Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Asociația Nord salvează vieți ”A fost primul exercițiu major de civism la care au participat dărăbănenii”Campania 7deacasă a celor de la Asociația Nord s-a încheiat cu succes. Un ventilator de peste 100000 de lei, care va salva multe vieți de acum înainte, a ajuns săptămâna aceasta la Spitalul Județean Botoșani, ca urmare a campaniei umanitare coordonate de către organizatorii Zilelor Nordului.

La începutul primăverii, dărăbănenii de la Asociația Nord erau în toi cu pregătirile pentru Festivalul Zilele Nordului, iar anunțarea celor de la Zdob și Zdub i-a făcut pe mulți să-și programeze o călătorie la Darabani la finalul lunii august. Această pandemie a dat planurile multora peste cap. La jumătatea lunii martie aproape că era clar că anul acesta nu ne vom putea bucura de festivalurile mari. În acest context, cei de la Asociația Nord au schimbat macazul și au canalizat eforturile și resursele lor, ca și ale partenerilor pentru ajutorarea sistemului sanitar din județul Botoșani. Astfel, „Cei7AniDeAcasă” sloganul Festivalului a devenit „#7deAcasă”, sloganul unei campanii de strângere de fonduri pentru a oferi spitalelor din județ resurse în lupta împotriva COVID19.

Pe 1 aprilie a fost lansată campania generală, care a început cu distribuirea către spitalele din județ și autorităților din prima linie cca 1800 de viziere, 1250 de măști, 3 casete de intubație pentru pacienții covid și materiale tipărite cu instrucțiuni pentru folosirea materialelor de protecție pentru medici (venite pe filiera OMS), pentru toate spitalele din județ si Colegiul Medicilor Botoșani. Aceste materiale au ajuns la Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, Spitalului Municipal Dorohoi, Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, Serviciului Județean de Medicină Legală, Spitalului de Pediatrie, Spitalului de Psihiatrie, dispensare și cabinete ale medicilor de familie, Colegiului Medicilor, Poliția  de Frontieră Darabani și Rădăuți-Prut, Poliția Rutieră Darabani, Poliția Locală Darabani, Jandarmeria și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Darabani, Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani.

Odată cu transformarea principalei unități sanitare din județ în Spital COVID, nevoile au crescut și au fost puse într-o altă ecuație. În urma consultării cu personalul medical din județ, s-a hotărât ca obiectivul campaniei sa fie achiziția unui ventilator care să fie donat Spitalului Județean „Mavromati”. Ventilatorul comandat din Belgia, odată cu debutul campaniei de strângere de fonduri, a costat 101.500,40 lei. A existat o anumită presiune, deoarece până la sosirea lui în țară, la începutul lunii mai,   era nevoie să fie adunați toți banii.Pentru a veni în sprijinul campaniei, pentru prima dată în istoria Zilele Nordului, a fost pus în vânzare,simbolic, Biletul Nordului. Campania s-a încheiat cu succes pe 1 mai, când s-a reușit strângerea întregii sume, necesare achitării ventilatorului datorită celor 408 cumpărători ai Biletului Nordului, 145 donatori individuali, 19 sponsori și susținători printre care Argo, Asociația Reset, Asociația Salvează o inimă, BEST Cluj-Napoca, Entertix.ro, Casa Andrei, Dan Tapițerul, Fapte, IaBilet.ro, I.I. Tîrniceru, NOAH, Nord MapSolutions, Pirania, Practic Comert, Sagrod, Wholftheiss, WhyNot și a  doi sponsori care au dorit păstrarea anonimatului.”Este important ca această emoție a binelui comun să nu se stingă”

Pe 5 mai, ventilatorul a fost recepționat la Spitalul Județean, urmând ca în zilele următoare, o echipă de specialiști a companiei care a livrat ventilatorul să ajungă la Botoșanipentru instalare și instructajul personalului. Ventilatorul este un model folosit în ATI, care are și funcție de ventilație, poate fi folosit și acum în contextul pandemiei pentru pacienții în stare gravă, infectați cu covid-19, dar poate fi folositși ulterior pentru anestezie. Aparatul este mai mult decât necesar, nu doar în contextul acestei pandemii ci și în activitatea de zi cu zi a spitalului, pentru că vorbim de un Spital Județean de Urgență. ”Acest  ventilator este foarte important pentru anestezia și ventilația pacienților în contextul pandemiei COVID-19. În condițiile unui aflux mare de pacienți va fi folosită pentru ventilarea pacienților din Terapie Intensivă în rest va fi folosit ca aparat de anestezie pentru pacienții COVID pozitivi. Aparatul poate fi folosit în prezent, în cursul zilei de 07.05.2020 un reprezentant al firmei de la Cluj a efectuat instructajul personalului medical din Secția Terapie Intensivă” a declarat pentru Darabaneni.ro, Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Suma totală colectată a fost de 102.682 lei, provenită din următoarele surse: ONG-uri 37.350 lei, donații individuale 23.992 lei, companii 22.000 lei, bilete de solidaritate ZN 19.340 lei. În spatele acestei campanii au stat trei organizații partenere, 19 ambasadori, 18 voluntari și 12 persoane în echipa de bază.
   
„A fost o luna în care toate energiile pozitive ale Nordului s-au aliniat și am reușit împreună o mare victorie. Dincolo de strângerea sumei de bani în doar o lună și dotarea Spitalului Județean cu acest aparat util în salvarea de vieți, am reușit să ne validăm unul din crezurile asociației. Acel crez datorită căruia am reușit să împlinim „7 ani de Acasă”, faptul că întreaga comunitate botoșăneană este unită, are încredere în forțele proprii de a face un bine și de a găsi calea binelui comun.S-a consfințit că visul este comun și ne propunem să-l ducem mai departe prin intermediul festivalului Zilele Nordului. A fost prima dată când acel #împreună a funcționat aproape de perfecțiune. Dorim să mulțumim în special  dărăbănenilor pentru ca a fost primul exercițiu major de civism la care au participat și au participat cu brio, prin donații directe, achiziția Biletului Nordului sau prin implicarea companiilor locale: Sagrod, Casa Andrei, Practic Comerț și I.I Tîrniceru. Este important ca această emoție a binelui comun să nu se stingă”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Alex Teioșanu, diirectorul executiv al Asociației Nord.

Te-ar mai putea interesa si:  darabaneniAsociatia Nord
8:30 pm Vineri, 08 Mai, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare