Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

EXPOZITIE DE ARTA la Biblioteca Oraseneasca IONEL BICHIR „Pasiuni” GALERIE FOTO & VIDEO


Biblioteca Orăşenească Darabani va purta timp de o lună de zile semnătura profesorului Liceului „Dimitrie Cantemir” din localitate, Ionel Bichir. La vernisajul expoziţiei intitulată „Pasiuni” au participat vineri, 27 septembrie, doar 3 profesori şi 2 maiştri de la liceul dărăbănean, cadrele didactice fiind însoţite de ceva mai mulţi elevi, aproximativ patru clase. Cei interesaţi să vadă sculpturile, picturile şi cărţile scrise de profesorul de matematică o pot face până luni, 28 octombrie.

La vernisajul expoziţiei „Pasiuni” au fost prezenţi profesorii Liceului „Dimitrie Cantemir” Mihai Rusu, Constantin Martiniuc, Manuela Răileanu şi maiştrii Petrică Pilipăuţanu şi Sorin Dănăilă. Elevii dărăbăneni au fost curioşi să vadă ce artă poate să creeze un om al ştiinţelor exacte. În faţa volumelor de poezie, a sculpturilor şi a picturilor care aveau fiecare câte o poveste, privitorii au înţeles că prăpastia dintre real şi uman poate fi unită prin punţi construite de oameni ca profesorul lor de matematică Bichir. Fiecare tablou, fiecare statuetă avea o istorie, acestea fiind relatate în stilul laconic al lui Ionel Bichir. „Acest tablou reprezintă o excursie la pădure, când ne-a prins ploaia... această sculptură reprezintă o mamă care vrea să îşi salveze copiii dintr-o inundaţie...acestea reprezintă Revoluţia din 1989, care m-a prins în Iaşi... această poezie am scris-o la mare…”, a explicat artistul celor care s-au arătat interesaţi de semnificaţia lucrărilor sale.


Prof. Manuela Răileanu, cea care a realizat prefaţa volumului de poezii „Univers” al colegul său de breaslă a spus că indiferent de înclinaţii sau de meseria pe care o practică o persoană, forţa de a crea vine din suflet, din interior. Câţiva elevi au recitat din poeziile autorului, cei prezenţi având posibilitatea să se întâlnească din nou cu stilul original al acestuia. „Expoziţia este pentru sufletele curate, este convingerea pe care o aveam şi care mi-a fost dovedită încă din primele minute ale deschiderii uşilor lui Balş. Elevii din câteva clase ale liceul dărăbănean au venit asemeni convoaielor romane să cucerească Cetatea în care mi-am expus Universul. În faţa lor, emoţiile s-au amplificat. Am  depănat amintiri ascunse în lemn, culoare şi scris. Lumi diferite au curs prin asimptotele timpului din cutezătoarea arcă a Bibliotecii Orăşeneşti pe care timonierul Ionel David o poartă pe culmi de val” ne-a mărturisit matematicianul cu suflet de poet, Ionel Bichir.

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria fotoTe-ar mai putea interesa si:  Biblioteca Orăşenească DarabaniIonel DavidIonel Bichir
3:25 pm Sambata, 28 Septembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare