Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Nume de legendă atribuit Stadionului Orășenesc din Darabani FOTO & VIDEO

După jumătate de secol de existență, Stadionul Orășenesc din Darabani va purta numele unei personalități locale. Este vorba de prof. Chirica Pușcașu, cel care a activat peste 4 decenii în învățământ, a modelat caractere și a marcat destine. După 60 de ani petrecuți la Darabani, putem spune despre Chirica Pușcașu că este o legendă a fotbalului dărăbănean.

Aleșii locali, întruniți în ședința ordinară din 30 mai 2019 au emis o hotărâre prin care Stadionul Orășenesc să poartă numele ”Chirica Pușcașu”, iar consilierul Dumitru Dănilă, fostul președinte al Sănătății Darabani, împreună cu autoritățile locale, a organizat în weekendul 8-9 iunie un eveniment sportivo-festiv, în care prof. Pușcașu s-a întâlnit cu foștii săi colegi și elevi de la Sănătatea Darabani și a fost organizat un turneu amical de old-boys, la care au fost invitate echipele SC Unirea Negrești din Vaslui și sucevenii de la AS Rarăul Câmpulung Moldovenesc. Secretarul orașului, Paulică Zahariea, a enumerat legile, articolele, aliniatele și literele care au stat la emiterea acestei hotărâri. ”Orașul Darabani atribuie denimirea Chirica Pușcașu Stadionului Orășenesc în semn de prețuire pentru activitatea depusă în slujba sportului și comunității locale” semnează primarul Liviu Hrimiuc pe ”placheta prin care noi vă dorim multă sănătate și tot ce vă doriți în continuare, numai bine” a adăugat și secretarul Paulică Zahariea, care a primit și el o diplomă împreună cu mai mulți foști fotbaliști ai Sănătății Darabani.Prof. Pușcașu a ținut un discurs punctând principalele borne sportive parcurse de Sănătatea Darabani de la înființarea sa de către prof. Didiță Colescu împreună cu dr. Frîncu și până la promovarea în Liga a 3-a din vara anului 2017. ”Această zonă parcă e marcată să joace în condiții grele tot timpul, deși merită mult mai mult” a conchis prof. Chirica Pușcașu, care ne-a reamintit că a jucat fotbal cu marele și regretatul Nicolae Dobrin, în timpul admiterii pe care a ratat-o prima oară la Pitești. Profesorul dărăbănean a dorit să transmită mesajul profesorului Gheorghe ”Didiță” Colescu împreună cu care a câștigat primul campionat județean din 1971, fotbaliștilor tineri din ziua de astăzi să înscrie cât mai multe goluri în poarta adversarilor. Din nefericire, în sală nu s-a aflat nici unul dintre fotbaliștii actuali ai Sănătății.”Un moment de înaltă emoție astăzi, un moment în care cei mai tineri avem ce învăța de la oamenii cu experiență care au făcut sport la nivelul orașului Darabani. Tocmai de aceea ne-am gândit să sprijinim această acțiune…Urez succes pe mai departe tuturor” a spus Alin Gîrbaci, viceprimarul orașului Darabani.


”Nu credeam să-l văd pe Chirica un bărbat emotiv…Să-l văd atât de sensibil astăzi, nu am crezut…Cu alte cuvinte și el a fost și este om. Salut generația fără facebook pentru că acum este generația facebook…Noi pe maidan ne întâlneam, dar era o plăcere să facem acest lucru. Vă felicit pentru că încă sunteți împreună” a spus Viorel Atomei, primarul comunei Hudești, fost jucător la Sănătatea Darabani. Chirica Pușcașu nu i-a uitat nici pe cei de la Sănătatea care nu mai sunt printre noi, precum Gheorghe Șodrîngă, Constantin ”Tancu” Stoian sau Gheorghe ”Șubi” Stoian ș.a. ”Vai, vai ce echipă avem în ceruri!” a spus profesorul care a propus un moment de reculegere în memoria lor.

”Felicitări domnului Dumitru Dănilă care a stat la originea meciului de old-boys și Primăriei pentru implicare. Am înțeles că se dorește o continuitate în această competiție. Să dea Dumnezeu să fie consecvent (n.r.-DD), pentru că sportul, întotdeauna, în orice etapă a vieții, a dezvoltat relațiile interumane deosebite, dar mai ales pentru a redescoperi acea plăcere cu care se venea mai demult la stadioane, pentru că în Darabani este sămânță mare de sportivi” a declarat pentru Darabaneni.ro, prof. Chirica Pușcașu.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini de la acest eveniment


Te-ar mai putea interesa si:  Chirica PuşcaşuStadionul Orasenesc Darabani
6:34 pm Luni, 17 Iunie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare