Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

HRISTOS A ÎNVIAT! „Ceva tainic, ceva uimitor, Cineva ne cheamă…” GALERIE FOTO&VIDEO

Sărbătoarea Învierii Domnului este una dintre cele mai importante şi mai frumoase sărbători ale creştinătăţii. Şi la bisericile din zona oraşului Darabani, foarte mulţi credincioşi au venit la lăcaşele de cult să primească Lumina Sfântă care să le lumineze casele şi vieţile lor. Preoţii au transmis celor prezenţi cuvântul pastoral al IPS Teofan.  

Lumina este simbolul Învierii. Slujba Învierii a început la orele 23:00 atât la Parohia Sfântul Nicolae cât şi la Biserica Sf. Constantin şi Elena. După ce au primit, la miezul nopţii, lumina de la preoţi, cei prezenţi au înconjurat biserica, cântând „Hristos a înviat”. „Iubiţi credincioşi, în această noapte minunată de Sfânta Înviere, împreună cu toată biserica din această binecuvântată parohie prăznuim şi mărturisim Învierea din morţi a Mântuitorului Iisus  Hristos” a transmis credincioşilor dărăbăneni preotul protopop Costică Pînzariu. Gospodinele au venit cu coşurile pregătite după rânduiala strămoşilor. Coşul este acoperit cu un prosop ţesut cu modele specifice zonei, iar în el sunt aşezate simbolurile bucuriei pentru tot anul: sare, zahăr, făină, ulei, cozonac, pască, ouă roşii. În fiecare dimineaţă, credincioşii vor mânca din sfânta pască după anafură.Bucuria sărbătorilor pascale este continuată în familie, cu cei apropiaţi. Unii dintre dărăbăneni au mers la cimitir să ducă Lumina Sfântă şi celor dragi care nu mai sunt printre noi. „Vă doresc tuturor sărbători cu bucurie, cu pace, cu sănătate împreună cu familiile d-voastră şi cu cei dragi şi petrecere frumoasă de sărbători şi în continuare, în aceste zile, să mărturisim aşa cum se cuvine că Domnul Iisus Hristos a înviat din morţi şi că ne-a adus tuturor, a adus Lumii, viaţa cea veşnică. Hristos a înviat! Adevărat a Înviat! Amin” a transmis credincioşilor pr. protopop Pînzariu. (Iulian GRIGORAŞ, Lucian BĂLĂUCĂ)Preoţii au citit şi cuvântul pastoral al Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan:„Iată-ne din nou în noaptea plină de lumină a Învierii Domnului. Suntem mai mulţi la biserică acum decât în orice moment al anului. Ceva tainic, ceva uimitor, Cineva ne cheamă. Tainica lumină, uimitoarea stare de har, Hristos ne cheamă. „Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi.” Suntem osteniţi, mai ales în sufletul nostru; suntem împovăraţi, mai ales în mintea şi în inima noastră. În acelaşi timp, simţim, intuim, nădăjduim că Lumina de Paşti poartă în taina ei ceva odihnitor, care ne despovărează, ne însufleţeşte, ne reaşază pe cale.

Oboseala minţii, povara din suflete, fricile, temerile, tristeţea şi confuzia, nemulţumirile şi neîmplinirile arată că în noi se află adesea o stare de iad şi multă moarte…În spaime adânci şi deznădejdi zdrobitoare devenim adesea pradă uşoară cântecelor de sirenă care încearcă să ne abată de la drumul cel bun. Într-o atare situaţie se aude sau se intuieşte strigătul unui tânăr din vremea noastră: „Dacă Biserica nu vine către noi, suntem o generaţie care moare înainte de a se naşte”… Să aveţi parte de bucurii adânci împreună cu cei dragi! Să se împlinească în viaţa tuturor gândurile cele bune şi frumoase! Învierea lui Hristos să se prelungească tainic şi real în existenţa noastră şi a lumii.


Hristos a înviat!
Adevărat a înviat Hristos!Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imaginiTe-ar mai putea interesa si:  Biserica Sf. NicolaeBiserica Sf. Constantin si ElenaIPS TeofanPasteCostica PinzariuPaste 2016
3:54 pm , 01 Mai, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare