Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

HRISTOS A ÎNVIAT! “Trecerea de la robie la libertate” GALERIE FOTO&VIDEO


Credincioşii din nordul judeţului au participat cu mic cu mare şi în acest an la tradiţionala slujbă de Paști, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. După ce au împărţit Lumina sfântă, preoţii au citit cuvântul pastoral al IPS Teofan, Mitropolitul Modovei şi Bucovinei, mesaj care anul acesta s-a întitulat „Învierea Domnului-Trecerea de la robie la libertate”.

La miezul nopţii, altarul Bisericii Sf. Constantin şi Elena s-a luminat, iar pr. protopop Constantin Pînzariu s-a adresat celor prezenţi: „Veniţi de primiţi Lumină!”, apoi preotul a dat citire scrisorii pastorale.„Învierea lui Hristos cuprinde starea desăvârşită a vieţii depline, a bucuriei autentice, a luminii neapuse şi a nădejdii nezdruncinate. De ce aceasta? Pentru că prin Învierea lui Hristos omul este eliberat din cea mai aprigă robie: cea a păcatului şi a morţii. Prin Învierea lui Hristos, lanţurile sclaviei, în care era omul încătuşat, sunt zdrobite. Omul redevine liber şi nimic nu este mai de preţ decât libertatea…Dumnezeu l-a creat pe om spre a fi o făptură liberă, aşa cum El Însuşi este. Omul a folosit însă în mod greşit libertatea cu care l-a înzestrat Dumnezeu. Consecinţa a fost pierderea libertăţii, căderea în robia păcatului şi gustarea urmării acestuia, moartea…Dumnezeu ne-a creat pentru a fi liberi, nerobiţi patimilor. Prin moartea şi Învierea Sa, Hristos ne-a dăruit puterea de a redobândi libertatea pe care am pierdut-o prin neascultare, necredinţă şi păcat. Se cuvine, aşadar, să considerăm libertatea ca bunul cel mai de preţ pe care să nu-l pierdem, să nu-l vindem şi pentru care orice sacrificiu de a-l redobândi nu este prea mare” a transmis Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Preotul paroh al Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Rediu, Cristian Jelib, a impresionat încă o dată credincioşii cu predica sa. Acesta i-a întrebat retoric pe cei prezenţi dacă au adus pască şi pentru preot, îndemnându-i pe cei în cauză să o dăruiască celor nevoiaşi, iar pe restul credincioşilor i-a sfătuit să schimbe bucatele între ei.

„Vă doresc sănătate, bucurii sfinte, să mărturismim în aceste zile Învierea din morţi a Mântuitorului Iisus Hristos. Această mărturisire înseamnă să fim mai buni, să fim milostivi, să avem inimă bună, să avem cuget curat, să avem relaţii bune cu fraţii noştri, cu semenii noştri, cu toată lumea. În aceste timpuri tulburi e nevoie de mărturisirea noatră…Vă doresc sănătate, bucurie, zile binecuvântate, sărbători fericite, Amin” a spus pr. Constantin Pînzariu. (foto & video Lucian BĂLĂUCĂ, Robert NECHIFOR)

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  pr. Constantin PînzariuSarbatori PascalePaste 2017Cristian Jelib
1:45 pm , 16 Aprilie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare