Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sarbatorile de iarna

VEZI programul manifestărilor organizate la Darabani cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Luni, 17 Decembrie, 2018

Astfel, la orele 12:00 începe ședința festivă de Consiliu Local, în cadrul căreia dărăbănenii Dorin Dobrincu și Dumitru Haha vor fi desemnați cătățeni de onoare ai orașului. O oră mai târziu, la Casa de Cultură ”Theodor Balș”, vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și prospeții părinți de anul acesta. La orele 14:00 începe cea de-a doua ediție a Colindei de la Darabani, un festival de tradiții și obiceiuri care îi ...  continuare »

Fara comentarii »

Sfaturi de la pompieri pentru Sărbători de iarnă liniştite

Vineri, 23 Decembrie, 2016

Sărbătorile de iarnă reprezintă momentele magice ce reunesc familiile în jurul unui simbol: bradul de Crăciun. Aceste momente rămân permanent în amintirea noastră ca unele dintre cele mai fericite clipe petrecute alături de cei dragi. Pentru a nu acoperi clinchetul clopoţeilor cu zgomotul produs de sirenele maşinilor de pompieri, vă rugăm să daţi dovadă de responsabilitate, înţelegere şi foarte mare atenţie. Vacanţa şi sărbăt ...  continuare »

Fara comentarii »

Aurel Moldoveanu, MVP-ul spectacolului de Crăciun de la Darabani. „Vă iubesc enorm!” GALERIE FOTO

Vineri, 25 Decembrie, 2015

Primii care au urcat pe scena din faţa Casei de Cultură „Theodor Balş” din Darabani au fost elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Liceului „Dimitrie Cantemir” şi cei de la Clubul Copiilor din Darabani, cei din urmă primind în dar de la consilierul Dan Tîrniceru-Ifrim câte 10 lei, în plus faţă de cadourile din partea autorităţilor locale. Dora Ungureanu, cea pe care prezentatoarea Monica Ropotă a numit-o „mioriţa dulce la guriţă” a cântat ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI sfaturile pompierilor pentru Sărbătorile de Iarnă

Vineri, 18 Decembrie, 2015

Sărbătorile de Iarnă se apropie, iar cetăţenii desfăşoară în gospodării o serie de activităţi pentru pregătirea preparatelor din carne (sacrificarea animalelor, afumarea preparatelor din carne, etc.). Anii trecuţi, mai mulţi botoşăneni au avut de suferit fie de pe urma unor incendii provocate din neglijenţă, fie din cauza unor accidentări (plăgi tăiate, arsuri). Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ...  continuare »

Fara comentarii »

Sfaturi de la pompieri pentru Sărbători de Iarnă fără incendii

Joi, 25 Decembrie, 2014

Botoşănenii care şi-au făcut cumpărăturile în supermarketurile şi pieţele din judeţ au fost învăţaţi de pompierii militari şi voluntari cum să prevină producerea unor situaţii de urgenţă acasă, dar şi la locul de muncă, în perioada premergătoare şi pe timpul Sărbătorilor de Iarnă. Recomandările preventive au ajuns şi la cetăţenii din mediul rural, care au fost vizitaţi de inspectorii de prevenire şi membrii Serviciilor Voluntare pentru ...  continuare »

Fara comentarii »

Un aranjament haotic de lumini...

Luni, 15 Decembrie, 2014

...care l-ar face invidios şi pe Robert Brown, cel care a descoperit mişcarea browniană. Acesta este iluminatul ornamental de sărbători în Darabani, oraşul mereu imprevizibil.  continuare »

Fara comentarii »

Politia va avertizeaza: Grija mare la infractorii deghizati in colindatori sau uratori!

Sambata, 28 Decembrie, 2013

În perioada sărbătorilor de iarnă, rău-făcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători sau urători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate. Poliţiştii vă sfătuiesc ca în cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, să comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa, sau să acţion ...  continuare »

Fara comentarii »

Craciun fericit alaturi de cei dragi!

Duminica, 22 Decembrie, 2013

Vă dorim sănătate, pace în suflet, bucurii, bunăstare şi prosperitate! continuare »

Fara comentarii »

Sfaturi ale politistilor pentru sarbatori in siguranta

Luni, 16 Decembrie, 2013

Poliţiştii vor acţiona zilnic, în perioada Crăciunului, pentru ca zilele de sărbătoare să fie petrecute în siguranţă. Pentru a nu deveni victime ale răufăcătorilor şi a nu fi implicaţi în evenimente nedorite, în perioada sărbătorilor de iarnă, este bine să respectaţi următoarele recomandări pe care vi le fac poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani: SIGURANŢA LOCUINŢEI DUMNEAVOASTRĂ, ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Indigestiile v-au stricat sarbatorile? Sa petrecem sanatos!     

Sambata, 05 Ianuarie, 2013

Pe lângă momentele de neuitat petrecute alături de cei dragi la Sărbătorile de iarnă, în această perioadă sănătatea ar putea avea de suferit. Şi, de ce să nu recunoaştem, noi, românii, suntem un popor renumit pentru preparatele tradiţionale delicioase, dar deseori dificil digerabile, cu un conţinut scăzut în fibre alimentare, iar la acestea se adaugă consumul exagerat de dulciuri si alcool. Astfel, pot apărea indigestiile. Deşi perioada sărbătorilor se ...  continuare »

Fara comentarii »

Traditii si obiceiuri de iarna. De la credinte si ritualuri, la spectacol

Joi, 13 Decembrie, 2012

„Atunci când vorbim despre Sărbătorile de iarnă ne referim la perioada cuprinsă între 24 decembrie și 7 ianuarie, adică între Ajunului Crăciunului și Sfântul Ioan Botezătorul” își începe discursul Angela Paveliuc-Olariu, etnograf, fost director al Muzeului Etnografic al Moldovei de la Iași. Am poposit în casa dumneaei pentru o scurtă călătorie în lumea satului de altădată în timpul Sărbătorilor de iarnă. „În această perioadă exista în ...  continuare »

1 Comentariu »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare