Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Leon Dănăilă: „Politicienii trebuie să ia exemplu de la mine” GALERIE FOTO&VIDEO

Dărăbănenii au avut privilegiul să se întâlnească cu personalitatea numărul unu a urbei, academicianul Leon Dănăilă, cu ocazia lansării candidaţilor liberali la alegerile parlamentare din 11 decembrie. A fost mai mult „o întâlnire de suflet”, aşa cum a afirmat Liviu Andronic, decât un eveniment electoral, Sala de şedinţe a Primăriei din Darabani fiind arhiplină sâmbătă, 19 noiembrie. În discursul său de 30 de minute, Leon Dănăilă a pronunţat doar de 3 ori numele PNL. Neurochirurgul de talie mondială a predat tuturor o nouă lecţie de moralitate, dorind ca politicienii să-i urmeze exemplu, fiind aplaudat la scenă deschisă.

Leon Dănăilă a fost însoţit la Darabani de o parte dintre candidaţii liberali la Parlamentul României: Costel Şoptică, Verginel Gireadă, Cristian Roman, Cristian Achiţei, Mirela Saucă, plus europarlamentarul Mihai Ţurcanu. La eveniment au asistat pe lângă membrii şi simpatizanţii liberali, mulţi oameni simpli, curioşi să-l cunoască pe medicul de renume mondial. Cei prezenţi au ascultat imnul naţional, în timpul căruia primarul Liviu Hrimiuc a ţinut mâna la inimă.„Caracterul profesional şi moral al d-lui profesor trebuie să definească de acum înainte politica din România” a spus, vizibil emoţionat, edilul şef al urbei, Liviu Hrimiuc, în discusul său ţinut în deschiderea evenimentului. Deputatul Costel Şoptică, care îşi doreşte acum un loc în Senat, a salutat prezenţa în sală a primarilor, şi în mod deosebit a edilului şef al comunei Conceşti, Costel Nazare, care a lăsat la o parte rivalităţile politice şi a dorit să fie prezent la vizita în oraşul de pe malul Prutului a  celui mai valoros dărăbănean al tuturor timpurilor.

„Prezenţa d-lui academician ne-a încărcat cu foarte foarte multă emoţie, cuvintele sale au fost atât de calde, apropiate, sincere şi oneste, încât parcă ne-au făcut şi pe noi, candidaţii, să discutăm şi să privim puţin altfel politica” a afirmat Costel Şoptică, care i-a prezentat pe fiecare dintre candidaţii liberali la Parlamentul României, iar apoi i-a dat cuvântul europarlamentarului Mihai Ţurcanu. „Ştia România de Botoşani, dar acum ştie că în afară de Enescu, Eminescu, Luchian şi Iorga, va fi trecut pe acel panou de onoare şi profesorul Leon Dănăilă. Sunt sigur de asta” a spus Ţurcanu.

Nu s-a detaliat programul de Guvernare, aşa cum a spus Şoptică, după 20 de minute Liviu Andronic urmând „să-i dea Cezarului ce-i al Cezarului”, adică să ia cuvântul academicianul Leon Dănăilă, despre care managerul Şcolii Populare de Arte a spus că va deveni „cetăţeanul de onoare al politicii româneşti”, după înscrierea sa în PNL.

„Eu am luptat în domeniul sănătăţii să vă ajut pe d-voastră, în primul rând, pe toţi”
 


„Dragii mei, noi nu suntem străini unul de altul, noi ne cunoaştem foarte bine, sunteţi fraţii, surorile mele, tot ce vreţi d-voastră mai bun pentru mine. Eu, cât pot, v-am ajutat şi vă ajut în continuare…Ştiu că în domeniul meu, medical, am un cuvânt de spus, pentru că sănătatea este cea mai de preţ calitate care poate fi păstrată şi perpetuată în timp. Să ajuţi pe cineva să trăiască mai mult şi mai bine este, cred, o datorie pentru mine şi o onoare pentru a putea pune umărul în acest domeniu destul de dificil al stării sociale de la noi din ţară” şi-a început discursul Leon Dănăilă, care a primit aplauze în momentul în care şi-a motivat intrarea  în politică, „în legătură cu oameni mai de proastă calitate”: „Eu am luptat în domeniul sănătăţii până în prezent, ca să fac România cunoscută pe plan naţional şi internaţional, să vă ajut pe d-voastră, în primul rând, pe toţi”, fiind din nou aplaudat.

„Nu trebuie să mori înainte de a muri”

Leon Dănăilă le-a vorbit dărăbănenilor mai mult despre domeniul medical în care excelează datorită muncii sale asidue, şi foarte puţin de politică, afirmând că numărul consultaţiilor sale  au crescut de 4-5 ori de când a trecut în rândurile liberalilor. „Toată viaţa trebuie să faci ceva, trebuie să munceşti. Nu trebuie să mori înainte de a muri. Trebuie să faci ceva. Trebuie să munceşti până la epuizare, până când reuşeşti să faci ceva…Eu, la ora actuală, nu mai am nici un fel de avere. România este o ţară săracă. Am vândut totul, am dat totul la o parte, pot să spun la ora actuală că sunt cel mai sărac medic de pe pământ. Dar asta nu mă deprimă, pentru că din punct de vedere spiritual mă simt foarte bine…Eu iubesc oamenii. Dacă nu iubeşti oamenii, înseamnă că nu iubeşti nimic. Dacă nu iubeşti oamenii, înseamnă că nu poţi să realizezi nimic…Am făcut ceva pentru România pe plan internaţional”

În schimb…
 
„...România nu a făcut nimic pentru mine, dar nu are importanţă asta. Eu sunt mulţumit din punct de vedere spiritual că pot să fac pentru oameni ceva. Poate, cândva,  o să primesc o răsplată. Acuma, cu partidul şi cu politica…(n.r.-sala aplaudă frenetic), cu partidul în care am intrat, poate o să mă mulţumească, poate o să facă ceva pentru mine, dar până acum nici un partid, nimeni nu mi-a dat nici o atenţie…Am primit, totuşi, nişte recompense, dar bani, nici un leu. Am muzeul plin de diplome. O diplomă costă 4-5 lei. Asta este răsplata muncii mele. Nu mi-a dat nimeni un leu pentru cheltuială, pentru cercetare, pentru a putea publica cărţi” afirmând că nu-şi permite să plătească 100 de dolari pe un tratat de specialitate.

Academicianul a repetat motivele pentru care s-a înscris într-un partid: „Am intrat în politică să găsesc o pistă în plus pentru a ajuta oamenii să-şi rezolve problemele de sănătate. Altă raţiune pentru mine nu există. Eu avere la ora actuală, vă închipuiţi,  că nu o să mai fac. N-am pentru ce şi n-am de ce…Exemplul meu poate fi luat şi de politicieni, poate fi luat de oricine. Să văd eu un politican care nu are, a ajuns sărac!? Dimpotrivă, invers…N-am priceput lucrurile astea. De ce adună oamenii atâtea milioane de euro?...Atunci când va muri şi o să fie în groapă, o să aibă 1 milion de euro mai mult decât mine. Ei, şi?”. Şi sala a răsunat din nou în aplauze.

„Să lupţi cu corupţii şi incompetenţii este cel mai greu”

Academicianul a punctat faptul că se simte foarte bine în localitatea sa natală, faţă de capitala României, unde: „incompetenţa este la înălţime, corupţia este la înălţime, iar să lupţi cu corupţii şi cu incompetenţii este cel mai greu”
 


„Vă iubesc pe toţi, sunteţi ca fraţii şi surorile mele şi cred că eu o să pot face ceva ca să modific, după exemplul meu. Politicienii trebuie să ia exemplu de la mine, să nu mai facă averi colosale…Eu asta urmăresc, să fac pentru oameni ceva. Şi cred că o să reuşesc până la urmă” a conchis academicianul Leon Dănăilă.

În final, Liviu Andronic le-a reamintit celor prezenţi că întâlnirea cu Leon Dănăilă este una electorală: „Nu sunteţi cel mai sărac, sunteţi cel mai bogat medic din România pentru că în spatele d-voastră stau peste 40.000 de oameni care se culcă cu numele d-voastră în gând. Sunteţi cel mai bogat pentru că cei de aici din Darabani sunt mereu cu d-voastră în gând. Aveţi aici pe Cristian Achiţei, pe Verginel Gireadă, Cristian Roman, Mirela Saucă, Costel Şoptică. Este echipa cu care d-voastră trebuie să mergeţi în Parlamentul României să-i operaţi pe cei de proastă calitate”. „N-am atât de mult instrumentar” a fost replica neurochirurgului, în aplauzele sălii. După încheierea evenimentului, Leon Dănăilă a schimbat câteva cuvinte cu persoane din sală şi a făcut mai multe fotografii împreună cu aceştia, iar apoi a vizitat Muzeul „Leon Dănăilă”. (Lucian BĂLĂUCĂ)Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini de la acest eveniment (video: Cristian RĂCNEA)
 
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăCostel NazarePNLLiviu HrimiucLiviu AndronicLeon DanailaMuzeul „Leon Dănăilă”
5:47 pm , 20 Noiembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare