Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ziua Națională sărbătorită cu fanfară și cor de peste Prut FOTO & VIDEO

Atmosferă de sărbătoare duminică, la Darabani, când dărăbănenii împreună cu oaspeții lor de peste Prut au marcat Ziua Națională a României și printr-un spectacol organizat la Casa de Cultură ”Theodor Balș” din localitate.

Cert este că la orele 14:00 nu aveai unde să arunci un ac în Sala de Cultură. Vremea a ținut cu dărăbănenii, nu au mai tremurat de frig în timpul spectacolului, iar instalația de lumini și sonorizarea s-au ridicat la înălțimea evenimentului. Astfel, au existat toate premisele unui spectacol de calitate creat de elevii Clubului Copiilor din localitate, coordonați de profesorii Mirel Dascălu și Lăcrămioara Jar și de elevii Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă” îndrumați de prof. Constantin Florea, plus copiii din cadrul secției dărăbănene a Școlii Populare din Botoșani, coordonați de Zîna Andronic. După intonarea imnului național, prof. Octav Teioșanu a ținut și un discurs:

”Cred că toată lumea este de acord că aici, pe pământ, acasă, este Raiul. Doar acasă este Raiul…Eu le urez Bun venit acestor talentați muzicieni din Chișinău: Bine ați venit, acasă, la Darabani! La Darabani sunt și cei din Bucovina care sunt adevărați eroi. Eu am fost de câteva ori la Cernăuți. Bucovinenii încă trăiesc într-o Siberie, bucovinenii încă trăiesc într-un Gulag…Momentul sublim, momentul astral a fost 1918. Noi sărbătorim azi o zi formidabilă, astrală, sublimă pentru români. În numele profesorilor de istorie, în numele tuturor profesorilor vă urez La mulți ani cu sănătate!”Primii invitați au fost moldovenii de la Fanfara ”Anatol Cazac”. Reprezentantul lor le-a transmis celor prezenți:
”Am venit de peste Prut aici lângă dumneavoastră astăzi, în această zi istorică de mare importanță, să fim alături de dumneavoastră pentru că ne unește istoria, ne unește neamul, ne unește totul”

După ce au susținut un recital de cântece patriotice la finalul slujbei de la Biserica Sf. Constantin și Elena, Corul ”Dragoș Vodă” din Cernăuți a încheiat spectacolul acompaniat de fanfara din Republica Moldova, cântând împreună cu dărăbănenii din sală ”Treceți batalioane române Carpații!”.

Click pe fotomontaj pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Ziua NaţionalădarabaneniZiua Nationala a Romaniei
11:21 pm Luni, 02 Decembrie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare