, care susţin graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la trei ani inclusiv, precum şi a pedepselor de până la şapte ani inclusiv, a căror ...  continuare »

Fara comentarii »

Casa Judeţeană de Pensii a început împărţirea biletelor pentru tratamente balneare. VEZI staţiunile disponibile

Vineri, 10 Martie, 2017

TBRCM SA, având ca unic actionar Casa Nationala de Pensii Publice, detine complexe balneare cu o capacitate hoteliera totala de 3.139  de locuri de cazare pe fiecare serie in treisprezece statiuni balneare din tara. In acest an vor fi puse la dispozitia pensionarilor precum si asiguratilor sistemului public de pensii 18 serii  de tratamente balneare a cate 16 zile fiecare. Complexele balneare aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii sunt urmatoarele: Amara( ...  continuare »

Fara comentarii »

Campanie de informare a elevilor: „Viitorul începe azi!” VEZI detalii

Vineri, 10 Martie, 2017

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională  și Inspectoratul Şcolar al Județului Botoșani implementează Programul de informare și consiliere în carieră a elevilor “VIITORUL ÎNCEPE AZI!”. Necesitatea implementării acestui program este în condordanţă cu: -    Dificultatea identificării unui loc de muncă după absolvire; ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevă a Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, calificată la faza naţională a unui concurs de limba română

Marti, 07 Martie, 2017

La faza judeţeană a Olimpiadei de limba şi literatura română au participat şi 13 elevi ai Şcoalii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani pregătiţi de prof. Pop Despina, Cardaş Mihaela, Căruceriu Lidia şi Aionesei Ramona. „Elevii s-au angajat într-o competiţie foarte strânsă, încercând să-şi depăşească limitele obişnuite ale efortului, originalităţii şi creativităţii. La finalul acestei curse, după multă muncă, elevii au adus cinste ...  continuare »

Fara comentarii »

Toyota „tunată” cu ţigări, depistată la frontieră

Luni, 06 Martie, 2017

  Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit, ascunse în aripile spate ale unui autoturism Toyota, 1200 ţigări de diferite mărci, conducătorul auto fiind sancţionat cu amendă în valoare de 5000 de lei şi confiscarea ţigărilor.     În data de 4 martie a.c., în jurul orelor 18:00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut, pentru efectuarea formalităţilor necesare trece ...  continuare »

Fara comentarii »

3000 de pachete de țigări de contrabandă descoperite într-o căruță. Un tânăr a rupt-o la fugă FOTO&VIDEO

Sambata, 04 Martie, 2017

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut, în cooperare cu omologii din Republica Moldova, din cadrul Direcției Nord, au confiscat, în urma unei acţiuni comune de combatere a contrabandei cu ţigări, 3.000 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. În cadrul acțiunii, au fost reţinute patru persoane, doi cetățeni români, tată și fiu, pe malul românesc al râului Prut și doi ...  continuare »

Fara comentarii »

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Botoșani s-au întâlnit la Darabani cu directorii de școli. VEZI motivul

Vineri, 03 Martie, 2017

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au demarat, astăzi, la Darabani, activitatea de sprijinire a directorilor instituțiilor de învățământ în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu. La acest eveniment au participat și directorii principalelor unități de învățământ din Darabani, profesorii Angelica Crețu și Alin Prisăcariu, dar și edilii șefi ai ...  continuare »

Fara comentarii »

Promisiuni de la CUC: Intervenţii pe drumurile naţionale, inclusiv tratament pentru drumul de pământ Manoleasa-Rădăuţi Prut

Vineri, 03 Martie, 2017

Până atunci: „În cel mai scurt timp să găsească (Ovidiu Laicu n.r.) o soluție pentru aplicarea unui tratament bituminos pe toată porțiunea de drum național. Ulterior, noi vom demara procedura de achiziție pentru proiectare și execuție. Drumul nu poate rămâne în această stare. Aștept să-mi transmită evaluarea și impactul bugetar care-l va avea, astfel încât să putem să alocăm sumele necesare pentru lucrările de întreținere de pe acest sector de ...  continuare »

Fara comentarii »

Nemţii ne oferă 15 locuri de muncă în domeniul hotelier-gastronomic. VEZI condiţiile

Joi, 02 Martie, 2017

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani dispune, prin intermediul Reţelei EURES, de 15 posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic (ospătar – 8 posturi, recepționer – 2 posturi, bucătar/commis de cuisine – 2 posturi, cameristă/roomboy – 2 posturi și personal ȋntâmpinare oaspeți – 1 post), care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, oferite de Hotel Marriott Frankfurt și alți ...  continuare »

Fara comentarii »

Protest pentru asfaltarea "vestitului" drum național de pământ VIDEO

Luni, 27 Februarie, 2017

  Starea deplorabilă în care se află DN 24 C, demonstrează încă o dată că suntem un colț de țară uitat de guvernanți, cu toate că promisiuni de asfaltare a arterei rutiere au existat în nenumărate rânduri, mai ales în preajma alegerilor. Localnicii din zona Rădăuți-Prut au ajuns în culmea disperării și au organizat duminica trecută un marș de protest. Portiuni din Drumul Național 24C trebuiau asfaltate încă de dinainte de ...  continuare »

Fara comentarii »

Sărbătoare cu 100 de felicitări, tablouri și...îmbrățișări „Copiii ne definesc timpul” GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 26 Februarie, 2017

Copiii, ajutați de părinți sau bunici, au realizat machete care au cuprins câte 100 de piese, prezentând simbolistica lucrării lor. Momentul culminant al zilei a fost participarea la Parada numărului 100, cei mici mărșăluind prin școală în frunte cu Violeta Ungureanu, în aplauzele colegilor lor, a părinților, bunicilor și cadrelor didactice, printre acestea și Angelica Crețu, directorul unității de învățământ. De asemenea, elevii au participat și la ...  continuare »

Fara comentarii »

Cei mai buni matematicieni ai Școlii Leon Dănăilă, premianții Concursului Lumina Math GALERIE FOTO

Sambata, 25 Februarie, 2017

„Mă bucur să fiu aici astăzi între voi. Ne-am adunat pentru a-i felicita pe colegii voștri care au obținut rezultate excepționale la Concursul național Lumina Math”, le-a spus elevilor, Angelica Crețu, directorul unității de învățământ. Premianții au primit aplauze furtunoase în lumina blitzurilor aparatelor foto și telefoanelor celor prezenți la acest eveniment. Angelica Crețu i-a strigat pe rând, pe micii matematicieni, cei mai mulți elevi premianți ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI când va avea loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Zilele Nordului

Miercuri, 22 Februarie, 2017

Artiști și turiști din cele trei spații românești (România, Basarabia și Bucovina de Nord) se întâlnesc pe malul Prutului, într-o adevărată sărbătoare a Nordului. Trupe rock renumite, maeștri ai muzicii populare, companii de teatru, artiști vizuali și scriitori, precum și români de pretutindeni, iubitori de frumos, zguduie din temelii o dată pe an liniștea micuțului oraș Darabani, cel mai nordic al României, gazdă a festivalului. ...  continuare »

Fara comentarii »

Două incendii în mai puţin de o oră, unul produs la Darabani

Miercuri, 22 Februarie, 2017

periodică a coşurilor de evacuare a fumului.Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, montaţi pe pardoseală,în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m,nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă, nu supraîncălziţi sobele ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 25000 de pensionari scutiţi de contribuţia la sănătate

Vineri, 17 Februarie, 2017

După cum deja este cunoscut, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 2/2017, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, începând cu plata drepturilor de pensii aferente lunii februarie 2017, se elimină contribuţiile de asigurări sociale de sănătate pentru pensionari, iar plafonul de impozitare a veniturilor din pensii se ridică  la 2.000 de lei. ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatul Costel Lupaşcu: „Guvernul PSD asigură accesul la medicamente gratuite pentru toate categoriile sociale”

Joi, 16 Februarie, 2017

„Conform Institutului Național de Statistică, o familie din România cheltuie în medie 60 de lei pe lună pentru medicamente și alte produse medicale. La pensionari, cheltuielile depășesc în medie 90 lei pe lună. Dar acolo unde sunt probleme medicale mai serioase, sumele cresc semnificativ, iar familiile sărace nu și le pot permite. E nevoie ca Guvernul să vină cu soluții pentru a asigura dreptul constituțional la sănătate, pe care îl are orice cetățean din ...  continuare »

Fara comentarii »

CA LA…PLEVNA Un scandalagiu s-a luat la harţă cu toată lumea, s-a „luptat” cu mobilierul, chiar şi cu aparatele dintr-un bar

Marti, 14 Februarie, 2017

Cu toate că agresorul nu a dorit să declare nimic referitor la cele petrecute în după-amiaza zilei de 11 februarie a.c., într-un bar din cartierul Plevna, jandarmii au pus ,,cap la cap” declarațiile martorilor, clarificând întreaga situație de fapt. ,,Vizibil aflat sub influența băuturilor alcoolice”, după cum a relatat barmanul de serviciu, bărbatul a intrat în bar, adresând injurii consumatorilor și lovind cu picioarele în mobilier și aparatele de jocuri ...  continuare »

Fara comentarii »

3 autoturisme „belgiene” radiate din circulaţie descoperite în vamă FOTO

Marti, 14 Februarie, 2017

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat trei cetăţeni ucraineni la volanul  unor autoturisme ce figurau ca fiind radiate din circulaţie de către autoritățile belgiene. În data de 9 februarie a.c., în jurul orelor 14:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei, cetăţeanul ucrainean Natalia M., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui autoturism mar ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Crossul Nordului, competiția la care toți participanții au fost câștigători.

Sondaj
Cum vedeți implicarea omului de afaceri Victor Mihalachi (Victor Construct) ca finanțator principal al Sănătății Darabani?

   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare