Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ISU “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani

Locuinta din Hudesti distrusa de flacari

Duminica, 06 Iulie, 2014

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)„Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după orele 17:00. În ajutor au sărit un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă şi spumă, dar şi pompierii voluntari din Darabani şi Hudeşti. Primii care au ajuns la locul intervenţiei au fost pompierii voluntari. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se ...  continuare »

Fara comentarii »

ALERTA la granita din cauza ploilor. Prutul a crescut cu un metru intr-o ora

Vineri, 16 Mai, 2014

Cotele râului Prut au crescut într-o oră cu un metru, potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani. Astfel că, astăzi dimineaţă la orele 10:00, în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de inundaţie (470 cm) a fost depăşită cu trei cm. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, printre care şi cel din Darabani plus comunele limitrofe au fost puse în alertă în vederea evacuării ...  continuare »

Fara comentarii »

Un adapost de animale din comuna Paltinis a ars. Autoritatile locale „urecheate” de pompieri

Sambata, 26 Aprilie, 2014

ISU Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după orele 09:00. În ajutor au sărit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă, dar şi pompierii voluntari din comună. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta atât în interiorul adăpostului de animale, cât şi la acoperiş, pe o suprafaţă de cca. 200 m.p., cu posibilităţi de propagare la alte două anexe ...  continuare »

Fara comentarii »

VREI SA DEVII POMPIER? VEZI cate locuri vor fi scoase la concurs, probele si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii

Joi, 24 Aprilie, 2014

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă vârsta de până la 27 ani; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; ...  continuare »

Fara comentarii »

Bisericile verificate de pompieri inaintea Sarbatorilor Pascale. SFATURI pentru un Paste fara incendii

Vineri, 04 Aprilie, 2014

Timp de două săptămâni, personalul Inspecţiei de Prevenire va trece pragul a peste 60 de biserici şi mănăstiri pentru a controla respectarea condiţiilor de securitate la incendiu şi/sau protecţie civilă, dotarea cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor (stingătoare, accesorii la panourile de incendiu) şi starea acestora, existenţa şi starea/practicabilitatea căilor de acces şi evacuare (interioare şi exterioare), existenţa rezervoarelor ...  continuare »

Fara comentarii »

Pompierii voluntari darabaneni, in topul interventiilor in situatii de urgenta

Marti, 01 Aprilie, 2014

Cele mai multe intervenţii le-au avut serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Flămânzi, Darabani, Lunca, Viişoara, Coţuşca, Todireni şi Albeşti care au acţionat şi pentru stingerea incendiilor produse pe teritoriul comunelor învecinate. Cei 16 pompieri voluntari dărăbăneni au intervenit în 30 de cazuri, dintre care 17 în oraşul de pe malul Prutului, 7 în Hudeşti, 3 în Mileanca şi câte unul în Havârna, Rădăuţi-Prut şi Conceşti, 16 dintre ...  continuare »

Fara comentarii »

Si noi putem salva vieti, nu numai ingerii. Doneaza 2% pentru SMURD!

Sambata, 15 Februarie, 2014

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în colaborare cu „Fundaţia pentru SMURD” derulează până pe 25 mai 2014, o campanie de informare a cetăţenilor judeţului cu privire la posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare. SMURD Botoşani intervine pentru a salva viaţa cetăţenilor judeţului ...  continuare »

Fara comentarii »

Tanara mamica si bebelusul ei transportati cu elicopterul de la Darabani la Botosani FOTO

Luni, 03 Februarie, 2014

„Noi am asigurat măsurile PSI la aterizarea şi decolarea elicopterului. Iniţial am fost solicitaţi să intervenim cu şenilata, dar medicul a decis că transportul nu se poate face în condiţii de siguranţă, şi atunci s-a optat pentru elicopterul SMURD” a declarat pentru Darabaneni.ro, plt. maj. Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. Dărăbăneanca, care este la a doua ...  continuare »

Fara comentarii »

Bolnavi din Darabani si Horodistea transportati cu ATV-ul pe senile la ambulanta

Duminica, 02 Februarie, 2014

„În sprijinul populaţiei afectate ne-au fost alături colegii de la Poliţia de Frontieră, Poliţie, Jandarmi, dar mai ales cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Şi de această dată, efortul depus de administraţiile locale a fost considerabil însă zilele următoare nu vor fi zile de răgaz. Rugăm pe această cale pe toţi participanţii la trafic să respecte restricţiile de circulaţie impuse de condiţiile meteorologice pentru ca viaţa să nu fie pusă în ...  continuare »

Fara comentarii »

Scolile din Darabani, controlate de inspectorii ISU Botosani GALERIE FOTO

Joi, 12 Decembrie, 2013

Unităţile de învăţământ de pe raza oraşului Darabani au avut parte în perioada 11-12.12.2013 de un control de prevenire, efectuat de inspectorii ISU Botoşani, care a avut ca obiectiv verificarea respectării normelor și a reglementărilor privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă, controlul realizării pregătirii și instruirii specifice a angajaților, a modului de asimilare a regulilor și măsurilor specifice, precum și a comportamentului de ...  continuare »

Fara comentarii »

ISU pregateste autoritatile locale pentru situatiile de urgenta generate de seisme. Un bloc din Darabani va fi expertizat

Sambata, 16 Noiembrie, 2013

La mijlocul săptămânii a avut loc la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani sesiunea de pregătire semestrială a membrilor şi consultanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. La această acţiune coordonată de preşedintele CJSU Botoşani, prefectul Costică Macaleţi, au luat parte şi viceprimarul din Darabani, Relu Cricleviţ împreună cu arhitectul şef al oraşului, Gheorghe ...  continuare »

Fara comentarii »

Pompierii va avertizeaza: Atentie la depozitarea furajelor! 12 incendii in luna octombrie

Miercuri, 30 Octombrie, 2013

Incendiile de furaje reprezintă, în perioada septembrie-noiembrie, aproximativ 20% din numărul total de evenimente cu foc produse pe raza judeţului Botoşani. Numai în octombrie s-au produs 12 incendii la depozitele de furaje ale unor cetăţeni din Ştefăneşti, Şendriceni, Vlăsineşti, Vorniceni, Tudora, Rădăuţi Prut, Coţuşca, Manoleasa şi Prăjeni. Au fost afectate, în total, peste 300 de tone de furaje. Pagubele se ridică la aproximativ 45.000 lei. ...  continuare »

Fara comentarii »

VIDEO Pompierii botosaneni, aproape de finala concursului „Conrad Dietrich Magirus Award 2013” VOTATI-I!

Sambata, 05 Octombrie, 2013

După ce de-a lungul timpului, pompierii botoşăneni au salvat nenumărate vieţi în cadrul unor misiuni, una mai dificilă ca alta, salvatorii au acum nevoie de susţinerea noastră. Pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani s-au calificat în semifinala concursului „Conrad Dietrich Magirus Award 2013”, alături de alte 9 echipe de pompieri din şase ţări. Juriul concur ...  continuare »

Fara comentarii »

Sfaturi primite de la pompieri pentru zilele caniculare

Joi, 25 Iulie, 2013

Potrivit informării meteorologice transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în perioada 25-28 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele de temperatură – umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi podiş. În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi ...  continuare »

Fara comentarii »

Bisericile verificate de pompieri inaintea Sarbatorilor Pascale. SFATURI pentru un Paste fara foc

Miercuri, 24 Aprilie, 2013

Timp de două săptămâni, personalul Inspecţiei de Prevenire va trece pragul a peste 60 de biserici şi mănăstiri pentru a controla respectarea condiţiilor de securitate la incendiu şi/sau protecţie civilă, dotarea cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor (stingătoare, accesorii la panourile de incendiu) şi starea acestora, existenţa şi starea/practicabilitatea căilor de acces şi evacuare (interioare şi exterioare), existenţa rezervoarelor ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabanenii sunt aproape de a pune mana pe un proiect de aproape jumatate de milion de euro

Marti, 26 Februarie, 2013

Cu aproximativ un an de zile în urmă, dărăbănenii au trimis o scrisoare de intenţie pentru a fi incluşi în programul transfrontalier care cuprinde parteneri din România (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani,  Primăria municipiului Botoşani şi Primăria Darabani), dar şi din R. Moldova şi Ucraina. Consiliul Judeţean, care este aplicantul proiectului, a comunicat dărăbănenilor la finele lunii ianuarie că ...  continuare »

Fara comentarii »

ISU Botosani si SVSU Darabani, actiune de informare si educare GALERIE FOTO

Joi, 21 Februarie, 2013

Joi, 21 februarie 2013, maiorul Viorel Iftimie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani şi Gheorghe Sîsîiac, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Darabani, au organizat o acţiune de informare şi educare preventivă a cetăţenilor din oraşul Darabani şi zonele limitrofe. Acţiunea s-a desfăşurat şi la locuinţele şi gospodăriile locuitorilor din satele Lişmăniţa ...  continuare »

Fara comentarii »

Pagina  1  2
Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare