Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII De Ziua Națională, atenție la „profesorii” de patriotism! 

Începutul de iarnă este pentru români un moment festiv prin excelență. Sfântul Andrei și ziua de 1 Decembrie au fost încărcate în ultimii ani cu o mitologie foarte puternică. În ... continuare »

S-au pus deja în vânzare biletele pentru ZN 2024. Organizatorii au făcut bilanțul ediției aniversare

50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic ... continuare »

Super spectacole, mega distracție în Poiana Teioasa la Zilele Nordului FOTO&VIDEO

Ediția aniversară a Zilelor Nordului a adus în fața dărăbănenilor și invitaților lor trupe consacrate de talie internațională. Distracția și voia bună au fost ingredientele ... continuare »

ÎNCEPE Zilele Nordului! 50 de concerte și evenimente, ateliere și dezbateri, tururi gastronomice VEZI Programul detaliat

Festivalul Zilele Nordului a publicat programul detaliat pentru ediția sa cu numărul 10. 50 de concerte și evenimente vor avea loc la Darabani și în împrejurimi în perioada 3-6 august 2023 ... continuare »

Pentru Darabani, „ISTORIA rămâne cea mai frumoasă poveste”

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și ... continuare »

Șanse duble pentru Darabani la Olimpiada națională de Istorie

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la ... continuare »

Elevii dărăbăneni au făcut ISTORIE. Primele trei locuri adjudecate la olimpiada județeană

Pentru al treilea an consecutiv, elevii dărăbăneni reușesc să-și adjudece locul I la olimpiada de istorie, faza județeană, la clasa a VIII-a. Anul acesta, elevii Școlii Gimnaziale ... continuare »

VEZI câti locuitori are orașul Darabani, după ultimul recensământ

Recent, Institutul Național de Statistică a publicat o serie de date provizorii ale recensământului din 2021care ne arată o imagine clară a situației populației rezidente atât a ... continuare »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII De ce insuflăm copiilor noștri patriotismul de partid?

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a ... continuare »

Au început înscrierile la ediția din acest an a Maratonului Nordului VEZI perioada în care va avea loc

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a  Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, ... continuare »

Arhitecți voluntari prezenți pe șantierul primei școli sătești de stat din Moldova FOTO

Unul din obiectivele principale asumate de la început de organizatorii Festivalului Zilele Nordului a fost reconstrucția primei școli sătești de stat din Moldova, înființată la Darabani ... continuare »

CSO Viitorul Darabani a rezistat o repriză în partida cu Foresta Suceava FOTO & VIDEO

Dărăbănenii au deschis scorul pe ”Areni” împotriva Forestei Suceava, dar gazdele au tranșat deznodământul partidei (scor 3-1), în finalul primei reprize. Antrenorul sucevenilor, Dorin ... continuare »

152 de alergători la Teioasa Trail GALERIE FOTO & VIDEO

Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ... continuare »

ÎNCEP Zilele Nordului. VEZI programul complet al festivalului

A noua dintre cele 25 de ediții ale Zilelor Nordului anunțate de către organizatori începe vineri, 12 august, în Darabani, cel mai nordic oraș din România. Programul festivalului a fost ... continuare »

Patru absolvenți ai Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Darabani sunt beneficiarii unui program de școlarizare IT

Mai mulți absolvenți de liceu, originari din mediul rural sau din orașele mici din județele Botoșani, Iași și Vaslui, vor beneficia în această vară de cursuri gratuite de IT, datorită ... continuare »

Viitorul Darabani este câștigătoarea Cupei României din Nord-Est ”Nu vin în deplasări ca să strâng echipamentul la toți mucoșii de pe la Botoșani” FOTO&VIDEO

iitorul Darabani a câștigat la Pașcani, Cupa României din regiunea Nord-Est, după ce a învins cu scorul de 2-0 Victoria Horia, reprezentanta județului Neamț. Însă jocul dărăbănenilor ... continuare »

Organizatorii ZN au anunțat artiștii care vor urca pe scena festivalului

Cu o lună înainte de debutul celui mai mare festival din nordul țării, organizatorii Zilelor Nordului au anunțat trupele care vor concerta în această vară în Poiana Teioasa și la ... continuare »

Viitorul Darabani se califică în finala fazei regionale a Cupei României după ce elimină echipa unui fotbalist renumit, Mihai Guriță FOTO

CSO Viitorul Darabani a întrecut în deplasare (scor 2-1) CSO Viitorul Liteni, echipa lui Mihai Guriță, fost fotbalist la Steaua, Oțelul, Farul și Foresta, care la 49 de ani aleargă mai ... continuare »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Barajele vieții ”Alături de tine, Costel!”

Experiența ultimelor zile ne-a adus aminte că viața bate filmul și implicit fotbalul. Barajele din sportul cu balonul rotund pălesc în fața barajelor vieții. Unul dintre semenii noștri ... continuare »

Orașul Darabani peste județele Timiș, Alba sau Brașov la Bacalaureat

Rezultatele la Bacalaureat publicate luni, 27 iunie 2022, arată cea mai mare rată de promovabilitate din ultimii 10 ani. Aceste date estompează puțin din rumoarea creată de rezultatele la ... continuare »

Marian Grădinaru, finanțator Viitorul Darabani: ”Planurile de viitor sunt destul de mari”

Dărăbănenii exultă după performanța fantastică, promovarea în Liga a 3-a. Acest rezultat i s-a datorat în special celui care a susținut financiar echipa, omul de afaceri Marian ... continuare »

ACS FLACĂRA ERBICENI-CSO VIITORUL DARABANI 4-1 Calificare cu emoții în Liga a 3-a FOTO&VIDEO

Echipa orașului Darabani se califică din nou, după cinci ani, în Liga a 3-a, chiar dacă a pierdut categoric, deplasarea de la Iași (scor 4-1) contra echipei ACS Flacăra Erbiceni. ... continuare »

Darabaniul visează frumos după ce a dat de pământ cu Flacăra Erbiceni ”Îmi doresc din tot sufletul ca echipa să joace în Liga a 3-a și chiar mai sus”

După victoria categorică (CSO Viitorul Darabani- Flacăra Erbiceni 5-0), edilul șef al orașului Darabani, Mihai-Alin Gîrbaci, promite sprijin financiar pentru a menține echipa cel puțin ... continuare »

VIITORUL sună bine la DARABANI! Echipa de fotbal a orașului e cu un pas în Liga a 3-a FOTO

Nou intitulata CSO Viitorul Darabani, campioana județului Botoșani, a luat o opțiune serioasă pentru promovarea în Liga a 3-a după ce s-a impus cu un scor  neverosimil (5-0) în fața ... continuare »

Cei mici și cei mari vor petrece la Darabani de Zilele Orașului în 1 și 2 iunie

Zilele Orașului Darabani vor fi organizate de Ziua Internațională a Copilului și sărbătoarea Înălțării Domnului. Manifestările vor avea loc la Stadionul Orășenesc ”Chirica ... continuare »

SPORTING  DARABANI a făcut eventul în campionatul județean botoșănean GALERIE FOTO & VIDEO

Sporting Darabani, echipa finanțată de omul de afaceri Marian Grădinaru, a reușit ”dubla” cupă-campionat în eșalonul județean botoșănean, cu același scor 4-0, în Cupa României cu ... continuare »

Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, etapa pe Protopopiatul Darabani VEZI cine sunt câștigătorii

În data de de 4 mai 2022, între orele 15.00 - 17.00, la sediul Protopopiatului Darabani a avut loc etapa locală a Concursului Național Catehetic ”Rugăciunea în viața mea”, ediția 2022 ... continuare »

Veteranii, sărbătoriți și la Viișoara ”Sunt gesturi mici, dar cu o încărcătură emoțională deosebită” FOTO

29 aprilie - Ziua Veteranilor este, sau ar trebui să fie, pentru noi românii, o adevăraată zi națională ce ar trebui marcată ca atare, ne-a transmis prof. Cristina Luminița Ceică. ... continuare »

Rareș Mandache, premiantul țării la istorie: ”Tata nu a realizat pe moment ce s-a întâmplat, mama era în culmea fericirii”

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. ... continuare »

ACS UNIREA CURTEȘTI-ACS SPORTING DARABANI 1-3 Sloi de fotbal FOTO

Pe un frig năprasnic, o ploaie sâcâitoare și un vânt tăios, dărăbănenii au câștigat pe meleaguri eminesciene (scor 3-1) împotriva Unirii Curtești, o echipă cu știința fotbalului, ... continuare »

CULOARE ȘI VOIE BUNĂ la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” din Viișoara GALERIE FOTO

Se zice că după zile grele, vin zile mai bune. Elevii Școlii Viișoara pot confirma acest lucru. După doi ani dificili în care activitățile extrașcolare s-au desfășurat cu distanțare ... continuare »

Conacul Balș a fost predat Companiei Naționale de Investiții pentru a fi reabilitat. ”Ministrul s-a ținut de cuvânt”

Consiliul Local Darabani, întrunit joi, 31.03.2022, în ședință ordinară a votat predarea conacului Balș către Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții în vederea ... continuare »

Proiectul de suflet DE VORBĂ CU BUNICII continuă la Viișoara FOTO

Trăim într-o lume a contrastelor. Pe de o parte întâlnim și ne mirăm de mașinile de zeci de mii de euro, iar pe de altă parte, într-un colț de țară, în Viișoara, întâlnești ... continuare »

Elevii dărăbăneni au câștigat aproape tot la Olimpiada de Limba și Literatura Română ”Să nu renunțați la pasiunile voastre!”

Elevii dărăbăneni s-au remarcat din nou la olimpiadele județene. După ce au fost privați de astfel de competiții, elevii pregătiți de profesoarele de la școlile „Leon Dănăilă” ... continuare »

O nouă performanță de excepție pentru elevii Școlii „Leon Dănăilă” ”Acum avem această șansă, Rareș!”

După doi ani grei de pandemie, odată cu redeschiderea olimpiadelor și concursurilor școlare, elevii Școlii „Leon Dănăilă” au trăit din nou bucuria unor performanțe deosebite. ... continuare »

Prof. Ionel Bichir, condus pe ultimul drum ”A încheiat o ultimă poezie” FOTO

Foști colegi și apropiați au fost alături de familia îndoliată luni, la prânz, pe ultimul drum al prof. Bichir din Darabani, orașul pe care l-a iubit atât de mult artistul care a lăsat ... continuare »
Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare