Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
România s-a mutat în Moldova
Dacă înainte de Revoluţie am asistat la un exod moldoveano-ardeleano- sudist, în prezent avem de a face cu un feed-back al fenomenului. În Moldova începe să se simtă din ce în ce mai mult pulsul României. Rămâne de văzut dacă asta înseamnă neapărat o creştere a baremului economic, sau o amplificare a nivelului bunului simţ.
Echipa naţională a României alege să joace primul meci din preliminariile Campionatului European de Fotbal pe ”tărâmul folcloristelor”, păstorit de Gheorghe Ştefan ”Pinalti”, la Piatra Neamţ. Echipa ”tricolorilor” mici a lui Emil Săndoi, descalecă la Botoşani, pentru a disputa meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Tineret de anul viitor. Primirea de care au avut parte în Moldova a fost una peste aşteptări. Zeci de mii de oameni i-au aclamat pe "tricolori". Deja ”miticii” din Bucureşti sunt ahtiaţi de fotbal. În ”Groapă” , pe stadionul Dinamo vin în medie 1000 de spectatori la fiecare meci, în afară de cel cu rivala ”de moarte”, Steaua. 40% dintre ei vin la derby pentru că îi interesează fotbalul, iar restul vin să se bată. Rămâne emblematică imaginea din 1986, povestită de un dărăbănean care făcea armata la Timişoara. În momentul în care la un meci Poli Timişoara-Foresta Suceava, echipa din Moldova a marcat, trei sferturi din stadionul ”Dan Păltinişanu” s-a ridicat în picioare să aplaude. Şi mass-media națională este în prezent, dominată de moldoveni. Nume ca Andreea Marin, Mihaela Rădulescu, Simona Gerghe domină pixelii ecranelor. Ca o regulă a sistemului pre decembrist, foarte mulţi medici care au lucrat şi lucrează în Darabani, sunt originari din Ardeal. Dacă acest lucru a fost benefic pentru calitatea actului medical, doar ”pacientul” o poate spune. Ideea este că mulţi dintre aceşti oameni au pus mult suflet în ceea ce fac, au început să conştientizeze că ”Omul” contează din ce în ce mai mult, banul se consumă şi doar caracterul rămâne întotdeauna intact. Revenind la fotbal, acum două zile l-am văzut pe căpitanul echipei naţionale a României, Cristi Chivu cu ochii în lacrimi la o conferinţă de presă, afirmând că mulţi l-au sfătuit ”să îşi bage picioarele în echipa naţională” pentru a avea o viaţă mai liniştită. Dacă toţi românii ar dori să aibă o viaţă mai bună, ”şi-ar băga picioarele” în această ţară şi România ar rămâne cu doi locuitori care „trăiesc bine”: B&B( Băsescu și Boc). Dacă tot suntem la capitolul "B", România a făcut ieri, meci nul cu echipa Bielorusiei. Am practicat acelaşi joc bătrânesc, fără viziune şi plictisitor pentru toată omenirea, cu toate că la cârma naţionalei se află Lucescu ”cel tânăr”. Se spune că ”găina bătrână, face supa bună”. Condiţia este ca morcovul să fie tânăr. Se pare că, noi românilor, ne lipseşte morcovul. De aceea, ne-am mulţumit întotdeauna cu puţin. Mai ales noi, moldovenii, care am fost întotdeauna, „mândri că suntem români!”.
Să trăiţi bine!
2 Comentarii la “România s-a mutat în Moldova”
Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
felicitari pentri site. chair constructiv..
Cine semneaza editorialul?
Ultimele articole
Tânăr și entuziast fiind, ai puterea și nebunia necesară de a te înhăma la proiecte care nu știi unde duc, nu știi cât vor consuma din tine, nu știi cât te vor răpi de lângă ceilalți. Însă după ani în care această nebunie a fost hrănită de un entuziasm greu de înțeles, vin momente în care este bine să te oprești puțin, să scoți cheia din contact și să te gândești la celebra replică a lui Ilie Moromete: „Nicolae, unde mergem noi domnule?”. ... continuare »
Teroare în Europa, a curs sânge pe Sena, zeci de tineri au murit la Bucureşti, poate ca să trăim noi mai bine, alţii şi-au pierdut vederea după arsurile de la Colectiv ca să vedem noi mai clar. După tragedia de la Colectiv, era de prost gust să vorbim noi de politică, poate încă mai e, dar se pare că acolo e viitorul copiilor noştri, în pătratul acela unde vom pune ştampila. Pentru cei care încă mai speră în România. Darabaneni.ro a discutat cu principalii ... continuare »
imentele tragice din ultimele două săptămâni au îndoliat România şi ne-au reamintit ce înseamnă să fim oameni. Distanţa dintre oameni şi îngeri s-a micşorat considerabil. Drapelul naţional a fost sărbătorit şi apoi a fost coborât în bernă, dar mai important este să ridicăm cortina uitării. Astăzi, 1 iulie 2013, îl sărbătorim pe cel care foarte mulţi oameni îl consideră înger. Pentru că le-a dat viaţă a doua oară. Este vorba despre neurochirurgul ... continuare »
Vorbeşti în faţa unei săli goale şi te aştepţi ca oamenii să te aplaude. Spui că nu ştii nici măcar să înjuri în ungureşte, darămite să intervii la ministrul de etnie maghiară să cruţe unitatea spitalicească care deservea aproape 50.000 de oameni, invocând motivul traficului de influenţă. Mai mult, treci în pas alergător pe lângă amărâţii care-şi strigau deznădejdea în faţa „halei lui Dron”. Spui că nu poţi să-i ajuţi pe sinistraţii din ... continuare »
În 17 iulie, Darabaneni.ro a împlinit doi ani de zile. Foarte puţini şi-au amintit de această aniversare, printre ei aflându-se şi jurnalista de prestigiu Simona Chiţan care ne-a făcut o „odă” pe care eu, personal, nu o merit. Cert este că am fost lângă dărăbăneni fizic şapte ani de zile, şi îmi doresc ca sufleteşte să fiu toată viaţa. 7 ani şi 17 iulie...Se spune că şapte este un număr sacru care simbolizează desăvârşirea creaţiei, măsoară ... continuare »