Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

incendiu

Două incendii în mai puţin de o oră, unul produs la Darabani

Miercuri, 22 Februarie, 2017

periodică a coşurilor de evacuare a fumului.Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, montaţi pe pardoseală,în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m,nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă, nu supraîncălziţi sobele ...  continuare »

Fara comentarii »

O bătrână a suferit arsuri la nivelul feţei după ce a dat foc gunoiului din gospodărie

Sambata, 19 Martie, 2016

S-a întâmplat miercuri după amiază. Femeia a adunat mai multe resturi vegetale din gospodărie şi le-a dat foc. Flăcările s-au extins la vegetaţia uscată din zona secată a iazului Izvoare. Îngrijorată, aceasta a încercat să stingă incendiul, moment în care a suferit arsuri. Un localnic a observat flăcările şi a solicitat sprijin de la pompieri şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă. În timp ce echipajul medical îi acorda primul ajutor bătrânei, echipajul ...  continuare »

Fara comentarii »

Casă făcută scrum, o dărăbăneancă de 83 de ani şi-a pierdut viaţa

Vineri, 27 Noiembrie, 2015

„La faţa locului s-au deplasat atât pompierii din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cât şi pompierii voluntari din Darabani. Primii care au ajuns la faţa locului au fost pompierii voluntari. La sosirea forţelor de intervenţie, întreaga locuinţă era cuprinsă de flăcări, tavanul fiind prăbuşit. Întrucât existau informaţii că proprietara nu a reuşit să iasă din locuinţă, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului. ...  continuare »

Fara comentarii »

Şapte autospeciale ale pompierilor au intervenit pentru stingerea unui incendiu întins pe cca. 30 hectare

Marti, 18 August, 2015

Flăcările au cuprins stufărişul de pe un iaz din localitate şi, din cauza vântului, s-a extins la vegetaţia uscată de pe mal, existând riscul să ajungă şi la casele din imediata vecinătate. 27 de pompieri militari şi voluntari din comună şi Darabani, cu şapte autospeciale, inclusiv cea a SVSU din oraşul de pe malul Prutului,  au intervenit, mai bine de cinci ore, pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor. A ars vegetaţia uscată de pe cca. ...  continuare »

Fara comentarii »

Prima zi a anului, prima tragedie. Bărbat mistuit de flăcări

Joi, 01 Ianuarie, 2015

Un incendiu izbucnit în această seară, în locuinţa unui bărbat de 62 de ani, din satul Balinţi, comuna Havârna, observat şi anunţat cu întârziere, s-a soldat cu decesul proprietarului. Flăcările au fost observate de un vecin. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin inainte de orele 18:00. La faţa locului s-au deplasat două ec ...  continuare »

Fara comentarii »

27 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu, un tanar s-a intoxicat cu fum

Joi, 18 Decembrie, 2014

Alarma s-a dat puţin după orele 13:00. Spre locul indicat s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă, precum şi membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Darabani şi Mileanca. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea o parte din acoperişul casei, cu pericol de propagare a flăcărilor la bunurile din interior, precum şi la un adăpost de animale şi un depozit de furaje. ...  continuare »

Fara comentarii »

Pompierii ne învaţă cum să ne apărăm de incendii

Luni, 08 Decembrie, 2014

În perioada 09-30.12.2014, inspectorii de prevenire vor organiza puncte mobile de informare în spaţii publice, locuri cu afluenţă mare de persoane, precum şi la locuinţele cetăţenilor din municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Săveni, Ştefăneşti, Flămânzi şi Darabani, comunele Albeşti, Todireni şi Băluşeni. Acţiunile de informare şi educare preventivă vor fi derulate împreună cu membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. ...  continuare »

Fara comentarii »

Magazin din comuna Radauti-Prut mistuit de flacari

Luni, 25 August, 2014

  Un scurtcircuit electric generat, cel mai probabil, ca urmare a utilizării unui cablu electric defect sau neizolat corespunzător, a aprins, în noaptea de duminică spre luni, un magazin sătesc de pe raza satului Rediu, comuna Rădăuţi Prut. Alarma s-a dat la orele 23:21. Spre locul indicat, s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta atât în interiorul magazinul ...  continuare »

Fara comentarii »

Locuinta din Hudesti distrusa de flacari

Duminica, 06 Iulie, 2014

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)„Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după orele 17:00. În ajutor au sărit un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă şi spumă, dar şi pompierii voluntari din Darabani şi Hudeşti. Primii care au ajuns la locul intervenţiei au fost pompierii voluntari. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se ...  continuare »

Fara comentarii »

O gospodarie din Paltinis cuprinsa de flacari. Pagube uriase estimate la cca. 12 miliarde

Luni, 17 Februarie, 2014

Flăcările s-au extins cu repeziciune la mansardă, dar şi la bunurile de la parterul locuinţei. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, precum şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Păltiniş, timp de aproape cinci ore. Pagubele au fost estimate la cca. 1.200.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei. ...  continuare »

Fara comentarii »

Locuinte incendiate din neglijenta in Botosani, Mileanca si Radauti-Prut

Luni, 09 Decembrie, 2013

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs la locuinţa unei bătrâne din Mileanca. Evenimentul a fost observat şi anunţat puţin după orele 13:00, când flăcările cuprinseseră bunurile dintr-o cameră şi un hol, existând pericolul ca incendiul să se extindă şi la celelalte încăperi ale locuinţei. Spre locul indicat s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă şi spumă, precum şi ...  continuare »

Fara comentarii »

„Joaca” la 5 ani in Paltinis: 10 tone din furajele bunicilor transformate in scrum

Vineri, 01 Noiembrie, 2013

Un copil de 5 ani din satul Ivancăuţi, comuna Păltiniş, a transformat, din joacă, depozitul de furaje din gospodăria bunicilor într-o torţă aprinsă. S-a întâmplat joi, 31 octombrie, în jurul prânzului. Speriaţi că flăcările s-ar putea extinde şi la clădirile din apropiere, proprietarii au solicitat sprijinul pompierilor. 11 servanţi-pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi împreună cu şapte pompieri voluntari au intervenit cu dou ...  continuare »

Fara comentarii »

Pompierii va avertizeaza: Atentie la depozitarea furajelor! 12 incendii in luna octombrie

Miercuri, 30 Octombrie, 2013

Incendiile de furaje reprezintă, în perioada septembrie-noiembrie, aproximativ 20% din numărul total de evenimente cu foc produse pe raza judeţului Botoşani. Numai în octombrie s-au produs 12 incendii la depozitele de furaje ale unor cetăţeni din Ştefăneşti, Şendriceni, Vlăsineşti, Vorniceni, Tudora, Rădăuţi Prut, Coţuşca, Manoleasa şi Prăjeni. Au fost afectate, în total, peste 300 de tone de furaje. Pagubele se ridică la aproximativ 45.000 lei. ...  continuare »

Fara comentarii »

Masina transformata intr-un morman de fiare vechi dupa ce s-a rasturnat in sant si a luat foc FOTO

Vineri, 04 Octombrie, 2013

Un autoturism implicat într-un accident rutier a luat foc, joi seară, pe drumul care leagă localităţile Coţuşca şi Rădăuţi Prut. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică a maşinii, după ce aceasta s-a răsturnat în şanţ. Două persoane care se aflau în interior au fost scoase de către doi poliţişti de frontieră, care executau misiuni în zonă, aceştia apelând şi numărul unic de urgenţ ...  continuare »

Fara comentarii »

DRAMA Casa unei batrane din Esanca a fost facuta scrum IMAGINI DE COSMAR

Marti, 01 Octombrie, 2013

Dănilă Rariţa, de 97 de ani, din Eşanca a rămas săptămâna trecută fără acoperiş deasupra capului după ce casa sa a ars în totalitate într-un incendiu propagat, cel mai probabil, de la coşul supraîncălzit. Sosiţi la faţa locului, pompierii nu au mai putut salva mare lucru, oprind propagarea incendiului şi la celelalte case din sat. Independentul Gheorghe Bejinariu a prezentat acest caz în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Darabani, dar a trecut ...  continuare »

Fara comentarii »

Un barbat de 54 de ani transformat in scrum din cauza fumatului

Luni, 16 Septembrie, 2013

Un incendiu produs în dimineaţă zilei de 16 septembrie a.c., într-o locuinţă din comuna Suharău, cel mai probabil după ce proprietarul a adormit în timp ce fuma, s-a soldat cu decesul acestuia. Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere. Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea incendiului, puţin după orele 9:00. La locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu ap ...  continuare »

Fara comentarii »

Pompierii recomanda mai multa atentie la sobe, centralele termice si cosurile de fum!

Vineri, 11 Ianuarie, 2013

În această perioadă, pompierii recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă în propriile locuinţe, dar şi la locul de muncă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti, dar şi de bunuri materiale. Pentru înlăturarea pericolului de incendiu care poate să apară la exploatarea sobelor, centralelor şi a coşurilor de fum, pompierii ne recomandă câteva măsuri specifice: · verificarea sobelor şi centralelo ...  continuare »

Fara comentarii »

INCENDIU Peste 75 de tone de cereale, aproape sa fie facute scrum la Paltinis

Marti, 06 Noiembrie, 2012

Un incendiu a izbucnit duminică, 4 noiembrie, puţin după orele 11:00, într-un uscător de cereale de pe raza localităţii Păltiniş. Focul a fost stins de pompieri înainte de a produce pagube materiale însemnate. La locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta în interiorul uscătorului de cereale, cu posibilităţi de propagare la ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare