Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Social

CUPA NORDULUI terminată în lacrimi! 5 din 6 echipe premiate GALERIE FOTO

Duminica, 22 Decembrie, 2019

Emoții mari la prima ediție a Cupei Nordului. Surpriza Dialex Darabani a confirmat până în finală, unde s-a impus cu 7-6, golul victoriei fiind marcat în ultimul minut al partidei de către Robert Tatarcan, iar delegatul echipei, Cristian Crețu, și-a îmbrățișat în lacrimi fiul, sărbătorind victoria echipei sale. Meciuri foarte echilibrate în semifinalele competiției, DEDCOM a depășit la limită (4-3) Știința Bajura, iar Dialex a întrec ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI cine joacă semifinalele Cupei Nordului

Sambata, 21 Decembrie, 2019

Astfel, primele 4 echipe se vor înfrunta în semifinale, în timp ce finalele sunt programate pentru orele 14:30 și 15:30, la Sala Sporturilor din Darabani. Vă reamintim: Cupa Nordului este organizată de Primăria orașului Darabani împreună cu Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă”, Liceul ”Dimitrie Cantemir” din localitate și ACS Sporting Darabani și este sponsorizată de către Sagrod, Casa Andrei, Dermoestetic și Rezident Construct Proiect Darabani. Partenerii ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbăneancă lovită în plin pe trecerea de pietoni, printre copiii săi FOTO & VIDEO

Sambata, 21 Decembrie, 2019

Accidentul a avut loc în centrul orașului Darabani și a fost provocat de un tânăr de 22 de ani din Havârna, care nu a acordat prioritate celor 3 persoane care traversau regulamentar strada. Din video se vede cum pietonii se asigură înainte de a traversa strada 1 Decembrie pe marcajul pietonal. Mama fetelor a fost lovită în plin și proiectată la 8 m distanță. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, dar acesta s-a ales cu dosar penal ...  continuare »

Fara comentarii »

Se știe prima echipă calificată în semifinalele Cupei Nordului. Meci de old-boys în ziua finalei

Vineri, 20 Decembrie, 2019

Echipa lui Cristian Crețu, Dialex Darabani, denumită după numele copiilor săi, este surpriza plăcută a primelor două serii de meciuri din Cupa Nordului. Cu 3 victorii obținute, Dialex este prima echipă calificată în semifinalele competiției. În noua Sală a Sporturilor din Darabani s-au jucat doar 3 meciuri din Cupa Nordului, urmând ca fazele finale ale competiției să fie reluate duminică acolo. Condensul creat a gene ...  continuare »

Fara comentarii »

Și preoții din cadrul Protopopiatului Darabani au donat sânge pentru copiii Asociației „Luisa Maria” FOTO

Joi, 19 Decembrie, 2019

În ambianța creată de apropierea Sărbătorii Nașterii Domnului,  preoți din parohiile care alcătuiesc Protopopiatul Darabani, alături de coordonatorul activităților Provita – preotul Vlad Drob, și alte personae care au răspuns chemării de a veni în sprijinul aproapelui – tineri, prieteni, profesori, elevi și oameni de bine, și-au îndreptat pașii, în dimineața zilei de 17 decembrie 2019, spre secția externă dărăbăneană (fostul Spitalul Orășenesc ...  continuare »

Fara comentarii »

Polițiștii de frontieră au donat sânge pentru copiii cu nevoi speciale din Darabani FOTO

Miercuri, 18 Decembrie, 2019

Polițiștii de frontieră botoșăneni au răspuns prezent inițiativei Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) –Biroul Botoșani și au participat la o nouă campanie de donare de sânge, transformând bonurile primite în daruri pentru copiii cu nevoi speciale din cadrul Asociației ”Luisa Maria” din Darabani. Asociația ”Luisa Maria” este înființată anul acesta de către polițistul de frontieră Mihai Manole ...  continuare »

Fara comentarii »

Cerc pedagogic al profesorilor de religie organizat la școala Suharău FOTO

Miercuri, 18 Decembrie, 2019

Activitatea metodică, la care au participat profesori de religie creștin-ortodoxă de la unitățile de învățământ din zona Darabanilor, s-a încadrat în calendarul activităților metodice și de formare continuă/dezvoltare profesională a personalului didactic, coordonate de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. Activitatea s-a așezat în „duhul” sărbătorii care se apropie și a constat în susținerea de către pr. prof. Pristavu Cosmina unei lecții ...  continuare »

Fara comentarii »

Bogdan Dumitraș: ”Vă mulțumesc pentru toată perioada asta frumoasă pe care mi-ați oferit-o”

Duminica, 15 Decembrie, 2019

Vreau să vă mulțumesc pentru mesaje, mulțumesc pentru susținere, pentru voturi, pentru toată perioada asta frumoasă pe care mi-ați oferit-o, vă mulțumesc pentru că m-ați adus până în semifinala concursului Vocea României și că foarte mulți dintre d-voastră m-au văzut chiar și în marea finală…” a transmis pe pagina sa oficială de facebook Bogdan Dumitraș, care a mulțumit de asemenea și întregii echipe care a contribuit la evoluția sa extraordinară ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 500 de invitați la cea de-a III-a ediție a festivalului de datini și obiceiuri de iarnă Colinda de la Darabani

Duminica, 15 Decembrie, 2019

Și la acest final de an dorim să ne fiți alături, să pășim împreună spre magia sărbătorilor de iarnă. Primăria orașului Darabani vă invită vineri, 20 decembrie 2019, la ediția a III-a a Festivalului internațional de datini și obiceiuri de iarnă „Colinda de la Darabani”, anunță organizatorii pe pagina de Facebook a instituției. În acest an avem un număr impresionant de invitați, peste 500, din România și Ucraina. Pa ...  continuare »

Fara comentarii »

Un deputat dărăbănean prezent la Forumul Parlamentar Transatlantic ”NATO este garantul securității teritoriului nostru” FOTO

Duminica, 15 Decembrie, 2019

Deputatul Costel Lupașcu a participat la acest forum pentru dialogul parlamentar internaţional, unde legislatorii se întâlnesc regulat pentru a discuta teme de actualitate din cadrul alianței NATO. Pe agenda Sesiunii figurează o serie de prezentări și dezbateri pe teme precum: perspectivele NATO privind armele nucleare și controlul armamentului; perspectiva SUA, agenda transatlantică și implicarea Europei și a SUA în provocările globale. Pe de altă parte, prezenţa ...  continuare »

Fara comentarii »

Bogdan Dumitraș: ”Să știți că momentul de aseară vi-l dedic vouă”

Duminica, 08 Decembrie, 2019

”Vreau să vă mulțumesc pentru mesaje, pentru susținere și pentru încrederea acordată, nu în ultimul rând vreau să vă mulțumesc pentru voturi. Vă mulțumesc că sunteți părtași la îndeplinirea visului meu pe scena Vocea României. Să știți că momentul de aseară vi-l dedic vouă și abia aștept să încep repetițiile pentru momentul de săptămâna viitoare în care mai mult ca sigur va fi un moment plin de energie și de emoție…” a fost mesajul video ...  continuare »

Fara comentarii »

Un sindicat național consideră ilegală desființarea Poliției Locale Darabani

Sambata, 07 Decembrie, 2019

În primul rând trebuie precizat faptul că prin măsura luată a fost încălcată legislația în domeniul funcției publice. Modificarea statutului angajaților Poliției Locale, din funcționari în personal contractual, poate avea loc numai în cazul celor care au ca sarcină paza obiectivelor. Toți ceilalți, care se ocupă de ordinea și liniștea publică, circulația rutieră, disciplina în construcții, protecția mediului sau controlul activităților comerciale sunt ...  continuare »

Fara comentarii »

CUPA NORDULUI, o nouă competiție de futsal la Darabani! VEZI regulamentul

Joi, 05 Decembrie, 2019

Cupa Nordului este organizată de Primăria orașului Darabani împreună cu Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă”, Liceul ”Dimitrie Cantemir” din localitate și ACS Sporting Darabani. Partenerii media ai competiției sunt Darabaneni.ro și TV Darmir, premiile consistente pe care le promit organizatorii fiind asigurate de sponsorii: Sagrod, Casa Andrei, Dermoestetic și Rezident Construct Proiect Darabani. Taxa de înscriere în competiție este de 100 de lei de echipă, ...  continuare »

Fara comentarii »

Show nerecomandat minorilor organizat la Casa de Cultură din Darabani VIDEO

Marti, 03 Decembrie, 2019

Duminică, 8 decembrie, începând cu orele 19:00, Casa de Cultură ”Theodor Balș” din localitate va fi gazda unui show de stand-up comedy susținut de trupa Glumeșterii. Glumeșterii care vor veni la Darabani sunt Bobi Dumitraș (cunoscut majorității de la trupa Fără Zahăr), Gabriel Gherghe și Petrică Iștoc. Pe afișul spectacolului de la intrarea în Casa de Cultură, organizatorii fac precizarea că este un show nerecomandat minor ...  continuare »

Fara comentarii »

Tânăr dărăbănean trimis în judecată după ce a tâlhărit și violat o bătrână care ulterior a decedat

Marti, 03 Decembrie, 2019

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului M.A., în vârstă de 20 de ani, din oraşul Darabani, jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă la tâlhărie calificată urmată de moartea victimei” şi „viol”. S-a reţinut că, în ziua de 14.07.2019, în jurul orei 07.00, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a urmărit vic ...  continuare »

Fara comentarii »

Ziua Națională sărbătorită cu fanfară și cor de peste Prut FOTO & VIDEO

Luni, 02 Decembrie, 2019

Cert este că la orele 14:00 nu aveai unde să arunci un ac în Sala de Cultură. Vremea a ținut cu dărăbănenii, nu au mai tremurat de frig în timpul spectacolului, iar instalația de lumini și sonorizarea s-au ridicat la înălțimea evenimentului. Astfel, au existat toate premisele unui spectacol de calitate creat de elevii Clubului Copiilor din localitate, coordonați de profesorii Mirel Dascălu și Lăcrămioara Jar și de elevii Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă” ...  continuare »

Fara comentarii »

Ziua României sărbătorită la școlile din Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani GALERIE FOTO

Duminica, 01 Decembrie, 2019

La Şcoala Rădăuţi-Prut, elevii claselor V-VIII îndrumaţi de doamnele profesoare Ceică Cristina Luminiţa, Matei Ionela şi Covaş Simona au realizat un frumos program de sarbatoare constând în poezii, cântece şi dansuri. Doamna Ceică,  prof. de istorie la Şcoala Rădăuţi – Prut, a explicat elevilor semnificaţia zilei de 1 Decembrie din punct de vedere istoric, prezentându-le în power-point principalele momente  care au contribuit la realizarea ...  continuare »

Fara comentarii »

Marș al dărăbănenilor de Ziua Națională ”Tot ce e românesc nu piere” GALERIE FOTO

Duminica, 01 Decembrie, 2019

Un membru al Corului Dragoș Vodă din Ucraina a fost în fruntea oamenilor ”înarmați” cu steaguri tricolore. Drapelul național purtat pe brațe de către polițiștii și ofițerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență până la Monumentul Eroilor a fost arborat în centrul orașului. Soborul de preoți conduși de protopopul Costică Pînzariu a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor neamului. Șefii principalelor instituții din Darabani au depus coroane de ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbăneanul Bogdan Dumitraș s-a calificat în semifinale la Vocea României ”Am visat mult la acest moment” VIDEO

Sambata, 30 Noiembrie, 2019

Bogdan Dumitraș, originar din Teioasa (Darabani) a fost alesul Irinei Rimes, după duelul dărăbăneanului cu surorile Jovana și Elena Milovanovic, vineri seară la Vocea României. Săptămâna viitoare toți dărăbănenii trebuie să-l voteze pe Bogdan, pentru a ajunge în marea finală a show-ului de la ProTV. ”Sunt extrem de fericit. Am visat mult la acest moment și mă bucur că am ajuns în live-uri! Vă mulțum ...  continuare »

Fara comentarii »

Poliția Locală Darabani a fost desființată ”Nu-și pierde nimeni postul”

Vineri, 29 Noiembrie, 2019

”În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliției Locale Darabani, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare