Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

România s-a mutat în Moldova

Dacă înainte de Revoluţie am asistat la un exod moldoveano-ardeleano- sudist, în prezent avem de a face cu un feed-back al fenomenului. În Moldova începe să se simtă din ce  în ce mai mult pulsul României. Rămâne de văzut dacă asta înseamnă neapărat o creştere a baremului economic, sau o amplificare a nivelului bunului simţ.

Echipa naţională a României alege să joace primul meci din preliminariile Campionatului European de Fotbal pe ”tărâmul folcloristelor”, păstorit de Gheorghe Ştefan ”Pinalti”, la Piatra Neamţ. Echipa ”tricolorilor” mici a lui Emil Săndoi, descalecă la Botoşani, pentru a disputa meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Tineret de anul viitor. Primirea de care au avut parte în Moldova a fost una peste aşteptări. Zeci de mii de oameni i-au aclamat pe "tricolori". Deja ”miticii” din Bucureşti sunt ahtiaţi de fotbal. În ”Groapă” , pe stadionul Dinamo vin în medie 1000 de spectatori la fiecare meci, în afară de cel cu rivala ”de moarte”,  Steaua.  40% dintre ei vin la derby pentru că îi interesează fotbalul, iar restul vin să se bată. Rămâne emblematică imaginea din 1986, povestită de un dărăbănean care făcea armata la Timişoara. În momentul în care la un meci Poli Timişoara-Foresta Suceava, echipa din Moldova a marcat, trei sferturi din stadionul ”Dan Păltinişanu” s-a ridicat în picioare să aplaude. Şi mass-media națională este în prezent, dominată de moldoveni. Nume ca Andreea Marin, Mihaela Rădulescu, Simona Gerghe domină pixelii ecranelor. Ca o regulă a sistemului pre decembrist, foarte mulţi medici care au lucrat şi lucrează în Darabani, sunt originari din Ardeal. Dacă acest lucru a fost benefic pentru calitatea actului medical, doar ”pacientul” o poate spune. Ideea este că mulţi dintre aceşti oameni au pus mult suflet în ceea ce fac, au început să conştientizeze că ”Omul” contează din ce în ce mai mult, banul se consumă şi doar caracterul rămâne întotdeauna intact. Revenind la fotbal, acum două zile l-am văzut pe căpitanul echipei naţionale a României, Cristi Chivu cu ochii în lacrimi la o conferinţă de presă, afirmând că mulţi l-au sfătuit ”să îşi bage picioarele în echipa naţională” pentru a avea o viaţă mai liniştită. Dacă toţi românii ar dori să aibă o viaţă mai bună,  ”şi-ar băga picioarele” în această ţară şi România ar rămâne cu doi locuitori care „trăiesc bine”: B&B(  Băsescu și Boc). Dacă tot suntem la capitolul "B", România a făcut ieri, meci nul cu echipa Bielorusiei. Am practicat acelaşi joc bătrânesc, fără viziune şi plictisitor pentru toată omenirea, cu toate că la cârma naţionalei se află Lucescu ”cel tânăr”. Se spune că ”găina bătrână, face supa bună”. Condiţia este ca morcovul să fie tânăr. Se pare că, noi românilor, ne lipseşte morcovul. De aceea, ne-am mulţumit întotdeauna cu puţin. Mai ales noi, moldovenii, care am fost întotdeauna, „mândri că suntem români!”.                                                                                                   Să trăiţi bine!
3:03 pm Miercuri, 08 Septembrie, 2010

2 Comentarii la “România s-a mutat în Moldova”

  1. ionut spune:

    felicitari pentri site. chair constructiv..

  2. Cititor spune:

    Cine semneaza editorialul?

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare