Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ion Pillat

A ÎNCEPUT reabilitarea conacului Ion Pillat! GALERIE FOTO & VIDEO

Vineri, 14 Februarie, 2020

După moartea lui Ion Pillat, conacul a rămas fiului acestuia, Dinu Pillat. Comuniștii au confiscat conacul și l-au transformat într-o secţie a spitalului Darabani. După 1995, conacul cu anexele sale, cu livada şi curtea imensă, precum şi pădurea din afara localităţii, au fost revendicate de rudele lui Ion Pillat. Pentru că nu aveau bani să reabiliteze clădirile ajunse într-un stadiu avansat de degradare, rudele poetului Ion Pillat au decis în vara anului 2002 să ...  continuare »

Fara comentarii »

Ion Pillat și Grigore Vieru, comemorați de către elevii din Rădăuți-Prut în cadrul proiectului ”Cartea unește inimi”FOTO

Miercuri, 02 Mai, 2018

Rădăuţi –Prut, ne-au comunicat  cadrele didactice implicate în proiectul transfrontalier ,,Cartea uneşte inimi”, prof. de limba română Covaş Simona şi consilierul educativ, prof. Ceică Cristina Luminiţa, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Rădăuţi –Prut, au ţinut să amintească elevilor, părinţilor şi membrilor comunităţii locale, că, pe cele două maluri ale Prutului au ”luminat” două importante stele ale liricii româneşti: Ion Pillat şi ...  continuare »

Fara comentarii »

ISTORIA Ateneului de la Darabani

Miercuri, 03 Ianuarie, 2018

În 21 iunie1924, de ziua orașului, la Darabani se inaugura filiala locală a Ateneului Român. La ceremonie a fost prezent și Constantin I. Angelescu, Ministrul de atunci al Instrucțiunii Publice. De altfel, Angelescu a fost numit Președinte de Onoare al Ateneului, într-un comitet onorific din care făceau parte, printre alții, poetul Ion Pillat, generalul Ludovic Mircescu și prefectul Ștefan Lascăr, cel care avea să devină primul cetățean de onoare al orașului. ...  continuare »

Fara comentarii »

MasterChef de Miorcani, in Saptamana Educatiei Globale GALERIE FOTO

Sambata, 22 Noiembrie, 2014

Acesta a fost preambulul activităţii coordonate de profesoara Cristina Ceică, în care elevii clasei a VIII-a au realizat diferite preparate lacto-vegetariene. Elevii, împărţiţi în trei echipe: albii, roşii şi albaştrii, s-au simţit ca la un adevărat concurs MasterChef, având la dispoziţie ingredientele necesare, vesela, un mixer şi prăjitor de pâine. Elevii au pregătit preparatele cerute şi le-au aşezat pe masa juriului format din Chef Grosu Maria, ...  continuare »

Fara comentarii »

FOTOREPORTAJ Poftiti in Nord, nu doar in campania electorala!

Marti, 07 Octombrie, 2014

Invitaţia se adresează politicienilor care vor mărşălui în campania pentru alegerile prezidenţiale şi, dacă vor ajunge să calce în nordul judeţului Botoşani, până la Darabani sau chiar mai departe, îi rugăm să privească dincolo de panglicile pe care le taie la inaugurarea diferitelor obiective şi să vadă, dar mai ales să înţeleagă, realităţile Nordului. Ne întrebăm, dacă toţi candidaţii la preşedinţie ar face parte dintr-un juriu, ei ar putea ...  continuare »

Fara comentarii »

La vremuri noi...doar praf

Miercuri, 20 August, 2014

Timpul s-a oprit în loc la Miorcani. După 8-9 decenii, versurile lui Ion Pillat sunt dureros de actuale pentru că drumul din localitatea natală a poetului a rămas neschimbat, chiar dacă politicienii ne promit asfalt în fiecare campanie electorală. Revenim cu un articol mai amplu pe această temă.  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare