Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 7 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai puterea ș... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sanatate

SANATATE Prea multa panica strica

Joi, 20 Februarie, 2014

În rândul populației sunt din ce în ce mai frecvente tulburările anxioase sau ”atacurile de panică”, care au drept caracteristică teama de moarte (ex. persoana are senzația că face un infarct) și de a înnebuni. Deși aceste temeri nu se concretizează, persoana trăiește senzații atât de puternice, încât frica devine permanentă și poate afecta calitatea vieții prin evitarea circumstanțelor în care a apărut atacul de panică (la serviciu, pe stradă etc.). ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Efectele nefaste ale expunerii prelungite la frig

Sambata, 25 Ianuarie, 2014

Ce persoane sunt predispuse să fie afectate de expunerea îndelungată la frig? Susceptibilitatea la aceste tipuri de leziuni crește dacă persoana este obosită, înfometată, deshidratată, are afecțiuni cardiace, contact cu umeazeală sau suprafețe metalice. De asemenea, riscul este ridicat pentru persoanele în vârstă, copii și pentru cele intoxicate cu diverse substanțe și alcool. Vârstnicii au sensibilitate la frig scăzută, mobilitate deficitară, abilități de ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Bolile copilariei: varicela, cea mai contagioasa

Sambata, 18 Ianuarie, 2014

Ce etape prezintă infecția și cum se manifestă? După contactul cu persoana infectată, perioada de incubație (fără simptome) este de 10-20 zile. Înainte de erupție, copilul poate prezenta timp de 1-2 zile disconfort, febră, cefalee, lipsa poftei de mâncare. Apoi apare erupția cutanată și mucoasă, care se menține timp de 3 săptămâni. Erupția cutanată evoluează astfel: pete, leziuni reliefate, vezicule cu lichid transparent („picătură de rouă”), apoi ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Faringoamigdalita - „rosul in gat”, atat de neplacut

Luni, 06 Ianuarie, 2014

Faringo-amigdalita (angina) reprezintă infecția acută a faringelui, a amigdalelor sau a ambelor. Această afecțiune reprezintă aproximativ 15% din solicitările pentru consultații la medicul de familie și este mai frecventă la copii, întrucât sistemul lor imun este în formare. Amigdalele aparțin sistemului imun și, fiind situate la poarta de intrare în organism, sunt ”atacate” adeseori; deoarece acestea se situează pe peretele lateral al faringelui (prima ...  continuare »

Fara comentarii »

Leon Danaila la TVR1: „Pentru bolnavi eu reprezint o intreaga lume, dar pentru intreaga lume eu nu reprezint nimicVIDEO

Joi, 26 Decembrie, 2013

În pragul sărbătorilor de iarnă, academicianul dărăbănean Leon Dănăilă a fost invitatul postului naţional de televiziune, în cadrul emisiunii „Preţuieşte viaţa”, moderată de Andreea Marin. Vedeta TV l-a prezentat pe neurochirurgul de talie mondială ca fiind  „una dintre cele mai importante personalităţi ale lumii, deoarece este românul care figurează în mod oficial alături de Einstein în galeria de aur a celor 500 de genii ale secolului XX”. ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI sfaturile medicilor pentru masa de sarbatori. Ce, cat si cum sa mancam si sa bem?!

Joi, 26 Decembrie, 2013

Printre cele mai populare tradiţii de sărbători se numără masa tradiţională în familie. Aceasta este, de obicei, neobişnuit de îmbelşugată în comparaţie cu perioada anterioară, postul cu restricţii alimentare. Astfel, excesele de alimente dificil de digerat şi sărace în fibre alimentare, de dulciuri concentrate combinate cu consumul de alcool exagerat pot provoca probleme de sănătate, unele chiar foarte grave: indigestie, colică biliară, pancreatită ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Bolile cu transmitere sexuala (BTS) si tratamentul lor

Marti, 26 Noiembrie, 2013

Ce trebuie să ştim despre gonoree? Infecţia este produsă de bacteria numită gonococ şi poate cuprinde: tractul urinar inferior (uretră, prostată), organe genitale (uter, trompă uterină). Incubaţia durează între 10 şi 20 zile de la contactul sexual şi se manifestă  printr-o secreţie vaginală verzuie şi abundentă, dureri la nivelul abdomenului inferior, dureri şi mărirea în volum a scrotului, dificultate la urinare. Dacă o gravidă este infectată şi ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Micoza unghiilor, neplacuta si dificil de tratat

Miercuri, 13 Noiembrie, 2013

Care sunt fungii responsabili şi ce factori de risc predispun la producerea micozei? Infecţia se produce adeseori în contextul în care imunitatea persoanei este scăzută şi este determinată mai ales de Candida, Tricophyton, Aspergillus etc. Ciuperca atacă iniţial vârful unghiei sau şanţurile laterale, după care va infecta unghia în totalitate. Factorii de risc favorizanţi sunt: mediul umed, transpiraţia în exces, utilizarea de şosete din material sintetic şi de ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Varicele, cauza principala a picioarelor inestetice si mai mult decat atat

Miercuri, 30 Octombrie, 2013

Ce factori predispun la  producerea varicelor? Printre factorii predispozanți se numără: terenul genetic (prezența cazurilor în familie), sarcina (prin creșterea presiunii în abdomen de făt), ortostatismul prelungit (necesar în anumite profesii), obezitatea, istoric de tromboză venoasă profundă (cheag în venele profunde). Există varici secundare, pentru care se pot identifica anumite cauze ale producerii lor: ascită, tumori abdominale, post-traumatice etc. ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Vaccinul antigripal - intrebari si raspunsuri

Luni, 21 Octombrie, 2013

Care sunt persoanele cu risc ce se pot vaccina gratuit? Acestea sunt: persoanele care au peste 65 de ani, cei cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 ani aflaţi în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, obezitate, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), gravidele, medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Capusele, minivampirii ascunsi in iarba

Marti, 08 Octombrie, 2013

Întrucât în ultimii ani au fost mediatizate intens cazurile de muşcături de căpușe și posibilele repercursiuni ale acestora, este absolut necesară cunoașterea eventualelor riscuri la care ne supunem după ce am fost mușcați și a noțiunilor de prevenție. Nu toate căpușele sunt purtătoare de germeni, deci o parte din ele (20%) pot transmite boli: boala Lyme sau borelioza, tularemia și babesioza. Dintre bolile care pot fi transmise de căpușe, cea mai dramatică ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Infectiile urinare, apanajul femeilor tinere

Joi, 03 Octombrie, 2013

Infecțiile tractului urinar pot fi clasificate în infecții de tract superior, care implică rinichii, și infecțiile de tract inferior, care afectează vezica urinară, uretra sau prostata. Cu toate acestea, în practică, diferențierea între localizări poate fi dificilă sau imposibilă. Mai mult decât atât, infecția adesea se deplasează dintr-o locație în alta. Majoritatea infecțiilor sunt determinate de bacterii din intestin (Escherichia coli), iar restul de ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Chisturi ovariene...Ce e de facut?

Marti, 17 Septembrie, 2013

Chistul ovarian, întâlnit relativ frecvent în practica ginecologică, este o formaţiune saculară, plină cu lichid, care apare predominant în perioada fertilă a unei femei. Majoritatea sunt benigne, sunt decelate prin intermediul unei ecografii de rutină şi dispar spontan, fără tratament. Se descriu diverse tipuri de chisturi ovariene, dar cele mai frecvente sunt cele funcţionale. Acestea apar în cursul ovulaţiei, atunci când nu se eliber ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE E apendicita sau nu?

Miercuri, 11 Septembrie, 2013

Ce este apendicele şi ce rol are acesta? Apendicele este o prelungire a cecului (prima porţiune a colonului), care are formă tubulară; deşi funcţiile sale sunt incomplet cunoscute, se consideră că are rol imunologic datorită prezenţei foliculilor limfatici în peretele său. Atenţie!! Vârful apendicelui poate fi localizat în orice direcţie şi oriunde în abdomen, precum “ arătătorul pe cadranul unui ceas” , de aceea apendicita poate fi uşor confundată cu ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Boala alergica, inamicul din umbra

Miercuri, 28 August, 2013

Ce sunt alergiile? Acestea se pot defini ca un răspuns anormal şi exagerat al sistemului imun la contactul cu unele substanţe denumite alergeni, întâlnite frecvent în mediu. Majoritatea persoanelor nu prezintă nici o reacţie la aceşti stimuli, dar cele susceptibile au variate tipuri de manifestări a alergiilor prin descărcarea mediatorilor (histamina) în  circulaţie, mediată frecvent de anticorpi de tip IgE. Cele mai frecvente boli alergice sunt: rinita ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Sindromul de intestin iritabil, o boala benigna dar suparatoare

Joi, 22 August, 2013

Sindromul de intestin iritabil reprezintă una din cele mai frecvente cauze de prezentare la consult gastroenterologic. Este o afecţiune funcţională a intestinului,adică  nu ar  fi găsită nici o leziune a colonului vizibilă cu ochiul liber sau la microscop. Sindromul de intestin iritabil este subdiagnosticat, aşa că datorită numărului mare de pacienţi, este util ca medicul curant să aibă un nivel de expertiză în diagnosticul şi tratamentul acestuia. ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Cum scapam de inestetica acnee?

Luni, 12 August, 2013

Acneea tinerilor este o afectiune arhicunoscută a pielii, de care suferă aproximativ trei sferturi din adolescenţi, fiind mai degrabă caracteristică vârstei respective, decât o boală de sine stătătoare. Este cauza a numeroase nemulţumiri de ordin estetic, dar poate avea şi efecte psihologice importante: depresie, scăderea încrederii in sine, izolare. Acneea este cronic recurentă, deci nu poate fi vindecată prin folosirea unui singur  tratament şi evoluează ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Raul de miscare sau lumea se invarte in jurul nostru

Miercuri, 24 Iulie, 2013

Cum se produce această afecţiune?  Mişcarea este înregistrată prin intermediul a trei structuri: sistemul vestibular din urechea internă (implicat în menţinerea echilibrului, a orientării în spaţiu), ochii şi receptorii profunzi (din muşchi, tendoane, articulaţii). Când realizăm o mişcare voluntară, de exemplu mersul, pornesc semnale de la aceste structuri spre creier, unde sunt integrate informaţiile şi poate fi realizată coordonarea mişcării. În ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Conjunctivita-cand ochiul rosu nu e un defect fotografic

Joi, 11 Iulie, 2013

Ce cauze sunt responsabile de apariţia conjunctivitei? Acestea se clasifică în infecţioase şi neinfecţioase. Cele infecţioase reprezintă o treime din toate cauzele de boli oculare şi pot fi bacteriene (stafilococi, streptococi, gonococi), virale (adenovirusuri, virusurile herpetice, al rujeolei şi rubeolei,  enterovirusuri), parazitare şi fungice (Candida). Cauzele neinfecţioase se împart în alergice (praf, păr de animale, polen), agenţi iritanţi (substanţe ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Hernia de disc Nu ti-ai dori sa te doara-n spate

Marti, 02 Iulie, 2013

Se spune că, în orice situație ne-am afla trebuie să avem coloană vertebrală. Și la propriu, și la figurat. Una din cele mai întâlnite afecțiuni ale coloanei vertebrale este hernia de disc, care constă în deplasarea spre posterior a discului intervertebral, ce va determina compresia nervilor spinali. Hernia de disc este localizată mai frecvent în zona lombară, în dreptul discurilor dintre L4-L5 și L5-S1. Ce este discul intervertebral și ...  continuare »

Fara comentarii »

Pagina  1  2  3   4   5 
Poza saptamanii

Imagini surprinse în timpul vizitei la Iași a Papei Francisc, Omul care a făcut să strălucească soarele peste tot unde a fost în România. (Click pe fotomontaj pentru a viziona mai multe imagini)

Sondaj
Dacă mâine ar fi alegerile prezidențiale, ați vota cu:

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare