Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Liceul „Dimitrie Cantemir”

Elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” au sarbatorit in avans Ziua Nationala  GALERIE FOTO

Sambata, 30 Noiembrie, 2013

Pe o vreme foarte rece, elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” din localitate au recitat, au cântat şi au dansat vineri, timp de o oră şi jumătate, pentru a celebra ziua tuturor românilor care va fi în ultima zi a acestei săptămâni. Băieţii care fac parte din corul unităţii de învăţământ au intonat imnul naţional şi s-au parcurs principalele repere istorice ale Zilei Naţionale. „Hora din Moldova” a elevelor Clubului Copiilor din localitate a impresionat ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Balul Bobocilor - „Era pe cand nu s-a zarit, azi il vedem si nu e”

Duminica, 24 Noiembrie, 2013

După sarabanda Balurilor Bobocilor din Botoşani care au culminat în această săptămână cu desemnarea celor mai frumoşi boboci din municipiul reşedinţă de judeţ, am realizat cu stupoare că nu ştim cine este Miss şi Mister Boboc anul acesta în Darabani şi că nu am văzut nici o poză cu cei mai frumoşi tineri dărăbăneni deoarece unitatea de învăţământ cea mai mare din oraşul de pe malul Prutului s-a transformat într-o „redută”. Sigur aceşti copii ...  continuare »

Fara comentarii »

Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani a implinit 56 de ani FOTO

Sambata, 26 Octombrie, 2013

„Au fost marcate zilele liceului dărăbănean în cadrul unui careu în care s-au prezentat şi rezultatele elevilor. S-a prezentat practic Ziua Liceului. Manifestarea a fost organizată de d-l consilier educativ, prof. Lucian Sîrbu” a spus Florin Ignat, directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani. Eleva Mihaela Dron a dat citire unor informaţii despre domnitorul Dimitrie Cantemir, iar elevii premiaţi la diferite concursuri şi olimpiade şcolare au fost ...  continuare »

Fara comentarii »

100 elevi corigenti si 60 cu situatia scolara neincheiata la Liceul „Dimitrie Cantemir”

Vineri, 02 August, 2013

Conducerea Liceului „Dimitrie Cantemir” a publicat pe site-ul oficial programul examenelor de corigență și a celor pentru încheierea situației școlare. Potrivit graficului, evaluarea elevilor care au mediile neîncheiate va avea loc între 26 și 30 august. În prima zi, pe 26 august, vor avea loc examenele la limba și literatura română, pe 27 august la limbile străine, pe 28 august sunt programate examenele la matematică, chimie și fizică, pe 29 august se vor ...  continuare »

Fara comentarii »

Au inceput inscrierile pentru sesiunea de toamna a Bacalaureatului

Marti, 16 Iulie, 2013

După ce săptămâna trecută au fost afișate rezultatele finale ale sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat, începând de luni, 15 iulie, absolvenții care nu au reușit să obțină minim media 6 au posibilitatea să se înscrie la sesiunea din august-septembrie. Perioada de înscriere durează până pe 19 iulie. Potrivit portalului Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani, cei care doresc să treacă din nou prin emoțiile examenului maturității au ...  continuare »

Fara comentarii »

O darabaneanca in Gradina Valorilor Romanesti. Premiul I la concursul Joc joaca organizat de Fundatia Dan Voiculescu

Miercuri, 10 Iulie, 2013

A fost prima în 2008 la Concursul interjudeţean de pictat icoane pe sticlă organizat la Timişoara, medaliată cu bronz în 2011 la Concursul de matematică Năstăsescu, a câştigat un an mai târziu faza judeţeană a Concursului de informatică aplicată (CIA). Tot în 2012 a fost finalistă a concursului de limba engleză Paşaport pentru excelenţă organizat de fundaţia Dan Voiculescu şi s-a clasat pe podium la faza naţională a CIA. Anul acesta, eleva Liceului ...  continuare »

Fara comentarii »

52% dintre elevii darabaneni au promovat examenul de Bacalaureat. VEZI notele lor

Luni, 08 Iulie, 2013

Procentul elevilor dărăbăneni care au promovat anul acesta examenul de maturitate a crescut simţitor faţă de anul trecut, fiind acum de 52%, aproape dublu faţă de anul 2012, când doar 28% dintre elevi au fost declaraţi admişi la finele sesiunii de vară a BAC-ului. Media generală a promovabilităţii este însă cu 4 procente sub cea a judeţului Botoşani-56,15%. Cea mai mare medie a liceului dărăbănean este de 9,75 şi îi aparţine elevei Mihaela Aciobăniţei. ...  continuare »

Fara comentarii »

S-au afisat rezultatele Evaluarii Nationale. VEZI notele obtinute de elevii darabaneni

Sambata, 29 Iunie, 2013

Elevii care nu sunt mulţumiţi de notele obţinute au posibilitatea să depună contestație la centrul de examinare până astăzi, orele 22:00. Acestea vor fi analizate în perioada 30 iunie-2 iulie, rezultatele finale urmând a fi afișate pe 3 iulie. Până la orele 21:00, la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” s-au depus 12 contestaţii, în timp ce la Liceul„Dimitrie Cantemir” s-a înregistrat o singură contestaţie. La nivelul județului Botoșani rata ...  continuare »

Fara comentarii »

ABSOLVENTI 2013 Trenuletul din(spre) liceu GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 16 Iunie, 2013

Joi, 13 iunie 2013, a avut loc în Sala Bibliotecii Liceului ,,Dimitrie Cantemir”, cursul festiv al clasei a VIII-a, promoţia 2009-2013. La acest eveniment au participat alături de tinerii absolvenţi, profesorii lor împreună cu conducerea liceului, dar şi un număr impresionant de părinţi. Cei 29 de elevi şi-au auzit pentru ultima dată numele în catalogul ciclului gimnazial, iar cei mai buni la învăţătură au fost  răsplătiţi cu premii, Antonia Bejinariu ...  continuare »

Fara comentarii »

Absolventii Liceului „Dimitrie Cantemir” au intrat in focul BAC-ului VEZI primele rezultate

Miercuri, 12 Iunie, 2013

140 de elevi ai Liceului „Dimitrie Cantemir”, dintre cei 213 care au terminat clasa a XII-a anul acesta, au început săptămâna sub semnul examenului de Bacalaureat. De asemenea, 36 de absolvenţi din promoţiile anterioare s-au înscris la examenul maturităţii din această sesiune. Cei 140 de candidați au susținut luni, 10 iunie, prima probă orală constând în evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba română. „Nu a fost uşor, dar nici foarte ...  continuare »

Fara comentarii »

VESTEA BUNA Liceenii darabaneni au primit banii pentru naveta VESTEA REA Doar pe luna noiembrie

Sambata, 08 Iunie, 2013

Aproximativ 420 de elevi ai Liceului “Dimitrie Cantemir” au primit vineri în conturi banii pentru abonamentele de transport la şcoală pentru o lună de zile. “Am preferat să dăm pe luna noiembrie pentru că a fost lună întreagă, nu au fost zile libere. Mai e un pic de plată şi din octombrie. Am trimis la Ministerul Educaţiei situaţia comparativă, am trimis necesarul la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar nu ştim dacă vin restul banilor şi când vin” a spus ...  continuare »

Fara comentarii »

Asociatia Culturala Moldavia organizeaza un concert la Casa de Cultura “Theodor Bals”

Marti, 21 Mai, 2013

Primii 50 de participanţi la concert vor primi câte un CD ce conţine o compilaţie de 20 de piese cu cei mai cunoscuţi artişti ieşeni. Ciprian Cotruţă este fondatorul trupei Click Life şi al proiectului-eveniment Acoustic Show. Cântă toate genurile muzicale transpuse armonios la chitară. Cotruţă are la activ peste 1000 de concerte în ţară şi străinătate, iar Leonard Luţia este student în anul doi la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae” ...  continuare »

Fara comentarii »

Proiecte europene de reabilitare a Liceului „Dimitrie Cantemir” oferite de Grupul Rompetrol

Duminica, 19 Mai, 2013

„Am intrat în posesia unor programe de granturi (fiecare în valoare de 5000 euro) propuse de către Rompetrol, respectiv societatea RomStema care aparţine de acest Grup, destinat reabilitării unităţilor de învăţământ... Sunt două tipuri de contracte: unul standard, în care se plăteşte toată suma care reprezintă cofinanţarea, şi unul tip abonament în care se achită 500 RON, iar după finanţare restul sumei” le-a transmis Ignat (foto dreapta) aleşilor ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI punctajul obtinut de profesorii darabaneni in vederea obtinerii gradatiilor de merit

Miercuri, 15 Mai, 2013

Pe 9 mai, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat lista cadrelor didactice din județ care și-au depus dosarul pentru gradație de merit și punctajele obținute de aceștia în urma evaluării. Dintre cei 411 candidați, 8 au fost dărăbăneni. De la Liceul „Dimitrie Cantemir” îi regăsim pe Dinu Călinescu, Alin Prisăcariu, Lidia Aroşoaie şi Filomica Gheorghiciuc, iar de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” pe Zîna Andronic, Laura Dănăilă, Vlad ...  continuare »

Fara comentarii »

HANDBAL ONSS Elevele Liceului „Dimitrie Cantemir”, locul III. Mihai Rusu: „De fapt, am jucat finala” GALERIE FOTO

Vineri, 29 Martie, 2013

Ca urmare a modificării calendarului O.N.S.Ş., etapa judeţeanăla handbal feminin licee, care a fost iniţial programată pentru data de 31.03.2013, a fost devansată miercuri, 27.03.2013, orele 13.00, la Liceul Cu Program Sportiv din Botoşani. Elevii lui Mihai Rusu au ocupat, în final, ultima treaptă a podiumului competiţiei, dar profesorul dărăbănean consideră că, moral, a jucat finala întrecerii elevilor, deoarece LPS este din start câştigătoarea Olimpiadei ...  continuare »

Fara comentarii »

DIMITRIE CANTEMIR nu a putut detrona REGINA, in Cupa Coca-Cola de la Dorohoi GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 10 Martie, 2013

Prima partidă a zilei de duminică din Cupa Coca-Cola a început cu aproximativ o oră întârziere, până când prof. Chirica Puşcaşu i-a convins pe organizatori că nu e corect ca liceele „Dimitrie Cantemir” din Darabani şi „Grigore Ghica” din Dorohoi să joace un meci eliminator, în timp ce „Anastasie Başotă”, care s-a dovedit a fi cea mai slabă echipă din zona Dorohoi, să fie „propulsată” în faza următoare. Astfel, dărăbănenii au debutat ...  continuare »

Fara comentarii »

Dimitrie Cantemir, „lingura de lemn” la etapa judeteana a Olimpiadei scolare la handbal GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 09 Martie, 2013

Liceele „Nicolae Iorga” şi „Grigore Antipa” din Botoşani, plus „Dimitrie Cantemir” din Darabani au fost sparringpartneri pentru LPS Botoşani, după ce „Regina Maria” din Dorohoi a declarat forfait. Astfel, s-a organizat un „triungiular” pentru desemnarea echipei care să se confrunte în finală cu LPS Botoşani. Iorga a depăşit Antipa cu 17-10, iar Dimitrie Cantemir a fost învins, pe rând, de Antipa şi Iorga cu 15-12, respectiv 26-16. „Cel mai atent ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare