Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 7 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai puterea ș... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sanatate

Arosoaie: “Vreau ca Victor Ponta sa confirme in fata cetatenilor ca si darabanenii au dreptul la sanatate”

Miercuri, 21 Noiembrie, 2012

“Acum suntem euforici, dar nu pot să mă dezlănţui prea tare pentru că vreau ca vineri, atunci când ne întâlnim cu Victor Ponta la Botoşani, premierul să confirme în faţa cetăţenilor că şi dărăbănenii au dreptul la sănătate” a declarat pentru Darabaneni.ro, Aroşoaie. Cu toate că nu au finalizat inventarierea bunurilor fostului Spital Orăşenesc, reprezentanţii administraţiei publice locale trebuie să întocmească protocolul de predare-primire către ...  continuare »

2 Comentarii »

SANATATE Diabetul zaharat sau „sangele dulce” mult rau aduce

Luni, 19 Noiembrie, 2012

De ce apare diabetul zaharat (DZ)? Este arhicunoscut faptul că o glicemie crescută peste o anumită valoare este asociată acestei boli. În organism, hormonul insulina este secretat de către pancreas. Insulina contribuie la intrarea glucozei în celule, permiţând utilizarea ei pentru nevoile organismului, glucoza fiind una din principalele surse de energie ale celulei. DZ apare fie prin secreţia scăzută a insulinei, datorită distrugerii ţesutului pancreatic, fie prin ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Hipertensiunea arteriala sau ucigasul tacut

Marti, 13 Noiembrie, 2012

În primul rând, cum se defineşte aceasta? Hipertensiunea arterială (HTA) este caracterizată de valori mai mari de 140/90 mm Hg (adică 14 cu 9 în limbajul uzual). Incidenţa acesteia creşte cu vârsta, astfel că se găseşte la  2/3 din persoanele peste 65 de ani. Este important de precizat că poate apărea foarte des şi în timpul sarcinii. Din momentul în care descoperiţi valori ridicate ale tensiunii, este absolut necesar să vă prezentaţi la medicul de ...  continuare »

Fara comentarii »

Spitalul din Darabani va fi, in final, sectie exterioara a Spitalului Judetean Botosani

Joi, 08 Noiembrie, 2012

Proiectul de HG înaintat Executivului pentru ultima şedinţă a Guvernului din data de 6 noiembrie, privind transformarea Spitalului Orăşenesc Darabani în secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi, s-a oprit la Ministerul Justiţiei, care a stabilit că unitatea sanitară din Darabani trebuie alipită Spitalului „Mavromati” din Botoşani, şi subordonată Consiliului Judeţean, care este ordonatorul de credite. În urma demersurilor făcute, candidaţii USL la ...  continuare »

4 Comentarii »

FUMATUL Sau cum sa-ti "arzi" sanatatea si banii

Luni, 05 Noiembrie, 2012

Ce substanţe nocive conţin ţigările? Majoritatea persoanelor au impresia că nicotina ar fi vinovată de efectele acestora. De fapt, nicotina este substanţa responsabilă cu dependenţa instalată în timp. Aceasta stimulează sistemul de recompensă al creierului, care se activează în timpul activitaţilor plăcute într-un mod similar cu cel al marii majorităţi a substanţelor care creează dependenţă. Alimentându-şi adicţia faţă de nicotină, o persoană ...  continuare »

1 Comentariu »

SANATATE Cum ne aparam impotriva racelilor de sezon?

Luni, 29 Octombrie, 2012

În primul rând, este necesar să ştim că răceala banală sau guturaiul este determinată în aproximativ 50 % din cazuri de un virus (Rinovirus). Acesta prezintă mai mult de 100 tulpini , ceea ce înseamnă că o persoană poate să se infecteze cu o tulpină nouă, faţă de care nu a dezvoltat imunitate înainte. Dacă organismul nostru se întâlneşte cu o tulpină care a determinat o raceală mai demult, acesta se apără pentru că între timp s-au produs anticorpi ...  continuare »

1 Comentariu »

Corneliu Arosoaie: „Toti cei care au vandalizat spitalul vor da socoteala”

Vineri, 05 Octombrie, 2012

„Avem nevoie de o lună de zile pentru a face inventarierea bunurilor fostului Spital Orăşenesc, să analizăm registrele şi tabelele spitalului împreună cu şefii de secţii. Vom lua compartiment cu compartiment şi vom face apoi o analiză în faţa d-voastră a situaţiei înregistrate la spital” a spus Corneliu Aroşoaie în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local. Edilul şef al urbei a spus că a avut o întrevedere la Bucureşti cu Vasile Cepoi, ...  continuare »

5 Comentarii »

112 Intalnire de gradul zero Arosoaie-Burlacu la Spital FOTO & VIDEO

Vineri, 21 Septembrie, 2012

Pe 20 septembrie 2012 a fost formată prin dispoziţia primarului Aroşoaie o comisie de predare-primire a bunurilor ce au aparţinut Spitalului Orăşenesc, în următoarea componenţă: Veronica Zahariea, Marius Aroşoaie, Paulică Zahariea, Dan Tîrniceru-Ifrim, Ionel Nenişcă, Galia Hrimiuc şi Mihai Plugaru. În aceeaşi zi, comisia împreună cu primarul Corneliu Aroşoaie, medicul Viorica Nor şi asistentele medicale Dorina Ghinea şi Elena Meţler, foste şefe de secţii, ...  continuare »

15 Comentarii »

Un darabanean la sefia Casei Judetene de Asigurari de Sanatate

Joi, 20 Septembrie, 2012

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Doru Bădescu, a semnat ordinul de numire în funcţie a noului director al CJAS Botoşani, care începând de miercuri, 19 septembrie, este dărăbăneanul Costel Lupaşcu. Social-democratul de 36 de ani va ocupa această funcţie până la organizarea unui concurs pe post. Lupaşcu a fost liderul Tineretului Social Democrat din 2005 până în 2010, iar apoi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD şi consilier ...  continuare »

1 Comentariu »

Sectie exterioara a Spitalului Municipal Dorohoi la Darabani

Luni, 30 Iulie, 2012

În ultima şedinţă ordinară, Consiliul Local Darabani a dat aviz favorabil înfiinţării în oraşul de pe malul Prutului a unei secţii exterioare a Spitalului Municipal Dorohoi. Noua unitate spitalicească urmează să aibă următoarea structură: trei cabine de specialitate (medicină internă, pediatrie şi obstetrică-ginecologie), 50 de paturi pentru spitalizare continuă (25 pentru specializarea interne şi 25 pentru pediatrie), un punct de lucru al compartimentului ...  continuare »

3 Comentarii »

30.000 lei pentru proiectul de modernizare a Spitalului Orasenesc

Vineri, 13 Iulie, 2012

Consilierii locali s-au întâlnit vineri, 13 iulie, în şedinţă extraordinară pentru a încerca să rezolve problema cea mai stringentă a locuitorilor oraşului, şi anume lipsa unei unităţi spitaliceşti de stat din Darabani. Corneliu Aroşoaie, primarul urbei, a ţinut să aducă la cunoştinţă edililor dărăbăneni faptul că hotărârea de Consiliu Local prin care s-a aprobat reînfiinţarea Spitalului a fost înaintată de autorităţile judeţene Guvernului în ...  continuare »

4 Comentarii »

Spitalul Orasenesc, reincarcat de social-liberali cu 6 sectii

Duminica, 01 Iulie, 2012

Nici bine nu s-a terminat şampania din cupele de la învestirea aleşilor locali, că edilii s-au întâlnit vineri, în şedinţă extraordinară, pentru a vota revocarea hotărârii anterioare de desfiinţare a spitalului şi constituirea la Darabani a unei noi unităţi spitaliceşti. Noul proiect social-liberal presupune înfiinţarea în oraşul de pe malul Prutului a unei unităţi sanitare cu şase secţii: Interne, Cardiologie, Diabetologie, Chirurgie, Pediatrie şi ...  continuare »

3 Comentarii »

Consilier din Minister, vizita la Darabani pentru redeschiderea spitalului

Joi, 31 Mai, 2012

Joi, 31.05, la Primăria Darabani a sosit ing. Iordache Lazăr, consilierul Ministrului Sănătăţii Vasile Cepoi. Însoţit de ing. Mihai Aroşoaie, vicepreşedintele Consilului Judeţean Botoşani, oficialul Ministerului a avut misiunea de a evalua tehnic starea în care se află în prezent Spitalul Darabani, după mai bine de un an de la suspendarea activităţii sale, şi oportunitatea redeschiderii unei unităţi spitaliceşti în oraş. După o scurtă şedinţă în ...  continuare »

4 Comentarii »

Centrul Multifunctional de Sanatate, functional intr-o luna si jumatate?

Vineri, 25 Mai, 2012

După ce a trecut mai bine de un an de zile de la suspendarea activităţii Spitalului Orăşenesc Darabani, oraşul de pe malul Prutului ar putea avea din nou o unitate spitalicească de stat reprezentată de Centrul Multifuncţional de Sănătate (CMS). Cel puţin asta susţin, în campanie electorală, edilul şef Ghiorghi Burlacu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac. „Cel mai probabil, CMS va fi înfiinţat în anul electoral 2012, cu câteva luni ...  continuare »

7 Comentarii »

Firma Spitalului, telefoanele „Nochia”, masa ginecologica ş.a. la CASARE

Joi, 11 August, 2011

În urma inventarierii patrimoniului fostului Spital Orăşenesc din localitate în vederea predării acestuia către Consiliul Local, s-a decis casarea unor bunuri care au aparţinut unităţii sanitare care şi-a întrerupt activitatea la 1 aprilie. Lucian Irimia, fostul manager al unităţii spitaliceşti, a întocmit un raport de specialitate în care menţionează că o parte dintre bunuri se află în contabilitatea spitalului din anul 1976 şi nu mai corespund cerinţelor ...  continuare »

7 Comentarii »

„Santaj politic”... sau centru de sanatate multifunctional?

Marti, 07 Iunie, 2011

Şansele ca oraşul Darabani să mai aibă o unitate spitalicească de stat sunt din ce în ce mai mici. Dărăbănenii încă mai speră ca fostul Spital Orăşenesc să devină secţie exterioară a Spitalului „Mavromati” Botoşani. Consilierii locali au solicitat primarului Ghiorghi Burlacu să intensifice demersurile în acest sens. „Dacă managerul Mimor este român, nu cred că nu se poate rezolva această problemă. O afacere nu se face decât între patru ochi”, ...  continuare »

1 Comentariu »

Dr. Nor versus primarul Burlacu: „Ne-ati marginalizat si ignorat”

Vineri, 13 Mai, 2011

Cadrele medicale prezente joi în sala de şedinţe a Primăriei Darabani au militat pentru un spital de stat şi nu unul privat, aşa cum a propus primarul Ghiorghi Burlacu. Medicii i-au reproşat edilului urbei că le pune piedici în acordarea spaţiilor pentru deschiderea cabinetelor medicale în ambulatoriul de specialitate din cadrul Policlinicii Darabani. „Aţi spus că nu ne daţi nici un spaţiu, pentru că vreţi să deschideţi în Policlinică spital privat. Din ...  continuare »

7 Comentarii »

Spitalul intre decizii politice, incompetenta locala si speranta

Duminica, 08 Mai, 2011

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Primăvara aceasta sistemul sanitar românesc a trecut, poate, prin cea mai importantă etapă de reformare. Până la eficiența mult dorită, ne-am ales deocamdată cu importante crize sociale, mai ales în comunitățile mici precum zona orașului Darabani. Această reformă a venit, ca multe altele, însoțită de acuze politice aruncate între putere și opoziție, primii afirmând că aceste schimbări sunt imperios necesare, iar cei din urmă ...  continuare »

2 Comentarii »

Viitoare cabinete medicale de specialitate in Policlinica Darabani

Vineri, 06 Mai, 2011

Consilierii locali au adoptat în ultima şedinţă trecerea spaţiilor din incinta clădirii Policlinicii din domeniul public în domeniul privat al oraşului Darabani. Prin această HCL se nivelează terenul pentru înfiinţarea unor cabinete medicale de specialitate, de care oraşul are imperioasă nevoie, în urma desfiinţării Spitalului Orăşenesc. Există deja cereri de concesionare depuse de către medicii Larisa Teioşanu, Tania Aroşoaie, Viorica Nor şi Mihai ...  continuare »

2 Comentarii »

Miting social democrat pentru Spitalul Orasenesc Darabani

Duminica, 17 Aprilie, 2011

PSD a organizat duminică înainte de prânz un miting pentru salvarea Spitalului Orăşenesc Darabani. Parlamentarii social democraţi Gheorghe Marcu şi Andrei Dolineaschi, împreună cu fostul şi actualul primar al oraşului, Corneliu Aroşoaie, respectiv Ghiorghi Burlacu au vorbit în faţa celor aproximativ o sută de oameni, criticând actuala reformă a sănătăţii iniţiată de Guvern şi venind cu promisiuni de salvare a unităţii spitaliceşti din localitate. ...  continuare »

2 Comentarii »

Pagina  1   2   3  4  5 
Poza saptamanii

Imagini surprinse în timpul vizitei la Iași a Papei Francisc, Omul care a făcut să strălucească soarele peste tot unde a fost în România. (Click pe fotomontaj pentru a viziona mai multe imagini)

Sondaj
Dacă mâine ar fi alegerile prezidențiale, ați vota cu:

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare