Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 7 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai puterea ș... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sanatate

Lucian Irimia: „Nu cred că am ce să îmi reproşez”

Vineri, 15 Aprilie, 2011

Lucian Irimia, fostul manager al Spitalului Orăşenesc Darabani, reacţionează la tirul de acuzaţii la care a fost supus în ultima vreme. Face o radiografie care confirmă boala grea a sistemului sanitar românesc. Bun sau rău, acest sistem a salvat totuşi vieţi. Sau cel puţin asta s-a întâmplat până la 1 aprilie, când Ministerul Sănătăţii s-a gândit să facă o glumă proastă şi să închidă 67 de unităţi spitaliceşti din ţară, printre care şi ...  continuare »

5 Comentarii »

Miting pentru Spitalul Orasenesc: „Vrem să traim, nu sa murim”

Luni, 11 Aprilie, 2011

Circa 100 de persoane au protestat duminică, în faţa Primăriei Darabani, împotriva măsurii abuzive a Guvernului de a suspenda activitatea Spitalului Orăşenesc din localitate. Mitingul a fost organizat de membrii Sindicatului Sanitas Darabani. Participanţii la acţiunea de protest au fost în marea lor majoritate foşti angajaţi(cadre medicale şi personal auxiliar) ai spitalului, cărora li s-au alăturat alţi dărăbăneni. Protestatarii au scandat „Salvaţi ...  continuare »

2 Comentarii »

60 dintre salariatii Spitalului din Darabani au ramas pe drumuri

Miercuri, 06 Aprilie, 2011

 În urma suspendării activităţii Spitalului Orăşenesc Darabani, un număr de 60 de salariaţi ai unităţii sanitare au rămas fără serviciu. Şi asta în condiţiile în care ministrul Sănătăţii a promis solemn că nimeni nu îşi va pierde locul de muncă în urma procedurii de reorganizare a sistemului sanitar românesc. La începutul acestei săptămâni, personalul medico-sanitar a perfectat la DSP actele necesare redistribuirii către alte unităţi ...  continuare »

9 Comentarii »

TRAGEDIE Spitalul Orăşenesc Darabani este practic MORT

Vineri, 01 Aprilie, 2011

Joi  Coaliţia de guvernare programează o nouă întâlnire la ora 14:00, pentru a relua discuţia pe această temă. Între timp, la Darabani ultimii doi pacienţi ai spitalului sunt transferaţi la Dorohoi, iar managerul Irimia depune la DSP cererile salariaţilor de redistribuire către alte unităţi sanitare din judeţ. Mai mult, Guvernul adoptă în şedinţa de la ora 17:00 lista cu unităţile sanitare care nu mai sunt finanţate începând cu data de 1 ...  continuare »

29 Comentarii »

„SANATATE” Accesare sau neaccesare?...Comasare sau somaj?

Vineri, 25 Martie, 2011

Consilierii locali au crezut că e o glumă înainte de 1 Aprilie. Primarul Ghiorghi Burlacu a convocat vineri o nouă şedinţă extraordinară pentru edilii locali, a treia în mai puţin de zece zile. Motivul este un ordin al Ministerului Sănătăţii emis în data de 22 martie, privind condiţiile de redistribuire a personalului medical şi auxiliar sanitar din cadrul unităţilor sanitare care se reorganizează în cămine pentru persoane vârstnice. Conform HG 212 din 9 ...  continuare »

9 Comentarii »

DE-A RASU’-PLANSU’ Consilierii locali, din nou la vot

Marti, 22 Martie, 2011

După ultimele indicaţii primite de la Bucureşti, consilierii locali din Dorohoi şi Darabani s-au întâlnit a doua oară în cinci zile pentru a vota acelaşi proiect de hotărâre prin care Spitalul Orăşenesc Darabani devine secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi.  La orele 15:00 a avut loc şedinţa extraordinară a CL Dorohoi, urmând ca o oră mai târziu să se întâmple acelaşi lucru şi la Darabani. Modificările pe ordinea de zi au constat ...  continuare »

3 Comentarii »

DRAMA SPITALULUI ORASENESC DARABANI Punct si de la capat

Marti, 22 Martie, 2011

După ce consilierii locali din Dorohoi şi Darabani au votat săptămâna trecută proiectul de hotărâre prin care Spitalul Orăşenesc Darabani era comasat cu Spitalul Municipal Dorohoi, toate actele au fost trimise la Prefectura Botoşani pentru a se verifica legalitatea acestora. „Vinerea trecută Hotărârile de CL de la Dorohoi şi Darabani au primit aviz favorabil din partea Instituţiei Prefectului. S-a făcut o solicitare către Ministerul Sănătăţii pentru un aviz ...  continuare »

2 Comentarii »

Salariaţii Spitalului Orăşenesc: „Suntem umiliţi!”

Joi, 17 Martie, 2011

voluţie în sistemul sanitar dărăbănean! Consilierii locali din Darabani au fost eclipsaţi de cadrele medicale prezente în număr mare la şedinţa extraordinară a edililor locali. Salariaţii unităţii spitaliceşti din localitate au declarat la unison că sunt umiliţi de luarea deciziei de comasare a Spitalului din Darabani cu Spitalul Municipal Dorohoi şi au exclus cu desăvârşire înfiinţarea unui cămin de bătrâni la Darabani, susţinând inutililatea ...  continuare »

Fara comentarii »

EXCLUSIVITATE Liviu Câmpanu: „Este important să aflaţi nişte adevăruri”

Joi, 17 Martie, 2011

 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Darabani de joi a dat în clocot, principalul punct pe ordinea de zi fiind aprobarea proiectului de hotărâre prin care Spitalul Orăşenesc Darabani este comasat cu Spitalul Municipal Dorohoi. Sala Primăriei a devenit neîncăpătoare, deoarece un grup destul de numeros de salariaţi ai unităţii spitaliceşti a participat la şedinţă. De asemenea, senatorul independent Liviu Câmpanu a luat ...  continuare »

1 Comentariu »

Valerian Andrieş: „Nici tata senatorilor nu ne poate influenţa decizia”

Joi, 17 Martie, 2011

Joi s-a consumat la Dorohoi un nou episod din drama Spitalului Orăşenesc Darabani. Consiliul Local Dorohoi s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a aproba proiectul de hotărâre prin care Spitalul Orăşenesc Darabani devine secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi. Ideea generală a fost cea de act caritabil pe  care dorohoienii îl fac pentru salvarea unităţii  spitaliceşti din oraşul vecin. La această şedinţă a fost  ...  continuare »

2 Comentarii »

EXISTĂ VIAŢĂ ŞI DUPĂ MOARTE? Spitalul din Darabani mai are o şansă

Marti, 15 Martie, 2011

Răsturnare de situaţie în cazul dramei sistemului sanitar dărăbănean! După ce Executivul a adoptat săptămâna trecută o Hotărâre de Guvern prin care înmormânta, practic, Spitalul Orăşenesc Darabani, marţi s-au demarat în regim de urgenţă procedurile de resuscitare a unităţii spitaliceşti locale. Senatorul Liviu Câmpanu a avut o întâlnire în cursul zilei cu secretarii de stat Valentin Mocanu şi Cristian Anton Irimie din cadrul Ministerului Muncii, ...  continuare »

11 Comentarii »

CERTIFICAT DE DECES Moartea Spitalului Orăşenesc Darabani?

Luni, 14 Martie, 2011

Sistemul sanitar dărăbănean a primit săptămâna trecută lovitura fatală. Executivul a emis miercuri o Hotărâre de Guvern prin care 67 de spitale din ţară sunt transformate în cămine de bătrâni. Stupoare! Pe această listă se află şi Spitalul Orăşenesc Darabani, în cazul căruia exista un proiect de hotărâre prin care unitatea sanitară trebuia să fie comasată cu Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani. Chiar dacă dărăbănenii au solicitat ...  continuare »

14 Comentarii »

Sistemul sanitar dărăbănean – trecut, prezent şi…viitor?

Miercuri, 09 Martie, 2011

Medicina şi actul medical au existat dintotdeauna, încă din zorii apariţiei omului primitiv pe pământ, când era nevoit să-şi tămăduiască singur loviturile şi muşcăturile pricinuite de animalele sălbatice. Târziu, când au apărut crâşmele şi hanurile la drumul mare, unele boli se tămăduiau de către cârciumarii care erau persoane publice şi mai practicau şi medicina umană empirică dimpreună cu frizeria şi medicina veterinară la caii muşteriilor. ...  continuare »

Fara comentarii »

Memoriu la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Orăşenesc Darabani

Miercuri, 16 Februarie, 2011

În cadrul procedurii de reorganizare a unităţilor sanitare din România, Ministerul Sănătăţii a propus comasarea Spitalului Orăşenesc Darabani cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani. Aceeaşi soartă o au şi alte cinci spitale din judeţul Botoşani. Se putea, chiar mai rău. Unitatea sanitară din localitate ar fi putut fi transformată în azil de bătrâni, precum spitalele din Săveni şi Truşeşti, sau chiar desfiinţată. Măsurile ...  continuare »

2 Comentarii »

Lucian Irimia:„În prezent există un vid legislativ. Vorbim doar discuţii”

Vineri, 14 Ianuarie, 2011

Lucian Irimia, managerul Spitalului Orăşenesc Darabani, a participat miercuri la Botoşani împreună cu managerii celorlalte spitale din judeţ, cu primarii, dar şi cu reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică, la o dezbatere privind problema acreditării spitalelor. Primăria Darabani a fost reprezentată la această şedinţă de către viceprimarul Relu Cricleviţ. Se pare că, în prezent, nici una dintre unităţile ...  continuare »

Fara comentarii »

O nouă gură de oxigen pentru Spitalul Orăşenesc… Până când?

Luni, 10 Ianuarie, 2011

Consilierii locali au fost luaţi pe nepusă masă în prima zi a săptămânii, când primarul Ghiorghi Burlacu a convocat în regim de urgenţă, şedinţă extraordinară a Consiliului Local Darabani. Motivul? Aprobarea rectificării bugetului Spitalului Orăşenesc, fiind cunoscut faptul că din vara trecută unitatea sanitară se află sub tutela Primăriei şi a Consiliului Local din localitate. Este vorba de suma de 419,96 mii lei, bugetul de venituri şi cheltuieli a ...  continuare »

1 Comentariu »

A FI SAU A NU FI? Spitalul Orăşenesc Darabani, la ora judecăţii

Duminica, 07 Noiembrie, 2010

Spitalul Orăşenesc Darabani a devenit zilele trecute el însuşi pacientul sistemului sanitar românesc. În acest moment se discută prognosticul şi procedura terapeutică, pentru ca unitatea sanitară dărăbăneană să poată supravieţui. Anul 2011, care bate imediat la uşă, reprezintă anul în care sunt evaluate toate spitalele din ţară de către o comisie de acreditare. Dacă nu se iau măsuri urgente, spitalul dărăbănean va  dispărea de pe harta ...  continuare »

2 Comentarii »

EMOŢII! Un singur candidat pentru şefia Spitalului Orăşenesc Darabani

Sambata, 18 Septembrie, 2010

14 septembrie a fost ultima zi de depunere a dosarelor pentru concursul de ocupare al postului de manager al Spitalului Orăşenesc Darabani. Darabaneni.ro anticipa încă din 10 august, că favorit pentru fotoliul de manager al spitalului este Lucian Irimia. Și între timp, nu s-a produs nici o surpriză. Consiliul de Administraţie al centrului medical din localitate nu a avut prea mult de furcă cu trierea dosarelor. A fost vorba de o singură candidatură pentru şefia ...  continuare »

11 Comentarii »

Se caută manager pentru Spitalul Orășenesc Darabani

Marti, 10 August, 2010

Astăzi s-a publicat în ziarul Monitorul de Botoșani anunțul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Orășenesc, din subordinea Consiliului Local Darabani. Data corectă de desfășurare a concursului este  20 septembrie(nu 20 august, cum eronat este publicat în cotidianul botoșănean). Fiecare pasează vina pentru această greșeală în ograda celuilalt, iar nouă ”ni se duce iar, vestea”. Președintele comisiei de ...  continuare »

Fara comentarii »

Spitalul Orășenesc Darabani va avea un nou Consiliu de Administrație

Vineri, 16 Iulie, 2010

Consiliul Local Darabani a votat în ultima ședință ordinară din data de 24 iunie în unanimitate de voturi, 17 la număr,  preluarea Spitalului Orășenesc Darabani de către Primăria și Consiliul Local. În data de 9 iulie aleșii locali au convocat o ședință extraordinară pentru a stabili componența noului Consiliu de Administrație al principalei unități medicale din localitate. Din componența CA fac parte doi membri desemnați de către Autoritatea de ...  continuare »

Fara comentarii »

Pagina  1   2   3   4  5
Poza saptamanii

Imagini surprinse în timpul vizitei la Iași a Papei Francisc, Omul care a făcut să strălucească soarele peste tot unde a fost în România. (Click pe fotomontaj pentru a viziona mai multe imagini)

Sondaj
Dacă mâine ar fi alegerile prezidențiale, ați vota cu:

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare