Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Aproape 1000 de persoane au participat la sfinţirea Bisericii de piatră din Cuzlău GALERIE FOTO

Un sobor de 20 de preoţi şi 2 diaconi în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat duminică slujba de sfinţire a Bisericii de piatră Sfântul Cuvios Ioan Iacob, situată la intrarea în satul Horodiștea. Aproape 1000 de credincioşi au luat parte la sfinţirea lăcaşului sfânt.

Slujba de sfinţire a început la 8:30, înconjurându-se Biserica de 3 ori, apoi s-a săvârşit sfinţirea Sfintei Mese în piciorul căreia a fost introdus actul de sfinţire, părţi din Sfinte Moaşte şi pomelnicile credincioşilor, peste care s-a turnat ceară şi s-a pus capacul de marmură. La finalul slujbei au primit duhovnicia doi preoţi tineri, iar cei care au slujit la Cuzlău au fost avansaţi în grad, preotul paroh Ciprian Muraru fiind acum iconom stavrofor (purtător de cruce).De asemenea, ÎPS Teofan a acordat 12 distincţii de vrednicie, 8 dintre ele fiind înmânate unor dărăbăneni, printre care Constantin Iacob, Dan Ţîmpău, Dinu Hrimiuc sau Cornel Bejinariu. „Horodiştea este cea mai nordică parohie din Mitropolie, iar aici este ca o poartă de trecere spre sfinţenia strămoşească, pentru că în aceste locuri s-a născut şi a crescut Sfântul Ioan Iacob”, ne-a mărturisit pr. Ciprian Dumitru Muraru. (foto: Cristian RĂCNEA)

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Te-ar mai putea interesa si:  Horodişteapr. Ciprian Dumitru MuraruIPS TeofanMitropolitul Moldovei si BucovineiCuzlauBiserica de piatra Cuzlau
10:32 pm Luni, 19 Septembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare